SK Načeradec - Tělovýchovná jednota JISKRA STRUHAŘOV 2:0 (1:0)

06.04.2015 09:27

Hráno: 5.4.2015, zataženo 1°C

 

Hodnocení: 

Zápas začal ve vysokém tempu, se šancemi na obou stranách. Do vedení šli ale ve 33. minutě domácí. Po velmi vydařené akci zakončoval s ledovým klidem Pokorný, střelou k tyči. Branka struhařovské ještě více nabudila, ale obrana domácích pracovala bez chyby. Druhý poločas patřil struhařovským. Hned po rozehrání šli 2x sami na brankáře Smetanu, ale ten vytáhl 2 excelentní zákroky! Hosté se postupem času nastěhovali na polovinu načeradských, měli značnou převahu, ale defenzíva domácích znovu pracovala na jedničku. Načeradští však hrozili rychlými protiútoky. Po jednom z nich, v 85. minutě, Vobořil ze 30 metrů parádně přeloboval obránce i vyběhnutého brankáře a dal tak vítězství domácích definitivu.

 
Góly:  Pokorný, Vobořil st.

Nastoupili:
SK Načeradec:
Smetana J -  Lalouček, Smetana, Novák, Suchopar  –  Voženílek, Vobořil, Pokorný, Štamberg  - Vobořil ml, Postřihač st. + 0

Jiskra Struhařov:
Pessr P - Hovorka, Pessr Z, Dudík, Hroch, Veselý, Sysel, Kůstka, Kocábek, Sysel, Koblasa + Červenka, Zmek, Michálek

Rozhodčí: Konvička + Mrázek, Novák

Vedení mužstva: Grohmann M, Štěpánek J, Zvára M

Při osmadvacáté penaltě Babický selhal Benešovsko – Okresní fotbalový přebor Ferdinand měl na pořadu 16. kolo.

NEVEKLOV – JANKOV 1:0 Lídr tabulky vlétl na domácí a v úvodních deseti minutách si vypracoval dvě příležitosti, které však chytil skvělý Franěk. Poté převzali otěže zápasu domácí, ale dvakrát Hameta a Vrkoslav šance nevyužili. Až špílmachr Šmejkal, po konzultaci s trenérem, rozvlnil jankovskou síť z trestného kopu, což nakonec zápas rozhodlo. Ve druhém poločase Jankov Neveklov zatlačil, ale dobře organizovaná domácí obrana ho do žádné větší šance nepustila. V 70. minutě dobře pískající Kočí vyloučil po vzájemné potyčce Znamenáčka s jankovským Balíkem. A ve zbytečně nervózním závěru ještě musel pod sprchy domácí Žák. Domácí těsné, ale zasloužené vítězství nakonec ubránili. „Ač jsme porazili lídra, jsem zklamaný. Místo abychom v poločase vedli 3:0 a zápas v klidu dohráli, tak se nakonec obáváme o výsledek. Navíc ještě přijdeme o dva vyloučené hráče," překvapivě smutnil po zápase neveklovský lodivod Marian Král. Branka: Šmejkal. Rozhodčí: Kočí. ŽK: 2:5. ČK: Znamenáček, Žák – Balík. Diváci: 90. Poločas: 1:0. Neveklov: Franěk – Zimmel, P. Balík, M. Balík, Znamenáček – Jaroslav Hlaváč, Žák, Šmejkal, Novák – Hameta, Vrkoslav. Střídali: Šiška, Jan Hlaváč, Novotný. Jankov: Nerad – Hameršmíd, Kolář, Peroutka, Veselý – Horčička, Skála, Balík, Říha – Uhliar. Střídali: Kratochvíl, Kolen, Šimánek.

DOLNÍ KRALOVICE – VRCHOTOVY JANOVICE 2:0 Hosté přijeli do Kralovic v oslabené sestavě. Přesto se nesoustředili jen na bránění a hrozili hlavně ze standardních situací. V 6. minutě netrefili střílený centr ve vápně a další přímý kop z šestnáctky vytěsnil Doležal na tyč. Na druhé straně dobře bránili a domácí útočníci nedostávali moc šancí na ohrožení branky. To se jim podařilo až v závěru poločasu. Nejdříve Vošický po přihrávce J. Maršouna přepálil branku, aby si za chvíli J. Maršoun naběhl na míč po rohu Maliny a nechytatelnou hlavičkou otevřel skóre. Druhá půle byla podobná první. Doležal opět zázračně vytěsnil trestný kop hostů. Domácí kontrovali Vosickým, který po centru Maliny poslal míč těsně před gólmanem na branku, ale obrana Janovic vše uhasila, rána L. Doležala šla po pěkné akci těsně nad branku a přízemní jedovka Hanouska se zastavila na tyči. Hosté v závěru utkání zvyšovali tlak a z několika standardních situací měli dobré příležitosti. Ve vyrovnání jim zabránilo břevno a bezchybný J. Doležal. A tak v 90. minutě udeřilo na druhé straně. Vošický si při průniku obranou narazil míč s M. Maršounem a prostřelil gólmana – 2:0. Branky: J. Maršoun, Vošický. Rozhodčí: Irion. ŽK: 3:1. Diváci: 70. Poločas: 1:0. Dolní Kralovice: J. Doležal – Mar. Dvořák, Roháč, Jiří Marušák, Vrkoslav – Vošický, Hanousek, J. Maršoun, Malina – Rud. Šaman (87. M. Maršoun), Mich. Šnajdr (60. L. Doležal). Vrchotovy Janovice: Vávra – Kadlec, Suchan, Kahoun, Novotný, Hampl, Rouš, Čedík, Němec, Procházka, Lacina.

CHOCERADY – JÍROVICE 2:1 Vyrovnaný zápas, ve kterém měly Jírovice více šancí, ale proměnily na rozdíl od domácích jen jednu. Choceradští se štěstím udeřili po centru z levé strany, když si míč do vlastní branky srazil D. Stibůrek. Hosté ale po velmi důrazné hře srovnali F. Stibůrkem. Když už se schylovalo k dělbě bodů, tak se krásně trefil z trestného kopu domácí Pavlíček. Branky: vlastní D. Stibůrek, Pavlíček – F. Stibůrek. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 2:3. Poločas: 1:0. Chocerady: Holub – L. Javůrek, M. Javůrek, Klír, Kadlec, Kůdela, Bürgel, Pešta, Šmejkal, Mařinec, Pavlíček. Střídání: Židik, Mrázek. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, D. Stibůrek, Beneš, Pokorný, Klepl, Svoboda, Pazdera, Pěkný, F. Stibůrek. Střídali: Klucký, Kulda.

SK NAČERADEC – STRUHAŘOV 2:0 Zápas začal ve vysokém tempu, se šancemi na obou stranách. Do vedení šli ale ve 33. minutě domácí, když velmi vydařenou akci zakončoval s ledovým klidem Pokorný střelou k tyči. Branka Struhařovské ještě více nabudila, ale obrana domácích pracovala bez chyby. Druhý poločas patřil hostům. Hned po rozehrání šli dvakrát sami na brankáře, ale brankář J. Smetana vytáhl excelentní zákroky. Postupem času se Struhařovští nastěhovali na polovinu Načeradce, měli značnou převahu, ale domácí defenziva pracovala na jedničku. Načeradští hrozili rychlými protiútoky a po jednom z nich, v 85. minutě, Vobořil ze 30 metrů parádně přeloboval obránce i vyběhnuvšího brankáře a dal tak domácí výhře definitivu. Branky: 33. Pokorný, 85. Vobořil st. Rozhodčí: Konvička. Poločas: 1:0. SK Načeradec: J. Smetana – Lalouček, Smetana, Novák, Suchopar – Voženílek, Vobořil, Pokorný, Štamberg – Vobořil ml., Postřihač. Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Z. Pessr, Dudík, Hroch, Veselý, D. Sysel, Kůstka, Kocábek, L. Sysel, Koblasa. Střídali: Červenka, Zmek, Michálek.

PŘESTAVLKY – KŘIVSOUDOV 3:2 Za aprílového počasí šli do vedení domácí už ve 2. minutě, když přetažený centr vrátil z brankové čáry M. Pohůnek na malé vápno, kam naběhl Mastný a poslal míč do sítě. Ve 13. minutě bylo srovnáno hlavičkou L. Ptáčka pod břevno po rohu. Pak přišly šance na obou stranách, ale bez využití. Hosté pálili z voleje těsně vedle, domácí trefili tyč. Ve 29. minutě si naběhl na dlouhý pas za obranu domácích (ofsajd?) Jakl, přehodil gólmana a při snaze míč vykopnout z brankové čáry se trefil domácí Kučera jen do vlastní sítě – 1:2. V závěru poločasu mohli Přestavlčtí srovnat, ale Mastný pálil křížem těsně vedle a po centru trefil hostující hráč břevno vlastní branky. Chvíli po přestávce se po rohu domácího Kačírka prosadil ve skluzu na zadní tyči Kondáš – 2:2. Po hodině hry napálil z dálky hostující F. Vopěnka tyč a vzápětí na druhé straně skončila teč Sisla těsně vedle branky. Obě mužstva se následně snažila rozhodnout zápas ve svůj prospěch, a to se nakonec povedlo domácím v 80. minutě. Po vniknutí do vápna Křivsoudova udělal šikovnou kličku J. Mikulanda, byl podražen a penaltu proměnil Sisel. V závěru měli sice hosté tlak, ale brankář Toman v čele s obranou, těsnou výhru Přestavlk uhájili. Branky: 2. Mastný, 57. Kondáš, 80. Sisel (z PK) – 13. L. Ptáček, 29. vlastní Kučera. Rozhodčí: Černý. Poločas: 1:2. Přestavlky: Toman – Kondáš, Mastný, P. Pantoflíček, J. Mikulanda (90. Pfeffer), Kučera, Kačírek, A. Bursík, M. Pohůnek (74. D. Pohůnek), Brambora, Sisel. Křivsoudov: K. Ptáček – F. Vopěnka, L. Ptáček, Doležal, Zelenka (64. Veselka), Sedláček (74. Nedbal), Štika, Vondrák, Zeman, J. Vopěnka, Jakl.

POPOVICE – PRAVONÍN 1:1 Hosté v úvodu lépe kombinovali, vytvářeli si příležitosti a v 17. minutě šli do vedení, když po rohovém kopu P. Hoch křížnou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Dělovku Vlasáka vyrazil Heřmánek mimo tři tyče, zakončení z hranice pokutového území orazítkovalo domácí tyč. Poté se Popovičtí oklepali, začali přebírat otěže, ale O. Zach dvakrát nedokázal procpat míč za záda brankáře Doškáře a podobně se jim vedlo v závěru poločasu po závaru před pravonínskou svatyní. Do druhého dějství Popovice obměnily sestavu, ale centry Matušky a rychlé výpady po křídlech, nebyly receptem na obranu Pravonína. Naopak hosté mohli skórovat, ale hlavičku Vlasáka po rohu vyhlavičkoval na brankové čáře stojící Jiří Hovorka. Když už to vypadalo, že se Popovicím nepodaří prostřelit dobře chytajícího Doškáře, vybral si brankář hostů slabou chvilku při krocení vysokého balónu, míč mu vypadl z rukavic a dotírající J. Kaňka měl snadnou práci – 1:1. Popovice branka nabudila, ale z tlaku zneškodnila obrana Pravonína společně s brankářem jejich dvojitou tutovku. V 87. minutě měli hosté obrovskou šanci zápas rozhodnout. Střídající Žížala podrazil v pokutovém území hráče Pravonína a sudí Pessr bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil ostřílený exekutor T. Babický, ale jeho šňůra v řadě proměněných penalt se zastavila na čísle 27, když poslal míč vysoko nad. Branky: J. Kaňka – P. Hoch. Rozhodčí: Pessr. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 0:1. Popovice: P. Heřmánek – Kašpar, Jiří Hovorka, Breburda, Jakub Hovorka – Kaucký, V. Slepička, O. Zach, Kopecký – Papež, J. Kaňka. Střídali: D. Kropáček, F. Kropáček, Žížala, M. Heřmánek, J. Dvořák. Pravonín: Doškář – M. Hoch, Lejček, Kodeda, Zavadil, T. Babický, Vlasák, Javorský, Hrubeš, Sibal, P. Hoch. Střídali: Ondrák, Březina, Studnička, Janáček.

