TJ Sokol Dolní Kralovice - SK Načeradec 2:0 (0:0)

28.10.2014 07:55

Chocerady inkasovaly dvě červené karty

Ilustrační foto

Ilustrační foto Autor: Jana Říhová

21.10.2014

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor Ferdinand měl na pořadu deváté kolo, ve kterém Hrebičík uchránil Maršovice v nastavení od blamáže, jankovský Horčička sťal Janovice, Mezno se opět bodu nedočkalo a Ondřej Veselý vystřelil výhru Struhařovu, a tak vedoucí trojice zůstala nepokořena.

 
 
 

VRCHOTOVY JANOVICE – JANKOV 0:3

V prvním poločase se hrál před velmi slušnou diváckou návštěvou rychlý, důrazný fotbal, ale bez brankové šance. V úvodu druhého dějství zahráli domácí nedůrazně roh a po dlouhém výkopu brankáře Nerada se z brejku trefil přesně kanonýr Horčička. Následně se hrálo většinou uprostřed pole s osobními souboji. Rozhodnutí zápasu přišlo v 68. minutě, kdy se v pokutovém území domácích trefil z otočky opět Horčička. Poté již Janovičtí nic nevymysleli proti důrazné obraně hostů. A tak v 88. minutě uzavřel Říha na konečných 0:3.

Branky: 47. a 68. Horčička, 88. Říha. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 2:2. Diváci: 110. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Hrdlovič, Kadlec, Szekér – Zeman (46. Němec), Bureš (69. Trojan), Miloš Procházka, Lacina – Novotný, Sochůrek. Jankov: Nerad – Hameršmíd, Čermák, Kolář, Peroutka, Vrzal (46. Veselý), Říha, Balík, Skála, Horčička, Uhliar.

DOLNÍ KRALOVICE – SK NAČERADEC 2:0

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Svobody se museli diváci bavit fotbalem. Domácí Hanousek, Vrkoslav, Šaman, T. Jelínek i Boček nedokázali proměnit vyložené příležitosti. To je mohlo mrzet, když hosté nejdříve nepřekonali vynikajícího Doležala, který vytáhl zázračný zákrok a na podruhé orazítkovali břevno.
Druhý poločas pokračovali domácí v aktivní hře, ale šance opět neproměňovali. Dočkali se až v 60. minutě po rychlém rozehrání přímého kopu Vrkoslavem na T. Jelínka, který střelou k protilehlé tyči překonal gólmana Smetanu. Po dalších šancích se v 74. minutě dočkali Kralovičtí pojistky, o kterou se postaral po dlouhém autu Holba a hlavičkující Vrkoslav. Ve zbytku zápasu již domácí defenziva soupeře udržela na uzdě a stav se již nezměnil.

Branky: 60. T. Jelínek, 74. Vrkoslav. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 2:1. Diváci: 80. Poločas: 0:0.Dolní Kralovice: Doležal – Vošický, Roháč, Jiří Marušák – J. Maršoun, Vrkoslav, Hanousek, Malina (85. L. Jelínek) – Rud.Šaman (83. M. Maršoun), T. Jelínek (61. Holba), Boček (70. Martin Dvořák). SK Načeradec: J. Smetana – M. Smetana, Vobořil, Dražďák, Suchopár, Postřihač, Urban, Čáp, Kříž, Franc, Jeništa. Střídali: Holý, Špaček, Pokorný, Hanzlík, Voženílek.

PŘESTAVLKY – NEVEKLOV 2:2

Už ve 4. minutě lízl P. Mrázek na přední tyči hlavou míč po rohu Brambory a dostal domácí do vedení. Hosty gól nerozhodil, lépe se pohybovali, rychle kombinovali, ale jen po šestnáctku. Domácí byli nebezpečnější, když Kačírek z dálky napálil břevno, Mastný z voleje netrefil branku a P. Mrázka po úniku vychytal Franěk. Postupem času se i hosté dostali do zakončení, hlavička ještě skončila mimo brankové tyče, ale křížné zakončení Jaroslava Hlaváče po pasu již mělo gólové parametry.
V úvodu druhého dějství převážil misky vah Šmejkal kolmici a úniku – 1:2. Následně mohli hosté definitivně rozhodnout, ale Bečvář je při dvou šancích vychytal. A tak se dostali ke slovu domácí . V 74. minutě orazítkoval Matoušek z dálky břevno a po dorážce skončil míč rohovým kopem. Po jeho zahrání se po závaru dostal míč k Pivoňkovi a ten ho poslal do sítě. Blíže k výhře byli Přestavlčtí, ale ránu P. Mrázka z dálky vyrazil Franěk a ani trestný kop z hranice šestnáctky gólem neskončil. A tak zápas, ve kterém byli hosté fotbalovější, ale domácí bojovnější, skončil nerozhodně.

