Tělovýchovná jednota Sokol Neveklov - SK Načeradec 4:3 (1:0)

16.09.2013 06:42

Hráno:   14.9.2013, od 17:00 hod, 17°C, polojasno

Hodnocení:   Špatná defenzíva, zasloužená prohra - pokračuje výborný vstup do soutěže. Začalo se nám líbit prohrávat...

 

Nastoupili:    Smetana J - Smetana M, Čáp L, Dražďák, Franc - Postřihač, Pokorný,Urban, Suchopar - Jeništa,  Vobořil + Strnad

Z různých důvodů nehráli:   Čáp, Humpolík, Štamberg + Voženílek, Novák, Kříž

Trenér:  Štěpánek Josef

Vedení mužstva:  Ing. Postřihač, Grohmann

Rozhodčí: p. Mrázek, Urban + domácí laik

Góly:    Hameta, Kozel, Šiška, Vitouš - Jeništa, Urban, Pokorný 

 

 

Divišov se dostal na čele do trháku

Derby mezi Chotýšany a Struhařovem skončilo bez vítěze.

Derby mezi Chotýšany a Struhařovem skončilo bez vítěze. Autor: Robin Novák

17.9.2013 13:34

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor měl na pořadu čtvrté kolo.

 
 
 

NEVEKLOV – SK NAČERADEC 4:3

V první půli se hrál fotbal bez šancí a domácí, kteří od 25. minuty převzali iniciativu, ohrožovali hosty většinou střelami z dálky. Přesto se dočkali vedení. Ve 33. minutě se míč po závaru před branou odrazil na penaltu, odkud Hameta tvrdou střelou nedal brankáři šanci. Za chvíli hosté sahali po vyrovnání, ale asi gólovou střelu zblokoval Znamenáček.
Ve druhém poločase přišla přestřelka a padlo celkem šest branek. Hosté dvěma góly hlavičkou Jeništy a Urbanem po obrovské chybě neveklovské obrany otočili skóre na 1:2. Domácí se ale nechtěli s porážkou smířit, přitlačili Načeradské na jejich polovinu a nápor přinesl své ovoce. Vyrovnání zařídil po krásné individuální akci Kozel, následně skóroval Šiška po centru Kozla a na 4:2 zavěsil v 71. minutě střídající Vitouš po rohu hostů, brejku a přihrávce Čichovského. Když už se zdálo, že se stav nezmění, prosadil se krásnou střelou do šibenice z 25 metrů Pokorný a upravil na konečných 4:3.

Branky: Hameta, Kozel, Šiška, Vitouš – Jeništa, Urban, Pokorný. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas: 1:0. Neveklov: Kolev – Kozel, Rabiňák, Semerád, Váňa, Znamenáček, Hameta, Čichovský, Šiška. Střídali: Novák, Vitouš, Bočkay. SK Načeradec: J. Smetana – M. Smetana, Vobořil, Čáp, Dražďák, Suchopár, Postřihač, Pokorný, Urban, Franc, Ježíška. Střídali: Vrána , Kříž, Strnad.

POPOVICE – JÍROVICE 1:2

zápase podprůměrné úrovně Jirovice spoléhaly na brejky po nakopávaných míčích. Popovice také nic nevymyslely. A tak nejvíce zaujalo ve 40. minutě zbytečné vyloučení hostujícího D. Stibůrka po druhé žluté kartě.
V druhé půli pokračoval nepohledný fotbal. Domácí si nebyli schopni nahrát na pět metrů a dlouhé nakopávané míče s přehledem likvidivala obrana soupeře. A tak přišlo potrestání. Obránce Slepička vyklidil nepochopitelně svůj prostor a Pokorný přeloboval brankáře Heřmánka – 0:1. Popovičtí ale o chvíli vyrovnali z ojedinělé šance Filipem. Domácí byli na koni, ale místo závěrečného tlaku faulovali a Pěkný z posledního trestného kopu vymetl šibenici domácí brány.
Branky: Filip – Pokorný, Pěkný. Rozhodčí: Murgač. ŽK: 1:2. ČK: D. Stibůrek (J). Diváci: 40. Poločas: 0:0. Popovice: P. Heřmánek – V. Slepička, O. Vondruška, Hocek, Jakub Hovorka – Vyhnal (55. Kropáček), Kaucký, Veselý, Žížala – Matuška (75. Beránek), Filip. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, Beneš, Sahula, Pěkný, D. Stibůrek, Pokorný, Svoboda, Reinberger, Pazdera. Střídali: Krákora, Holeš.

