Tělovýchovná jednota JISKRA Struhařov - SK Načeradec 3:1 (0:1)

14.11.2013 06:38

Hráno:   10.11.2013, od 14:00 hod, 9°C, zataženo

Hodnocení:  Po dlouhé době jsme nastoupili skoro kompletní. Patřilo nám sice úvodních 20 minut (Urban nasrřelil tyč a Franc skóroval). V 60. minutě přelstil lehce domácí útočník Čápa s Voženílkem a následná přihrávka na malé vápno znamenala vyrovnání. Bohužel jsme  nedokázali udržet ani remízu, což je obrovské zklamání, protože inkasovat v 88. minutě, to je na infarkt. V brance domácích chytá asi nejlepší brankář soutěže, jeho výkony můžeme struhařovským jen závidět. V tabulce venkovních zápasů jsme suverénně poslední a při předpokládané jarní "divočině" se to bude jen těžko měnit! Dobrovolně jsme se tak zařadili mezi jasné adepty na sestup! Možná by to chtělo ubrat nějaké tréninkové jednotky...

Góly:  2x D.Sysel, Zmek - Franc 

Nastoupili:
SK Načeradec: Humpolík - Voženílek, Štamberg, Čáp L, Franc - Čáp D, Urban, Pokorný,  Dražďák - Nekola, Jeništa + Smetana M, Suchopar

TJ JISKRA Struhařov: P. Pessr – Zd. Pessr, Dudík, Hovorka, J. Sysel, O. Hroch, Veselý, Kůstka, Koblasa, D. Sysel, Zmek. Střídali: J. Hroch, Folprecht

Trenér: Josef Štěpánek

Vedení mužstva: Ing. Postřihač

Rozhodčí:  Konvička, Novák a Tinák

Po šlágru vyskočily Maršovice do čela

Ve šlágru kola se snažil maršovický Josef Řezníček (č. 5) zastavit divišovského Marka Hanuše.

Ve šlágru kola se snažil maršovický Josef Řezníček (č. 5) zastavit divišovského Marka Hanuše. Autor: Foto: Petra Hašková

12.11.2013 10:48

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor měl na pořadu předposlední podzimní kolo, ve kterém boj o první místo zvládly lépe Maršovice než Divišov. Neveklovská smršť po přestávce smetla Pravonín a janovická pětiminutovka poslala Popovice do kolen. 

 
 
 

MEZNO – DOLNÍ KRALOVICE 1:1

V prvním poločase kralovaly na hřišti obrany nad útoky. Pohnout skórem mohl dvakrát domácí Kubec, ale hlavou po centru ani nohou po přímém kopu, nedokázal dopravit míč do sítě a s Šimákovým pokusem si Doležal poradil. Kralovičtí hrozili z nakopávaných míčů a následných skrumáží, ale bez úspěchu.
Druhá půle byla fotbalovější. Mezenští vlétli na hřiště jako uragán. Šimáka v obrovské šanci ještě vychytal Doležal, ale na tečovanou střelu Kubece již nestačil. Následně si opět Šimák vylámal zuby na Doležaovi a karta se začala obracet. Hosté zaměstnávali po kombinacích Doskočila, který několik šancí kryl. Až ho po dlouhém míči a zakončení na zadní tyč překonal Rudolf Šaman. Týmy poté chtěly urvat výhru, ale z přemíry snahy spíše faulovaly, a když se neujaly ani domácí standardní situace, skončil zápas nerozhodně.

Branky: Kubec – Rudolf Šaman. Rozhodčí: Urban. ŽK: 1:2. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Mezno: Doskočil – Skopec, Kulvajt, Říha, Novotný – Macko, Lad. Homola, Kubec, Babický – Helma, Šimák. Střídali: Mazour, Šváb. Dolní Kralovice: Doležal – T. Jelínek, Pitelka, Prchal, Malina, Jan Marušák, Roháč, Zubec, L. Jelínek, Hanousek, Rudolf Šaman. Střídali: Maršoun, Mareš.

STRUHAŘOV – SK NAČERADEC 3:1

Hostům patřil úvod průměrného utkání. Nejprve nastřelili tyč, následně zlikvidoval šanci brankář P. Pessr a v 17. minutě se již dostali do vedení Pokorným po chytře rozehraném trestném kopu. Domácí se postupně dostali do hry, načeradskou branku ohrozili D. Sysel, Zmek a J. Sysel, ten trefil z trestného kopu břevno.
Po přestávce vyvinuli Struhařovští tlak, ale hosté hrozili z brejků a standardních situací. Vyrovnání přišlo po hodině hry, když D. Sysel dorazil do sítě střelu Hrocha. Rozhodnutí zápasu přišlo až v závěru. D. Sysel opět z dorážky a Zmek po ideální přihrávce D. Sysla, stanovili na 3:1.

