SK Chocerady - SK Načeradec 4:0 (2:0)

09.11.2014 12:00

OPĚT TRAPNOST:

Pokud hráči, v čele s "koučem", nezačnou nastupovat s náležitou pokorou k soupeři a vzájemnou úctou k sobě, budeme prohrávat i se slabšími soupeři a fotbal nebude bavit nikoho!!! Je třeba zapomenout na ty Bohemky, Sparty, Mladé Boleslavi, Libuše, Měcholupy a Vlašimi, protože z minulosti se donekonečna žít nedá... Čím dříve si přestaneme stavět vzdušné zámky, tím lépe pro nás! 

Žížala potvrdil pěti góly pověst kanonýra

Ilustrační foto

Ilustrační foto Autor: Deník/Pavel Šimáček

11.11.2014

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor Ferdinand měl na pořadu dvanácté kolo, ve kterém Struhařov ze silné trojky opět na své soky ztratil, Jírovice poprvé v sezoně zažily radost z výhry, pravonínský Vlasák zlomil v poslední minutě Vrchotovy Janovice a Mezno se opět bodů nedočkalo. 

 
 
 

JANKOV – DOLNÍ KRALOVICE 2:0

Po celý první poločas byli aktivnější domácí. Jejich akce však končily na nepřesnostech ve finální fázi a především v zakončení, kdy všechny střely létaly vedle hostující branky. To se jim málem nevyplatilo a nejvyloženější šanci neproměnili hosté, když brankář Nerad předvedl parádní zákrok. O první gól se tak postaral až ve 38. minutě Veselý, který dorazil míč po rohovém kopu.
Do druhého poločasu opět vlétli s větší aktivitou domácí. A byl to opět Veselý, který usměrnil centr Koláře do hostující branky. Poté se začali Kralovičtí více tlačit do útoku, mohli i snížit, ale penaltu jim Nerad chytil. Následně již Jankovští zápas kontrolovali až do konce.

Branky: Veselý 2. Rozhodčí: Kočí. ŽK: 1:2. Diváci: 60. Poločas: 1:0. Jankov: Fr. Nerad – Hameršmíd, Čermák, Balík, Skála, Kolář, Peroutka Říha, Horčička, Uhliar, Veselý. Střídali: Vrzal, Šimánek, Zajíc. Dolní Kralovice: Doležal – Maršoun, T. Jelínek, Pitelka, Marušák, Vošický, Roháč, Vrkoslav, Hanousek, Maršoun, L. Jelínek. Střídal: Dvořák.

CHOCERADY – SK NAČERADEC 4:0

Chocerady se ujaly vedení, po výkopu brankáře Holuba a následně krásným lobem Šmejkala přes hostujícího brankáře. Do poločasu ještě Šmejkal přidal hlavou druhý gól. Sympatický hostující tým šance nevyužil, a tak pykal. Třetí gól Chocerad přidal T. Pešta a úsilí domácích zpečetil krásným čtvrtým gólem hlavou M. Javůrek, pro kterého to byla první gólová trefa za mužstvo dospělých. Chocerady si díky větší bojovnosti a chutipřipsaly další tři body.

Branky: Šmejkal 2, T. Pešta, L. Javůrek. Rozhodčí: Rezek. Poločas: 2:0. Chocerady: Holub – Bürgel, Klír (Kupka), Mařinec, Kadlec, Zhydyk, L. Javůrek, Pešta, Šmejkal (M. Javůrek), Pavlíček, Krch. SK Načeradec: Smetana – Vobořil, Novák, Suchopar, Postřihač, Urban, Čáp, Kříž, Franc, Jeništa, Voženílek.

STRUHAŘOV – PŘESTAVLKY 0:0

Favorizovanému Struhařovu se nedařilo, neproměnil ani pokutový kop, a tak si hosté celkem bez problémů odvezli bod za bezbrankovou remízu.

Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 1:0. Diváci: 70. Struhařov: F. Veselý – Svoboda, Zd. Pessr, J. Sysel, Kůstka, Hovorka, Folprecht, Zmek, Koblasa, L. Sysel, J. Hroch. Střídali: D. Sysel, Michálek, Kaucký, Strnad. Sokol Přestavlky: Bečvář – Novák, Mastný, Bursík, Mikulanda, Kučera, Kačírek, P. Mrázek, Kondáš, Brambora, Pohůnek. Střídali: Pantoflíček, Drazdík, Hájek.

JÍROVICE – POPOVICE 2:0

Jírovice se konečně dočkaly v posledním domácím utkání první výhry v letošní sezoně. Utkání moc fotbalové krásy nenabídlo a na obou stranách bylo dost nepřesností. Domácí se radovali z vítězství zaslouženě, jelikož za ním šli více než hosté.

Branky: Reinberger 2. Rozhodčí: Cígler. ŽK: 1:0. Diváci: 50. Poločas: 1:0. Jírovice:Ellschlöger – Kořínek, Pěkný, Pokorný, Krákora, Němec, Mizera, Reinberger, D. Stibůrek, Svoboda, F. Stibůrek. Střídali: Skopec, Beneš. Popovice: P. Heřmánek – Jiří Hovorka, Jakub Hovorka, Kašpar, M. Heřmánek, Matuška, Kopecký, Žížala, Kaucký, Kropáček, Zach. Střídali: D. Kropáček, Janeček, Dvořák, Borovec.

MARŠOVICE – KŘIVSOUDOV 6:2

Hosté, kteří v minulém kole získali doma cenný skalp Struhařova nepřijeli do Maršovic jen bránit a hned v 1. minutě mohli jíti do vedení, ale gólman Pechač zkazil Jaklovi radost. Ve 12. minutě načal své nedělní galapředstavení domácí kanonýr Žížala. A když ve 21. minutě po přihrávce R.Haška propálil Veselku podruhé, spadly akcie, jinak aktivních hostí, hodně nízko. Do konce poločasu měly týmy po jedné šanci, ale skóre se již neměnilo.
V 50. minutě Žížala opět po přihrávce R. Haška zkompletoval hattrick. Hosté ale i přes nepříznivý stav bojovali jako lvi a za chvíli se jim po hrubce v domácí obraně podařilo snížit Jaklem na 3:1. V 61. minutě se ale po rohu D. Zavadila trefil z voleje nádherně R. Hašek a bylo to 4:1. A než se hosté vzpamatovali byl po dlouhém pasu Žížala rychleji u balónu než hostující gólman a po kličce zvýšil do prázdné branky na 5:1. Čtvrt hodiny před koncem přidal Žížala svou pátou branku. Hosté ale i přes nepříznivý stav nesložili zbraně, snažili se o rychlé kontry a jeden přetavil kapitán J. Vopěnka ve druhý gól, když si povodil domácí obranu. Zápas se poté dohrával s možnostmi na obou stranách, ale další branky se již diváci nedočkali.

Branky: Žížala 5, R. Hašek – Jakl, J. Vopěnka. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 1:1. Poločas: 2:0.Maršovice: Pechač - Zderadička (19. J. Zavadil), Hampešt, Procházka (71. Šetina), Řezníček - Šach, Hrebičík (75. M. Hašek), R. Hašek, Bartoš (64. Laurich) - D. Zavadil, Žížala.Křivsoudov: Veselka - F. Vopěnka, Ptáček, Doležal, Nedbal (71. Křišta), Sedláček, Štika, Vondrák, Zeman, J. Vopěnka, Jakl.