Branky: P. Mrázek, Pivoňka – Jaroslav Hlaváč, Šmejkal. Rozhodčí: Novák. Diváci: 60.Poločas: 1:1. Sokol Přestavlky: Bečvář – I. Novák, Mastný (70. Kondáš), P. Pantoflíček (23. Pohůnek), Pivoňka, Kučera, Kačírek, P. Mrázek, J. Mikulanda, Brambora (60. Matoušek), Sisel. Neveklov: Franěk – M. Balík, Zimmel, Novák, Čichovský, Hameta, Šmejkal, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlaváč, P. Balík, Šiška. Střídali: Krejčí, Hovorka.

KŘIVSOUDOV – JÍROVICE 2:2

Na těžkém terénu se hrál bojovný a důrazný fotbal. Domácí byli v první půli aktivnější a častěji ohrožovali branku hostí, avšak Vondrák z voleje, F. Vopěnka hlavou po rohu ani Štika střelou z úhlu si na dobře chytajícího Ellschlögera nepřišli. Na druhé straně hasil Veselka dva pokusy F. Stibůrka z brejků. Hráči Jírovic se „ukázali" i v jiném světle a jejich nervozitu musel utlumit sudí Kromka dvěma žlutými kartami za řečnění.
Do druhé půle opět vstoupili lépe domácí a dočkali se vedení. Střelu J. Vopěnky po nabídce Jakla gólman vyrazil, ale z dorážky Sedláček propasíroval míč do sítě. Poté se hra vyrovnala i skóre, když střelu jírovického hráče tečoval Ptáček, tak že brankář Veselka již nemohl nijak reagovat. Ptáček si vše ale vynahradil o chvíli později, když prostřelil z trestného kopu děravou hostující zeď. Jenže vzápětí prošel Mizera přes půl hřiště a křížnou střelou stanovil konečný stav na 2:2.

Branky: Sedláček, Ptáček – vlastní, Mizera. Rozhodčí: Kromka. Diváci: 100. Poločas: 0:0.Křivsoudov: Veselka – Toula, F. Vopěnka, Ptáček ml., Doležal, Zeman, J. Vopěnka, Vondrák, Štika, Sedláček, Jakl. Střídali: Nedbal, Zelenka, Ptáček st., Křišta. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, D. Stibůrek, Beneš, Reinberger, Pokorný, Skopec, Svoboda, Mizera, F. Stibůrek. Střídali: Krákora, Fučík.

PRAVONÍN – STRUHAŘOV 0:1

Mužstva vstoupila do utkání aktivně s nasazením a tak se hrálo vyrovnané utkání se zajímavými akcemi. Domácí se ovšem dopustili několik chyb v obraně při pokusu o rozehrávku, čehož hosté využívali k nebezpečným akcím a jednu využil O. Veselý ranou z šestnáctky k tyči. Pravonínští zvýšili snahu, ale dobývání branky hostů nepřineslo gólový úspěch.
Druhý poločas probíhal v podobném duchu. Domácí snaha o zakončení byla plná nepřesností nebo byl vždy na místě spolehlivý brankář Pessr. Hosté si zkušeně hlídali těsný náskok a využívali každé příležitosti k jednoduchému vysílání míčů za domácí obranu k nebezpečným zakončením. Snaha Pravonína v závěru již nepřinesla efekt v podobě gólu.

Branka: O. Veselý. Rozhodčí: P. Špička. Poločas: 0:1. Pravonín: Doškář – V. Zavadil, Moravec, D. Vlasák, Kodeda, Ondrák, Hoch, L. Vlasák, Lejček, M. Babický, T. Babický. Střídali: Marek Sibal, Janáček, Kopecký. Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Z. Pessr, Svoboda, J. Veselý, O. Veselý, Kůstka, L. Sysel, Kocábek, J. Sysel, Koblasa. Střídali: Hocek, Zmek, Folprecht.