Branky: 60. a 87. D. Sysel, 90. Zmek – 17. Pokorný. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 3:4. Diváci: 80. Poločas: 0:1. Struhařov: P. Pessr – Zd. Pessr, Dudík, Hovorka, J. Sysel, O. Hroch, Veselý, Kůstka, Koblasa, D. Sysel, Zmek. Střídali: J. Hroch, Folprecht. Načeradec: Humpolík – L. Čáp, Štamberg, Dražďák, Nekola, Pokorný, Urban, D. Čáp, Franc, Jeništa, Voženílek. Střídali: J. Smetana, M. Smetana, Suchopár.

JANKOV – JÍROVICE 1:0

Utkání začali domácí aktivitou, ale první vyloženou šanci promarnili hosté. Za chvíli obešel jankovský Uhliar i brankáře Ellschlögera, ale ani jemu se nepodařilo rozvlnit síť. Poté na těžkém terénu převládaly dobře hrající obrany. Až ve 40. minutě se míč dostal po kombinaci k L. Skálovi, který z 25 metrů krásnou střelou otevřel skóre zápasu – 1:0. Vzápětí netrefil bránu z vyložené situace P. Skála.
Ve druhém poločase přidala mužstva na důrazu, což nebylo zapříčiněno snahou hostů o vyrovnání, ale především zhoršující se kvalitou hrací plochy. A tak se gólu už diváci nedočkali.

Branka: 40. L. Skála. Rozhodčí: Špička. ŽK: 3:3. ČK: 1:1. Diváci: 60. Poločas: 1:0. Jankov: Nerad – Hameršmíd, D. Čermák, Procházka, Balík, P. Skála, Říha, Vrzal, L. Skála, Horčička, Uhliar. Střídali: Vosátka, Čermák, Šimánek. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, D. Stibůrek, Svoboda, Pokorný, Klepl, Kulda, Krákora, Mizera, Pazdera. Střídali: Beneš, Sahula, Pěkný, Reinberger.

NEVEKLOV – PRAVONÍN 6:2

V prvním poločase udělali aktivnější domácí dvě hrubé chyby v obraně a soupeř je nemilosrdně potrestal. V závěru si domácí vynutili tlak, ale víc než snížit nestačili.
Do druhého poločasu vlétli Neveklovští jako uragán. K obratu zavelel kapitán Hameta, který nejprve ve 48. minutě vyrovnal na 2:2 a za chvíli otočil stav na 3:2. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, ale vlastní gól (4:2) po rohu Čichovského je srazil do kolen. Následně byl vyloučen pravonínský hráč, zápas se dohrával a domácí v exhibičním závěru přidali ještě dvě branky a mnoho šancí ještě nevyužili.

Branky: Hameta 2, Znamenáček, Zimmel, vlastní, Čichovský – Zavadil, L. Vlasák. Rozhodčí: Rezek. ŽK: 4:3. ČK: 0:1. Diváci: 80. Poločas: 1:2. Neveklov: Šiška – Váňa, Rabiňák, Semerád, Novák – Havránek, Znamenáček, Hameta, Zimmel – Čichovský, Vitouš. Střídali: Bočkay, Šteiger, Jakub Novotný, Jan Novotný. Pravonín: Doškář – M. Hoch, Lejček, Kodeda, Zavadil, T. Babický, Vlasák, M. Babický, Hrubeš, Javorský, Studnička.

MARŠOVICE – DIVIŠOV 2:0

Ve šlágru kola se za výborné divácké kulisy střetly na hřišti nejen první a druhý tým, ale také nejlepší střelci soutěže, sedmnáctigólový divišovský Zdeněk Pekárek a patnáctigólový maršovický Pavel Žížala. Od začátku si soupeři nic nedarovali a hrál se útočný fotbal. Úvodní střelu zlikvidoval domácí Fillip. Největší šance první půle přišla již v 15. minutě, když míč po rohu Šacha a hlavičce Žáka skončil na spojnici břevna a tyče a následně se odrazil na brankovou čáru. Ve 32. minutě se protáhl divišovskou obranou jako úhoř Žížala, ale na dlouhou nohu nepřekonal vyběhnuvšího J. Hanuše. Na druhé straně vyrazil Fillip tvrdou střelu Jíši, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.
Druhý poločas začali lépe domácí. Žák po narážečce ještě pálil nad, ale v 53. minutě již Zavadil dělovkou pod břevno otevřel skóre. Poté se projevili oba kanonýři. Nejprve Žížala v obrovské šanci přestřelil branku, aby na druhé straně mířil těsně vedle Zd. Pekárek. Vyrovnání viselo na vlásku mezi 73. a 78. minutou, kdy měli hosté dvě šance, ale Fillip je zlikvidoval, zvláště se zaskvěl při sólu Martina Hanuše. A tak udeřili domácí, když míč po trestném kopu propadl až k Žákovi a ten uklidil balón do opuštěné divišovské branky. Domácí poté pozorně bránili a hosté si již žádnou vyloženou šanci nevypracovali.
Maršovice tak nejenže udržely domácí neprůstřelnost, ale také se dostaly na úrok Divišova na první místo.

Branky: Zavadil, Žák. Rozhodčí: Kočí. ŽK: 3:3. Diváci: 180. Poločas: 0:0. Maršovice: Fillip – Zderadička, Bartoš, Procházka, Řezníček – Šach (76. Hampešt), Žák, R. Hašek, Hlaváč (90. Šetina) – Zavadil (87. Bačík), Žížala (84. Fišer). Divišov: J. Hanuš – Macháček (64. Vondrák, 81. Štěpnička), Marek Hanuš, J. Pekárek, Blažíček – Lehán, Martin Hanuš (90. Šmíd), Vávra, Campodonico (89. Zámostný) – Zd. Pekárek, Jíša.

VRCHOTOVY JANOVICE – POPOVICE 4:1

Zápas mužstev ze spodku tabulky ovládli domácí. Po úvodním oťukávání přinesl vzruch do pro tentokrát prořídlých řad diváků Potůčkův přímý kop, který jen těsně minul levou šibenici, a na druhé straně nepovedená střela Žížaly šla těsně vedle levé tyče domácího gólmana. Ve 32. minutě se Janovičtí poprvé radovali. Potůček vybojoval za půlkou míč a pěknou akci korunoval ranou z šestnáctky, která po odrazu od tyče skončila v síti. Za chvíli prošel trestný kop Hampla až k Burešovi, a ten hlavou zvýšil na 2:0. A parádní pětiminutovku domácích zakončil třetím gólem Němec po úniku a centru Střihavky. Hosté byli na ručník a byli rádi, když rozhodčí odpískal poločas.
Po přestávce se Popovičtí snažili o snížení. Slepička a Matuška svými tvrdými ranami protáhli brankáře Vávru a Borovec po dlouhém autu hlavičkoval nad branku. A tak udeřilo v závěru na druhé straně, když byl ve vápně faulován Potůček a Střihavka penaltu proměnil. V nastavení se dočkali i hosté, když se po dlouhém nákopu nejlépe orientoval ve skrumáži Beránek.

Branky: 32. Potůček, 35. Bureš, 37. Němec, 86. Střihavka (z PK) – 90. (+ 2.) Beránek. Rozhodčí: Hocek. ŽK: 1:1. Diváci: 65. Poločas: 3:0. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Bureš, Kahoun, Hrdlovič (74. Trojan) – Střihavka, Rouš (80. Michal Havlín), Sochůrek (76. Linhart), Hampl (60. Procházka) – Němec (56. Sázavský), Potůček. Popovice: P. Heřmánek – Hocek, Jakub Hovorka, Kašpar, V. Slepička – Matuška, Borovec, Žížala (76. Kropáček), Kaucký – Veselý (42. Beránek), Vondruška (64. Jiří Hovorka).

CHOTÝŠANY – PŘESTAVLKY 3:3

Branky: Korecký 2, Khandl – Blokeš 2, Brambora. Rozhodčí: Mrázek. Poločas: 0:3.

1. Maršovice⋌ 12 11 0 1 46:4  33
2. Divišov⋌ 12 10 1 1 34:7  31
3. Jankov⋌ 12  8 0 4 23:18 24
4. Struhařov⋌ 12  7 2 3 25:13 23
5. Jírovice⋌ 12  6 2 4 14:14 20
6. Sokol Přestavlky⋌ 12  5 1 6 21:26 16
7. Dolní Kralovice⋌ 12  4 3 5 17:18 15
8. Pravonín⋌ 12  5 0 7 30:36 15
9. Neveklov⋌ 12  4 2 6 26:28 14
10. Vrchotovy Janovice⋌ 12  4 1 7 25:30 13
11. SK Načeradec⋌ 12  4 0 8 27:36 12
12. Mezno⋌ 12  3 2 7 13:23 11
13. Popovice⋌ 12  3 1 8 13:38 10
14. Chotýšany⋌ 12  1 3 8 20:43 6

 

Autor: Pavel Šimáček

 

TABULKA VENKU
Rk. Tým Záp + 0 - Skóre Body
 
1. Divišov 6 4 1 1 9: 6 13
 
2. Maršovice 5 4 0 1 13: 4 12
 
3. Jankov 5 3 0 2 9: 11 9
 
4. Pravonín 7 3 0 4 17: 23 9
 
5. Struhařov 5 2 1 2 9: 7 7
 
6. Jírovice 7 2 1 4 5: 11 7
 
7. Sokol Přestavlky 7 2 1 4 10: 14 7
 
8. Dolní Kralovice 7 1 3 3 6: 11 6
 
9. Neveklov 6 1 0 5 9: 18 3
 
10. Popovice 7 1 0 6 6: 26 3
 
11. Mezno 5 0 1 4 5: 15 1
 
12. Chotýšany 5 0 1 4 6: 24 1
 
13. Vrch.Janovice 5 0 0 5 7: 20 0
 
14. SK Načeradec 7 0 0 7 5: 27 0
 

 

Zpět