PRAVONÍN – VRCHOTOVY JANOVICE 3:2

Do zápasu vstoupili hosté s maximálním nasazením a byli plně koncentrovaní v obraně, že se přes ně domácí nemohli krátkými přihrávkami dostat. A tak v 17. minutě napřáhl z dálky T. Babický a jeho povedená přízemní střela k tyči skončila v síti – 1:0. Gól byl ovšem impulsem spíše pro hosty, kteří zvýšili herní aktivitu, začali domácím zatápět a ve 25. minutě, po dlouhém pasu, přeloboval Němec vybíhajícího brankáře – 1:1. Janovičtí byli na koni a ve 32. minutě si naběhl na centr ze strany opět Němec a hlavičkou pod břevno zajistil otočení stavu. Domácí se už do konce poločasu nedostali z útlumu.
Ve druhé části hry byla vidět na Pravonínských velká snaha o zvrat v utkání. Zvýšili pohyb i důraz a hosty zatlačili do obrany. Dlouhé čekání na vyrovnávací gól, prolomil M. Babický v 72. minutě, když využil zaváhání janovické obrany a z hranice pokutového území se bez přípravy tvrdou střelou trefil přesně k tyči. Za chvíli byl vyloučen janovický hráč. Domácí pokračovali v převaze, ale dlouho přesilovku nehráli, když šel v 77. minutě předčasně pod sprchy po druhé žluté kartě Moravec. Když už se smiřovaly týmy s jedním bodem, naběhl si v poslední minutě Vlasák na míč po rohovém kopu a nekompromisně hlavou pod břevno rozhodl o vítězství Pravonína.

Branky: T. Babický, M. Babický, Vlasák – Němec 2. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 3:2. ČK: 1:1.Poločas: 1:2. Pravonín: D. Doškář – V. Zavadil, L. Moravec, Ondrák, Hoch, Hrubeš, Studnička, L. Vlasák, J. Lejček, M. Babický, T. Babický. Střídali: Janáček, Marek Sibal, K. Kopecký, Filip. Vrchotovy Janovice: Vávra – Bureš, Suchan, Trojan, Novotný, Szekér, Lacina, Němec, Procházka, Střihavka, Kadlec. Střídali: Dvořák, Sochůrek, Zeman, Nerad.

NEVEKLOV – MEZNO 4:2

Domácí oslabeni o šest hráčů a v sestavě s trenérem Králem, nezačali dobře. Úvodních deset minut patřilo hostům, kteří převahu korunovali vedoucí brankou, když se po nedůrazu Krále a podklouznutí Balíka, zakončil Heráň sólo nechytatelnou střelou. Domácí branka nakopla a zbytek poločasu se dohrával za jejich neustálé převahy, kterou korunovali dvěma brankami. Vyrovnání zařídil Znamenáček po krásné přihrávce Šmejkala a otočení výsledku zajistil Šmejkal z pokutového kopu. Čichovský ještě v prvním poločase druhou penaltu zahodil.
Druhý poločas začal, tak jak první skončil. Neveklov držel více balón a byl aktivní, což korunoval svoji druhou brankou P. Šmejkal. V 75. minutě z ojedinělé šance sice snížil F. Helmou, ale po chybě brankáře Smetany upravil na konečných 4:2 důrazný Novotný.

Branky: Šmejkal 2 (1 x z PK), Znamenáček, Novotný – Heráň, F. Helma. Rozhodčí: Hejný.ŽK: 1:4. Diváci: 80. Poločas: 2:1. Neveklov: Franěk – Novák, P. Balík, M. Balík, Zimmel – Hameta, Znamenáček, P. Šmejkal, Čichovský – Král, Šiška. Střídali: J. Šmejkal, Novotný.Mezno: Smetana – Lukáš Homola, Mikolášik, Horváth, Babický, Doskočil, Kubec, Heráň, D. Helma, F. Helma, Ladislav Homola. Střídali: Vytlačil, Růžička, Ploc.

1. Maršovice⋌ 12 11 0  1 49:15 33
2. Jankov⋌ 12 11 0  1 35:9  33
3. Struhařov⋌ 12  9 1  2 30:14 28
4. Křivsoudov⋌ 12  6 2  4 26:29 20
5. Vrch. Janovice⋌ 12  6 1  5 27:21 19
6. Neveklov⋌ 12  5 2  5 25:19 17
7. Chocerady⋌ 12  5 2  5 20:21 17
8. Pravonín⋌ 12  5 2  5 21:27 17
9. Dolní Kralovice⋌ 12  5 1  6 19:21 16
10. Sokol Přestavlky⋌ 12  4 4  4 16:19 16
11. SK Načeradec⋌ 12  3 1  8 21:37 10
12. Popovice⋌ 12  2 3  7 19:32  9
13. Jírovice⋌ 12  1 3  8  9:21  6
14. Mezno⋌ 12  0 0 12 15:47 0

 

Autor: Pavel Šimáček

Zpět