PRAVONÍN – JANKOV 2:4

Zranění brankáře a stop dvěma hráčům od disciplinárky si vyžádaly improvizaci v pravonínské sestavě. Přesto v prvním poločase byli aktivnější, ale gólově se prosadil střelou z dálky hostující Skála. Jenže Pravonínští díky Moravcovi po uličce T. Babického a Vlasákem po přihrávce Moravce otočili v 35. minutě na na 2:1. Radost vydržela domácím jen chvilku, když Horčička hlavou po trestném kopu vyrovnal. Další šance Pravonínští neproměnili, navíc v závěru poločasu byl „sestřelen" Moravec a musel střídat.
Druhý poločas se Pravonínu nevydařil – málo pohybu, špatné zpracování míče, minimum povedených kombinací a žádné střelecké příležitosti. Naopak Jankov se tlačil do zakončení, přidal na důrazu a zaslouženě domácí trestal, když si míč po dlouhém pasu jedním dotekem zpracoval Hořčička a nedal gólmanovi šanci. Domácí vrhli vše do útoku, ale snaha vyšla vniveč, naopak Skála po brejku a bleskové narážečce upravil na konečných 2:4.

Branky: Moravec, Vlasák – Skála 2, Horčička 2. Rozhodčí: Tinák. ŽK: 3:2. Poločas: 2:2. Pravonín: Veselý – Zavadil, T. Babický, Javorský, Hoch – Moravec (43. V. Hrubeš), Lejček, M. Babický, Sibal (63. Hoch) – Vlasák, Studnička. Jankov: Nerad – Hameršmíd, Čermák, Peroutka, Vrzal, Vosátka, Balík, Skála, Horčička, Uhliar, Procházka. Střídali: Mrázek, Šimánek, Zajíc, Kratochvíl.

DOLNÍ KRALOVICE – DIVIŠOV 1:3

Hosté přes jednoznačnou převahu po celou první půli dlouho nedokázali překonat obranu domácích. Až ve 34. minutě udeřili téměř z ničeho, když chytrou střelou z poměrně velké vzdálenosti nachytali na švestkách J. Doležala, který již stačil míč pouze tečovat při průletu za svá záda.
Ve druhé půli se pokračovalo ve stejném režimu, až do 52. minuty, kdy vybojoval míč Pitelka, posunul ho T. Jelínkovi, jenž střelou k tyči z 18 metrů trochu překvapil hostujícího gólmana. Po brance se domácí probudili a následujících dvacet minut byli Divišovským minimálně vyrovnaným soupeřem. Hosté se však vrátili na vítěznou vlnu v 77. minutě, kdy střílený centr z pravé strany dvěma po sobě jdoucími hlavičkami dopravili do branky. Snaha domácích o vyrovnání vedla pouze k dalšímu gólu Divišovských v nastaveném čase, kdy dokázali projít přes obránce a z bezprostřední blízkosti uzavřít skóre utkání na 1:3.

Branky: T. Jelínek – J. Pekárek, Z. Pekárek, Marek Hanuš. Rozhodčí: Malý. ŽK: 0:1. Diváci: 50. Poločas: 0:1. Dolní Kralovice: J. Doležal – Zubec, Pitelka, Maršoun (46. L. Jelínek), Jiří Marušák – Vošický, Martin Dvořák, Malina, T. Jelínek (80. Pitliak) – Rudolf Šaman, J. Boček (46. Michal Šnajdr). Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš, J. Pekárek, Štěpnička, Jíša, Svoboda (46. Ludvík), Vávra, Macháček, Z. Pekárek, Lehán, Marek Hanuš.

PŘESTAVLKY – MARŠOVICE 1:5

Úvod zápasu začala mužstva aktivně, ale střela P. Mrázka šla do brankáře a hostujícího Žížalu vychytal Bečvář. Poté běžel domácí Blokeš ze strany sám na branku, ale ukopl si balón a dělovka Berky skončila na spojnici břevna a tyče. Na druhé straně gól Žížaly po trestném kopu neplatil pro ofsajd, ale v 41. minutě, po rohu a tečích na přední tyči, míč doskákal do branky a Maršovičtí se radovali z vedení. To ale nemuseli do poločasové přestávky udržet, ale centr M. Mrázka ze strany skončil na břevně.
Hned po změně stran se Zavadil trefil z 28 metrů, když domácí hráč nepochopitelně uhnul ve zdi. V 62. minutě P. Mrázek sice snížil z pokutového kopu na 1:2 po faulu na Pivoňku. Za chvíli ale Kroulík trestuhodně ztratil míč na polovině a brejkovou situací Žížala nepohrdl – 1:3. Od té doby hosté svého soupeře jasně přehrávali a ukázali domácím borcům, co to znamená být výborně fyzicky připraven. Přestavlcký brankář Bečvář sice skvělými zákroky ještě živil naději na přijatelný výsledek, ale v závěru již Zavadil dva brejky přetavil v góly a uzavřel, na pro domácí, krutých 1:5.

Branky: P. Mrázek (z PK) – Zavadil 3, Procházka, Žížala. Rozhodčí: Irion. Poločas: 0:1. Sokol Přestavlky: Bečvář – Novák, Berka, Pantoflíček, Pivoňka (72. Velebil), M. Mrázek, Braný (80. Bursík), P. Mrázek, Blokeš, Pohůnek, Kroulík. Maršovice: Fillip – Procházka, Zavadil, Šach, Bartoš, R. Hašek, Hlaváč, Hampešt, Zderadička, Žížala, Žák. Střídali: Řezníček, Štětina.

MEZNO – VRCHOTOVY JANOVICE 2:1

V prvním poločase se hrálo bojovně, bylo k vidění mnoho nepřesností a žádné mužstvo si nevypracovalo gólovou příležitost.
Na začátku druhého dějství poslal na hranici velkého vápna centr Eliáš, do vzduchu se zavěsil Macko a nádhernými nůžkami trefil míč přesně pod břevno bezmocného gólmana hostí Slunéčka. O několik minut později, po závaru před brankou, hlavičkoval Kubec do břevna a následně si hostující obrana srazila míč do vlastní sítě. Vypadalo to, že si domácí v poklidu dojdou pro tři body, jenže po rohu na druhé straně snížil Procházka a zápas tak byl napínavý až do samého závěru. Domácí si však vítězství již nenechali vzít.

Branky: Macko, vlastní – Procházka. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 0:1. Diváci: 80. Poločas: 0:0. Mezno: Doskočil – Kulvajt, Eliáš, Novotný, Říha – Kubec, Macko, Ladislav Homola, Mazour – Barták, Šimák. Střídali: Ploc, Pinc, Skopec. Vrchotovy Janovice: Slunéčko – Trojan, Střihavka, Hampl, Suchan – Kahoun, Kadlec, Sochůrek, Vrkoslav – Potůček, Procházka. Střídali: Bursík, Pichl.

CHOTÝŠANY – STRUHAŘOV 1:1

Sousedské derby se začalo opatrně. Hosté dobře kombinovali, ale většinou jen po pokutové území. A tak mohli jít do vedení domácí, když po centru střílel z těžké pozice dobře hrající Kůt, jehož ránu pěkným zákrokem vyrazil P. Pessr. Poté se dostali do zakončení několikrát i hosté, z nichž nejnebezpečnější byla hlavička Zd. Pessra do břevna a střely L. Sysla – první šla těsně vedle a druhou zneškodnil výborným zákrokem brankář Keseli. Tečkou za prvním poločasem byla šance Kůta, jenž nepřehodil vyběhnuvšího P. Pessra.
Ve druhém dějství mohli pohnout skórem domácí, ale křížná střela Hanibala skončila vedle. V dalším průběhu se hra hrálo s minimem šancí. Až v 84. minutě udeřili hosté, když po závaru dotlačil míč do sítě Michálek. Chotýšanští však nesložili zbraně a v 88. minutě vyrovnali, když Pessrem vyraženou střelu dorazil do branky střídající Šícha.

Branky: 88. Šícha – 84. Michálek. Rozhodčí: Rezek. ŽK: 2:1. Diváci: 60. Poločas: 0:0. Chotýšany: Keseli – Straka, T. Matoušek, Khandl, Josef Sysel – Říha, Filip, Vaňkát, Hanibal – Korecký, Kůt. Střídali: Šícha, Starosta, Kuthan. Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Dudík, Zd. Pessr, Kaucký – Koblasa, Zmek, Veselý, O. Hanibal – D. Sysel, L. Sysel. Střídali: Michálek, Červenka, Folprecht.

1. Divišov⋌ 4 4 0 0 11:2  12
2. Maršovice⋌ 4 3 0 1 19:2   9
3. Jankov⋌ 4 3 0 1 10:5   9
4. Pravonín⋌ 4 3 0 1 12:10  9
5. Struhařov⋌ 4 2 1 1 10:5   7
6. Neveklov⋌ 4 2 1 1 11:7   7
7. Jírovice⋌ 4 2 1 1  6:6   7
8. Mezno⋌ 4 2 0 2  5:7   6
9. Chotýšany⋌ 4 1 2 1  9:10  5
10. Vrchotovy Janovice⋌ 4 1 1 2 10:9   4
11. Popovice⋌ 4 1 0 3  2:7   3
12. Sokol Přestavlky⋌ 4 1 0 3  2:14  3
13. Dolní Kralovice⋌ 4 0 0 4  3:13  0
14. SK Načeradec⋌ 4 0 0 4  5:18 0

 

Zpět