Tělovýchovná jednota Sokol Jírovice - SK Načeradec 0:2 (0:2)

28.08.2014 17:31

Hráno:   23.8.2014, od 17:00 hod, 18°C, zataženo

Hodnocení:

Nastoupili:

SK Načeradec:  Smetana J – Smetana M, Vobořil, Urban, Dražďák  –  Strnad, Čáp, Hlinský, Pokorný  – Postřihač, Žůrek + Kříž

TJ Sokol Jírovice: Ellschloger - Kořínek, Borkovec, Reinberger, Svoboda, Pokorný, Skopec, Kulda, Krákora, Pěkný, Stibůrek + Beneš, Hořejší

Góly:   Dražďák, Žůrek

Trenér:  Josef Štěpánek 

Vedení mužstva: Ing.Postřihač, Grohmann

Diváci: 30

BN DENÍK:

Janovický kanár zazpíval Křivsoudovu

Struhařovský Vojta Zmek (v zeleném) se žene za míčem společně s popovickým Jakubem Hovorkou.

Struhařovský Vojta Zmek (v zeleném) se žene za míčem společně s popovickým Jakubem Hovorkou. Autor: Deník/Pavel Šimáček

26.8.2014 12:05

Benešovsko – Nejvyšší okresní fotbalová soutěž otevřela svoje brány pod novým názvem Okresní přebor Ferdinand. Kocábek přivedl Struhařov v nastavení do extáze, Maršovice se protrápily za třemi body, Horčička pohrdl hattrickem.

PRAVONÍN – PŘESTAVLKY 1:1

V prvním poločase se hrála vyrovnaná partie s úpornou snahou získat střed hřiště, a tak příliš střeleckých šancí nebylo. Přesto se do vedení dostali hosté, když si centrovaný míč srazil nešťastně do vlastní sítě domácí stoper.
Ve druhém poločase Pravonínští přitlačili na pilu, získali územní převahu, vytvořili si řadu šancí, ale většinou jim vystavil stopku výborně chytající Bečvář. Hosté velmi dobře bránili a čekali na brejkové situace. Když už se zdálo, ze zápas skončí výhrou Přestavlk, propálil Michal Sibal v poslední minutě hradbu bránících hráčů a vyrovnal na konečných 1:1.

Branky: vlastní – Michal Sibal. Rozhodčí: Milan Macháček. Poločas: 0:1. Pravonín: Doškář – Zavadil, Novák, Moravec, T. Babický, M. Babický, Lejček, Hoch, Vlasák, Michal Sibal, Kopecký. Střídali: Ondrák, Marek Sibal, Studnička, Brzek. Přestavlky: Bečvář – I. Novák, Mastný, Pantoflíček, Pivoňka, Kondáš, Kačírek, P. Mrázek, M. Mrázek, Brambora, Sisel. Střídali: Pfeffer, P. Novák.

JANKOV – MEZNO 4:1

Do mistrovské soutěže vstoupili Jankovští impozantně, když se do 7. minuty dvakrát trefil kanonýr Horčička. Nejprve z přímého kopu a následně zakončil do prázdné branky ideální přihrávku Uhliara. Domácí, kteří plně ovládli dění v prvním poločase, i nadále neustále ohrožovali branku hostů. Šance Horčičky, Uhliara, Říhy a Skály volaly po gólu. Až Říha po hlavou po rohu zvýšil na 3:0 a poločasové skóre uzavřel kapitán Skála, když po rychlé kombinaci přeloboval brankáře.
Po změně stran Jankovští trošku polevili a nechali hrát hosty. Přesto další šance, především Horčičky, mohly přinést zvýšení skóre, ale ten pohrdl hattrickem i z penalty, když nastřelil jen tyč. A tak o jediný gól druhého poločasu se postaral hostující Heráň – 4:1.

Branky: Horčička 2, Říha, Skála – Heráň. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas: 4:0.Jankov: Nerad – Hameršmíd, Čermák, Zajíc, Balík, Skála, Kolář, Peroutka Říha, Horčička, Uhliar. Střídali: Procházka, Kratochvíl, Koten. Mezno: Smetana – Homola, Babický, Eliáš, Barták, Mazour, Mikolášik, Kubec, Heráň, Helma, Doskočil. Střídali: Šváb, Ptáček, Prchlík.

MARŠOVICE – DOLNÍ KRALOVICE 3:2

Druhý celek loňské sezony se nestačil doma rozkoukat a již ve 2. minutě po rychlé kolmici a nedorozumění v obraně prohrával po přesném zakončení kralovického Hanouska. Maršovice gól nakopl, začaly kombinačně hosty přehrávat a po čtvrthodině vyrovnali „angličanem" Žížaly po narážečce s D. Zavadilem. Vzápětí trestný kop R. Haška skončil na břevně Doležalovy branky. V 21. minutě dokonali domácí obrat, když po faulu na D. Zavadila s šestnáctce nechal rozhodčí Bačinský citlivě výhodu a Žížala se ani napodruhé nemýlil. O chvíli později mohl střelec završit svůj hattrick, ale přihrávku Haška na dlouhou nohu poslal nad branku. Ve 34. minutě mohli hosté po samostatné akci vyrovnat, ale Pechač nohou vyrazil míč na roh. V závěru první půle ještě Žížala hlavičkoval po centru Šacha nad.
Do druhé půle vstoupili domácí nekoncentrovaně s řadou nepřesností v rozehrávce, hosté převzali aktivitu a v 63. minutě vyrovnali. Gólman Pechač rozehrál míč před velké vápno na atakovaného Žáka, ten ho trestuhodně ztratil a po rychlé přihrávce do strany Hanousek propálil Pechače podruhé – 2:2. Domácí byli jako opaření a nedařilo se jim vůbec nic. Trn z paty jim v 80. minutě vytrhl D. Zavadil krásnou střelou z dvaceti metrů, když míč olízl tyč a skončil v síti. V závěru zápasu již Maršovičtí těsné vedení pohlídali.

Branky: Žížala 2, D. Zavadil – Hanousek 2. Rozhodčí: Bačinský. ŽK: 0:3. Diváci: 100. Poločas:2:1. Maršovice: Pechač – Zderadička (70. Hrebičík), Hampešt, Bartoš, Řezníček - Šach, R. Hašek, Žák, Šetina (67. J. Zavadil) – Žížala, D. Zavadil (87.Laurich). Dolní Kralovice: Doležal – M. Maršoun (67. Jelínek), Pitelka, Prchal, Marušák, Vošický, Roháč, Vrkoslav, Hanousek, J. Maršoun, Boček (81. Hála).

NEVEKLOV – CHOCERADY 2:0

Neveklov nastoupil s pěti novými hráči v základní sestavě a na jeho hře to bylo znát. Na hřišti to úplně neklapalo a více ze hry měli hosté. Největší šancí spálil ve 30. minutě Kůdela, když po chybě Semeráda a sóle přeloboval gólmana Fraňka, ale i odkrytou branku. A tak udeřili domácí. Ve 40. minutě našel Čichovský po rohu na zadní tyči Znamenáčka, který balón vrátil před prázdnou bránu na M. Balíka a ten se nemýlil.
Ve druhém poločase se hra vyrovnala, mužstva si vypracovalo dvě šance, ale ty skončily na skvělých gólmanech. Na konečných 2:0 upravil Jaroslav Hlaváč z pokutového kopu po ruce v šestnáctce.

Branky: M. Balík, Jaroslav Hlaváč (z PK). Rozhodčí: Kočí. ŽK: 3:1. Diváci: 60. Poločas: 1:0.Neveklov: Franěk – P. Balík, Semerád, Znamenáček, Zimmel – Čichovský, M. Balík, Šmejkal, Jaroslav Hlaváč – Hameta, Jan Hlaváč. Střídali: Šiška, Loucký. Chocerady: Holub – Benák, Mařinec, Kadlec, Bürgel, Klír, Kupka, Pešta, Šmejkal, Židik, Kůdela. Střídali: Soukup, Javůrek, Pešta, V. Mrázek.

STRUHAŘOV – POPOVICE 3:2

Dvě zvláštnosti zažili diváci ve Struhařově v derby s Popovicemi. Za prvé nemohli poznat, kdo chytá v domácí brance, protože stálice Pavel Pessr změnil image – místo dredů z vlasů na hlavě, které měl do půlky zad, měl krátký sestřih. „Už byly těžký na spaní, a tak jsem si je nechal ostříhat. Ztratil jsem vlasy, ale zase omládl," smál se gólman Struhařova a dodal: „Žádná sázka v tom nebyla."
Druhou zvláštností zápasu byl Vladimír Pohunek, jenž dovedl na trenérském postu Struhařov do I. B třídy, ale po následném sestupu, odešel do trenérského důchodu. Jenže v neděli se najednou objevil na lavičce Popovic. „Nechtěl jsem už trénovat, ale ukecali mě," vysvětlil a nakonec měl zápas pro něj hořký konec.
Do derby vstoupili lépe domácí, téměř půl hodiny se hra odbývala na polovině hostí a zdálo se být otázkou času, kdy vstřelí gól. Ten přišel ve 31. minutě, ovšem na druhé straně, když se trefil Matuška. Struhařovské gól nevykolejil, Ondřej Veselý ještě penaltu neproměnil, když mu překazil radost brankář P. Heřmánek. Vzápětí se ale o vyrovnání postaral krásně hlavou bratr penaltového exekutora Jan.
Ve druhém poločase se hrál bojovný, vyrovnaný fotbal, bez větších šancí. V 55. minutě zahrávali domácí po jasném faulu druhou penaltu, kterou již Hroch proměnil utaženou střelou po zemi k tyči. Jenže hosté nesložili zbraně a v 77. minutě po nacvičeném signálu z trestného kopu vyrovnal M. Heřmánek. Už se zdálo, že zápas skončí remízou, když se v nastavení dostal na rohu šestnáctky k míči Kocábek a křižnou ranou rozhodl o výhře Struhařova.

Branky: J. Veselý, Hroch (z PK), Kocábek – Matuška, M. Heřmánek. Rozhodčí: Malíř. ŽK: 2:3.Diváci: 80. Poločas: 1:1. Struhařov: P. Pessr – J. Sysel, Svoboda, Hroch, Folprecht, Kůstka, O. Veselý, Zmek, Koblasa, J. Veselý, L. Sysel. Střídali: Kocábek, Hovorka. Popovice: P. Heřmánek – D. Kropáček, Jakub Hovorka, Kašpar, Slepička, Kopecký, Dvořák, Matuška, Žížala, M. Heřmánek, J. Kaucký. Střídali: Vilímek, Borovec, F. Kropáček.

JÍROVICE – SK NAČERADEC 0:2

V úvodu utkání byli domácí aktivnější, kombinovali a šli do zakončení. Po čtvrthodině ale přestali hrát, čehož hosté využili a začali být lepším týmem. Svojí aktivitou donutili domácí obranu ke dvěma chybám, které svým důrazem dokázali zaslouženě proměnit v góly.
Po přestávce se domácí trochu probudili, zatlačili soupeře do jejich obrany, jenže ani vyložené příležitosti nedokázali proměnit, a tak si hosté odvezli do Načeradce všechny body.

Branky: Dražďák, Žurek. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 0:4. Diváci: 20. Poločas: 0:2. Jírovice:Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, Pokorný, Pěkný, Reinberger, Kulda, Krákora, Skopec, Svoboda, F. Stibůrek. Střídali: Beneš, Hořejší. SK Načeradec: J. Smetana – M. Smetana, Vobořil, Dražďák, Pokorný, Hlinský, Postřihač, Strnad, Urban, Čáp, Žurek. