SK Načeradec - Tělovýchovná jednota Sokol Jírovice 1:1 (0:1)

26.03.2015 06:38

Domácí zklamali, ani jednou nevyhráli Benešovsko – Okresní fotbalový přebor Ferdinand otevřel svoje jarní brány a domácí hrady nebyly pevné. 

 PŘESTAVLKY – PRAVONÍN 0:1

 Utkání začalo velkými nepřesnostmi v rozehrávce obou mužstev. Hosté byli rychlejší, vyhrávali více osobních soubojů, ale hra se odehrávala zejména mezi šestnáctkami. První příležitost měl domácí M. Pohůnek, ale po kolmici skončil jeho halfvolej nad brankou. Pravonínští kontrovali nejprve nepřesnou střelou a těsně před poločasem nastřelili z trestného kopu břevno. Po bezbrankovém poločase měli ve druhém první šanci hosté, ale střelu z trestného kopu přes zeď vyrazil brankář Bečvář na roh. Poté zahrozili domácí, ale Kačírek po pěkném přiklepnutí pálil vedle a P. Mrázek nad. A tak si zase vzali slovo hosté. Nejprve Bečvář vyrazil další trestný kop na roh a po jeho zahrání hlavičkoval pravonínský hráč nad. V 76. minutě přišlo rozhodnutí zápasu. Dlouhý aut hostí za domácí obranu očekával Javorský a po sóle tvrdou střelou rozvlnil síť. Snaha Přestavlk o vyrovnání byla evidentní, ale dlouhé nákopy před branku Pravonína sice přinesly příležitosti Brambory a Kondáš, ale jejich hlavičky netrefily „zařízení". A tak si Pravonín, který byl fotbalovější, rychlejší a důraznější v osobních soubojích, odvezl zaslouženě všechny body. Branka: 76. Javorský. Rozhodčí: Konvička. Poločas: 0:0. Sokol Přestavlky: Bečvář – Kondáš, Mastný (80. D. Pohůnek), P. Pantoflíček, Pivoňka, Kučera, Kačírek, P. Mrázek, M. Pohůnek, Brambora, Sisel. Pravonín: Doškář – Ondrák (57. Sibal), M. Hoch, Lejček, Kodeda, Zavadil (63. Březina), Babický, Vlasák, Javorský, Hrubeš, P. Hoch. 

SK NAČERADEC – JÍROVICE 1:1

 Domácím se vstup do zápasu vůbec nepovedl a již v 7. minutě inkasovali z penalty, po zbytečném faulu M. Smetany na pronikajícího Němce. Postupně se však Načeradští dostávali do zápasu a od poloviny prvního poločasu plně ovládli hřiště a hrálo se pouze před brankou Jírovic, kdevšak stál výborný Ellschröger, který zabránil všem míčům proniknout do jeho sítě. Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil, hosté urputně bránili jednogólový náskok, ale opět je podržel brankář a dvakrát je zachránila tyč. V 71. minutě se přeci jen domácí dočkali, když po skrumáži vyrovnal dobře hrající Vobořil mladší. Načeradští ještě vystupňovali tlak, Čáp měl dvakrát na noze branku, ale v 81. minutě se nechal nesmyslně vyloučit a po následných dvou rohových kopech mohli Jírovičtí dokonce skórovat, ovšem Smetana byl proti. Zápas mužstev se spodku tabulky tak skončil remízou. Branky: 71. Vobořil ml. – 7. Mizera (z PK). Rozhodčí: Kočí. Poločas: 0:1. SK Načeradec: J. Smetana – Lalouček, Smetana, Vobořil, Suchopar – Čáp, Urban, Postřihač, Pokorný – Vobořil ml., Voženílek. Střídali: J. Zvára, Hlinský. Jírovice: Ellschröger – D. Stibůrek, Němec, Reinberger, Pokorný, Klepl, Bubeník, Mizera, Pazdera, Pěkný, F. Stibůrek. Střídali: Skopec, Beneš, Kulda, Holeš. 