MARŠOVICE – CHOCERADY 3:2

Od úvodu byly favorizované Maršovice lepší, ale se šancemi nakládali velmi lajdácky. D. Zavadil, R. Hašek a Šach selhali a tak těsné vedení domácím zajistil až ve 33. minutě po kolmici za obranu D. Zavadil, který obešel i gólmana Holuba. Hosté zahrozili pouze před odchodem do kabin, ale míč těsně minul bránu.
Do druhého dějství vstoupili lépe domácí. Trestný kop D. Zavadila těsně minul branku, ale v 53. minutě již rána R. Haška po odraženém rohu skončila v síti. Zdálo se, že je rozhodnuto, což si mysleli i domácí, ale nikoliv hosté. Krch technickou střelou překvapil všechny včetně brankáře Pechače a po vyložené šanci domácího Žížaly, vyrovnal v 73. minutě z penalty Kadlec po zbytečném faulu Hampešta na 2:2. Maršovičtí vrhli vše do útoku, k čemuž jim pomohlo i vyloučení choceradského Mrázka, jenž v přerušené hře hrubě fauloval Žížalu, jenže šance R. Haška, Žížaly a Šacha zůstaly nevyužity. Nakonec se ale domácí dočkali ve druhé minutě čtyřminutového nastavení, když si míč po centru našel na malém vápně Hrebičík – 3:2. Následně si výhru domácí pohlídali, když se ještě červenal hostující Bürgel po faulu na J. Zavadila. Ve zbytku času již domácí výhru uhájili.

Branky: 33. D. Zavadil, 53. R. Hašek, 90. + 2. Hrebičík – 58. Krch, 73. Kadlec (z PK). Rozhodčí:Konvička. ŽK: 2:4. ČK: Mrázek, Bürgel (oba Ch). Diváci: 80. Poločas: 1:0. Maršovice: Pechač – Zderadička, Hampešt, Procházka (53. Žížala), Hrebičík - Šach, R. Hašek, J. Zavadil, Šetina (72. Laurich) – Bartoš, D. Zavadil. Chocerady: Holub - Klír (69. Mrázek), Javůrek, Kůdela, Kadlec, Soukup, Bürgel, Šmejkal, Pavlíček, Maralík (65. Židik), Krch.

POPOVICE – MEZNO 3:2

V zápase o „šest" bodů si domácí od začátku vytvořili tlak, který vyvrcholil neproměněnou tutovkou Slepičky. A tak přišel trest, když se Doskočil krásně položil do centru a hlavou otevřel skóre. Netrvalo dlouho, Kubec propálil vše, co mu stálo v cestě a bylo to 0:2. Domácí se však „kousli" a do poločasu snížili krásnou ranou Borovce.
Do druhého dějství vstoupily Popovice jako vyměněné. Mezno se jen bránilo. Slepička ještě zamířil mimo, ale hlavička Matušky již našla správný cíl – 2:2. Nerozhodný stav pro Mezno držel brankář Smetana, když zlikvidoval přímý kop Matuškovi, kterého znovu vychytal a poradil si i s dorážkou Žížaly. V 80. minutě již kapituloval po samostatné akci Žížaly. V závěru ještě střelec rozhodující trefy zacílil do tyče, ale to již nic neměnilo na popovické výhře a mezenské šňůře bez bodu.

Branky: Borovec, Matuška, Žížala – Doskočil, Kubec. Rozhodčí: Rezek. ŽK: 2:0. Diváci: 30.Poločas: 1:2. Popovice: P. Heřmánek – Kašpar, Dvořák, Breburda, Jakub Hovorka – Kaucký, Žížala, O. Zach, Borovec – Matuška, V. Slepička. Střídali: Jiří Hovorka, D. Kropáček, T. Zach.Mezno: Smetana – Lukáš Homola, Mikolášik, Eliáš, Bursík – Babický, Beran, Kubec, Heráň – Vytlačil, Horvát. Střídal: Doskočil.

1. Maršovice⋌ 9 8 0 1 36:11 24
2. Jankov⋌ 9 8 0 1 27:7  24
3. Struhařov⋌ 9 8 0 1 26:10 24
4. Vrchotovy Janovice ⋌ 9 6 1 2 23:13 19
5. Křivsoudov⋌ 9 5 2 2 20:18 17
6. Dolní Kralovice⋌ 9 4 1 4 17:14 13
7. Sokol Přestavlky⋌ 9 3 3 3 14:16 12
8. Chocerady⋌ 9 3 2 4 12:16 11
9. Pravonín⋌ 9 3 2 4 13:20 11
10. Neveklov⋌ 9 3 1 5 16:16 10
11. Popovice⋌ 9 2 2 5 18:26  8
12. SK Načeradec⋌ 9 1 1 7  8:30  4
13. Jírovice⋌ 9 0 3 6  7:19  3
14. Mezno⋌ 9 0 0 9 10:31 0

 

Autor: Pavel Šimáček

Zpět