MEZNO – MARŠOVICE 0:5 Od začátku se hrál velmi aktivní fotbal. Domácí se snažili kombinovat a hosté spoléhali na rychlé brejky. V první větší šanci selhal D. Helma, kdy těsně netrefil bránu Maršovic. Na druhé straně propálil z trestného kopu R. Hašek hladovou domácí zeď a otevřel skóre. Odpověď D. Helmy opět skončila z malého vápna mimo branku. Domácí se sice snažili kombinovat, ale ztráceli míče, čehož hosté využívali k brejkům. Žížala a D. Zavadil ještě neskórovali, až se to povedlo v závěru poločasu Bartošovi, jenž se po dlouhém autu obtočil okolo obránce a střelou na zadní tyč nedal Plocovi šanci. Ve druhém dějství se snažili domácí snížit, ale maršovická obranná práce je pustila jen ke střelám z dálky Pilařem. Hosté z brejků nejprve dvakrát trefili tyč, aby následně Laurich dalekonosnou ranou do šibenice nedal Plocovi šanci. Mezenští rezignovali a ještě dvakrát inkasovali – po sóle D. Zavadila a umístěnou ranou Lauricha. Přestože se Mezno do 65. minuty prezentovalo poměrně dobrým výkonem, odešlo již pošestnácté poraženo a stále čeká na první bod v soutěži. Branky: Laurich 2, R. Hašek, D. Zavadil, Bartoš. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 2:3. Diváci: 80. Poločas: 0:2. Mezno: Ploc – Skopec, Doskočil, Bursík, Beran – Mikolášik, F. Helma, Homola, Pilař – Kubec, D. Helma. Střídali: Mazour, Heráň. Maršovice: Pechač – Procházka, Řezníček, D. Zavadil, Šach, Bartoš, R. Hašek, Laurich, Hampešt, Zderadička, Žížala. Střídali: Šetina, M. Hašek, J. Zavadil.

1. Maršovice⋌ 16 14 1  1 61:19 43

2. Jankov⋌ 16 14 0  2 47:11 42

3. Struhařov⋌ 16 12 1  3 37:18 37

4. Vrch. Janovice ⋌ 16  9 1  6 36:24 28

5. Neveklov⋌ 16  8 3  5 33:21 27

6. Křivsoudov⋌ 16  8 2  6 34:36 26

7. Dolní Kralovice⋌ 16  7 2  7 24:24 23

8. Chocerady⋌ 16  6 3  7 25:30 21

9. Pravonín⋌ 16  6 3  7 23:32 21

10. Sokol Přestavlky⋌ 16  5 4  7 20:27 19

11. SK Načeradec⋌ 16  4 2 10 25:46 14

12. Jírovice⋌ 16  2 4 10 14:29 10

13. Popovice⋌ 16  2 4 10 24:42 10

14. Mezno⋌ 16  0 0 16 17:61  0

7.4.2015 Autor: Pavel Šimáček

 

Zpět