KŘIVSOUDOV – VR. JANOVICE 0:3 

Zápas sledovala početná skupina diváků, kteří neviděli nijak pěkný fotbal. Hosté dobře napadali a nedovolili domácím rozvinout kombinační hru, a tak obě strany spíše spoléhaly na nákopy za obranu. Není tedy divu, že všechny branky padly po standardních situacích. Nejdříve se ale několikrát vyznamenal domácí brankář Ptáček proti dobrým šancím Janovic. Skóre otevřel Bureš v 25. minutě, když po rohovém kopu trefil míč z voleje přesně na přední tyč. Domácí zkoušeli pozornost janovického Vávry jen střelami z větší vzdálenosti, které ovšem nebyly nijak nebezpečné. Ve druhé půli nastoupili Křivsoudovští ve snaze utkání otočit ve svůj prospěch, ale hostující obrana je vyjma střely Vondráka do zakončení příliš nepouštěla, naopak se opět prosadil Bureš z penalty po faulu Luboše Ptáčka. Několik dalších trestných i rohových kopů domácí přežili, nikoliv ten poslední. Přímo z rohu se trefil Lacina. Domácím se zahrávání standardních situací nedařilo, a tak si hosté zaslouženě odvezli všechny body. Branky: Bureš 2 (1 x z PK), Lacina. Rozhodčí: Garaja ml. Diváci: 100. Poločas: 0:1. Křivsoudov: K. Ptáček – F. Vopěnka, L. Ptáček ml., Zelenka, Doležal – Zeman, Štika, J. Vopěnka, Křišta – Vondrák, Jakl. Na střídání: Mareš, O. Veselka, Š. Vopěnka, P. Veselka, L. Ptáček. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Kadlec, Kahoun, Széker – Střihavka, Bureš, Lacina, Rouš – Novotný, Němec. Na střídání: Čedík, Dvořák, Písařík, Bursík. 

POPOVICE – STRUHAŘOV 1:3

 Derby přineslo opatrný začátek. Popovice držely více míč na svých kopačkách a M. Heřmánek hlavičkoval těsně nad a Matušku dvakrát vychytal Pessr (trestný kop a individuální akce). A tak přišel trest, když nehlídaný O. Hroch propálil z velkého vápna vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Domácí ještě více přimáčkli soupeře na jeho polovině, ale útoky nedotáhli k zakončení. A tak hosté předvedli, jak má vypadat produktivita, když po rohovém kopu hlavičkoval J. Veselý do zad D. Sysla, od kterého se míč odrazil do branky Popovic. Ve druhém dějství se odehrával stejný scénář. V 55. minutě zatáhl Dvořák za záchrannou brzdu, když v šestnáctce fauloval J. Veselého a penaltu se štěstím proměnil D. Sysel – 0:3. Popovice se následně snažily proniknout pevnou struhařovskou obranou, ale většinou končily na Pessrovi nebo zakončení směřovalo mimo tři brankové tyče. Nakonec se přeci jen dočkali gólu z penalty Vl. Slepičkou. Nešťastný popovický brankář Heřmánek si na míč sáhl, aniž by ho vytahoval ze sítě, poprvé v 70. minutě, když zlikvidoval šanci střídajícího Kocábka. V závěru si už Struhařov dvoubrankový náskok pohlídal. Branky: Vl. Slepička (z PK) – D. Sysel 2 (1 x z PK), O. Hroch. Rozhodčí: Bačinský. ŽK: 0:2. Diváci: 70. Poločas: 0:2. Popovice: P. Heřmánek – Kašpar, Dvořák, Breburda, Kopecký – Kaucký, V. Slepička, O. Zach, M. Heřmánek – Matuška, J. Kaňka. Střídali: D. Kropáček, Žížala, Borovec. Struhařov: P. Pessr – Z. Pessr, Dudík, J. Sysel, Zmek – Koblasa, O. Veselý, O. Hroch, Kůstka – J. Veselý, D. Sysel. Střídali: Hovorka, Michálek, Kocábek, J. Hroch, Strnad. 

CHOCERADY– NEVEKLOV 1:1 

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a během první čtvrt hodiny vedli gólem Pavlíčka. Poté ale převzali aktivitu hosté, po celý zbytek zápasu byli lepší a stačili ve druhém poločase vyrovnat po rohovém kopu Čichovským. Branka Neveklova: Pavlíček - Čichovský. Rozhodčí: Rezek. Poločas: 1:0. Chocerady: Holub - Benák, Bürgel, Kadlec, Pešta, Mařinec, Kupka, Šmejkal, Pavlíček, Kudela, Krch. Na střídání: Javůrek, Klír, Javůrek II., Žydyk, Krysten. Neveklov: Franěk – P. Balík, M. Balík, Znamenáček, Novák – Čichovský, Hameta, Šmejkal, Zimmel – Vrkoslav, Šiška. MEZNO – JANKOV 0:4 Ještě před tím, než se stačili všichni diváci usednout na svá místa, už se měnilo skóre. Po standardní situaci a skrumáži ve vápně domácích se k odraženému míči dostal Balík a propasíroval míč do sítě. Utkání mělo rychlý spád, ale vyložené šance dlouho nebyly vidět. Až po rohovém kopu hostů hlavičkoval nehlídaný Čermák pohodlně za Smetanova záda. Domácí jenž ještě v soutěži nebodovali, nesložili zbraně, snažili se kombinovat a vytvořit si nějakou šanci, ovšem po přímých kopech skončil míč buď v zámezí, nebo u gólmana Nerada. Do druhé půle naskočili Mezenští odhodlaní s výsledkem ještě něco udělat. Ovšem než stačili projevit nějakou snahu, byl míč opět v jejich síti. Nedůrazným odkopem domácího obránce skončil míč na kopačce Vrzala a ten umístěnou ranou nedal Smetanovi šanci – 0:3. O chvíli později přišel další zmatek v domácí obraně, balón se odrazil od tyče ke Skálovi, jenž bez problémů skóroval. Mezno se přesto nevzdávalo a po bojovném výkonu si vytvořilo několik šancí, ale Pilařova hlavička skončila na břevně a Doskočilova rána z dálky na tyči. Přestože ani jeden tým výrazně ten druhý nepřehrál, výsledek byl jednoznačný a Jankov proměňováním šancí a zkušeností dotáhl zápas do vítězného konce. Branky: Balík, Čermák, Vrzal, Skála. Rozhodčí: Macháček. ŽK: 0:1. Diváci: 90. Poločas: 0:2. Mezno: Smetana – Eliáš, Doskočil, Mazour, Bursík – Mikolášik, Kubec, Lad. Homola, Beran – Helma, Pilař. Střídali: Luk. Homola, Skopec, Svatoš, Michálek. Jankov: Nerad – Hameršmíd, D. Čermák, Kolář, Peroutka – Vrzal, Říha, M. Čermák, Balík – Skála, Uhliar. Střídali: Zajíc, Kratochvíl, Šimánek. 

DOLNÍ KRALOVICE – MARŠOVICE 1:1

 Lídr tabulky se v Kralovicích nepředvedl v moc dobré formě. O první vzruch se postaral střelou z vápna domácí Vrkoslav, ale gólman Pechač míč vytěsnil na roh. V 8. minutě přišla největší příležitost Maršovických, když se po náhodném nákopu řítil sám na branku kanonýr Žížala, ale Doležal včasným vyběhnutím jeho střelu dokázal zneškodnit. O chvilku později nechal na druhé straně Zubec nedůraznou dorážkou z malého vápna vyniknout brankáře hostí. Do konce poločasu mohli diváci vidět několik povedených střel, hlavně domácí Hanousek byl velice aktivní. Gólmani však udrželi čistá konta. Ve druhé půli se pokračovalo v podobném stylu. Nejdříve zahrozili hosté, ale u tyče opět zasahoval vynikající Doležal. To v 59. minutě se již skóre měnilo. Vošický si naběhl do malého vápna na dlouhý aut Bočka a hlavou poslal míč do sítě – 1:0. Domácí drželi vedení do 70. minuty, kdy se k odraženému míči dostal Bartoš a jeho povedená rána z 20 metrů skončila po teči Doležala a odrazu o tyč v síti. Oba týmy se až do konce utkání snažily strhnout vítězství na svoji stranu, ale výsledek 1:1 vydržel až do konce utkání. I když domácí sahali po plném bodovém zisku, jsou s ním nakonec spokojenější než hosté, pro které je to teprve druhá bodová ztráta v sezoně. Branky: 59. Vošický – 70. Bartoš. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Dolní Kralovice: Doležal – Pitelka, Roháč, Jiří Marušák, Zubec (46. Boček) – Vošický (75. L. Jelínek), Vrkoslav, Hanousek, Malina – J. Maršoun, Rud. Šaman (82. Mar. Dvořák). Maršovice: Pechač – Zavadil (63. Šetina), Procházka (84. Holý), Řezníček, Šach, Bartoš, R. Hašek, Laurich (63. Kopka), Hampešt, Zderadička, Žížala. 

1. Jankov⋌ 14 13 0  1 42:10 39 

2. Maršovice⋌ 14 12 1  1 53:17 37 

3. Struhařov⋌ 14 11 1  2 35:16 34 

4. Vrch. Janovice⋌ 14  8 1  5 34:22 25 

5. Křivsoudov⋌ 14  7 2  5 29:32 23 

6. Neveklov⋌ 14  6 3  5 29:21 21 

7. Pravonín⋌ 14  6 2  6 22:30 20 

8. Chocerady⋌ 14  5 3  6 22:26 18 

9. Dolní Kralovice⋌ 14  5 2  7 21:24 17 

10. Sokol Přestavlky⋌ 14  4 4  6 17:23 16 

11. SK Načeradec⋌ 14  3 2  9 23:41 11

 12. Jírovice⋌ 14  2 4  8 13:24 10 

13. Popovice⋌ 14  2 3  9 21:38  9 

14. Mezno⋌ 14  0 0 14 17:54  0 

 

24.3.2015 Autor: Pavel Šimáček 
 

Zpět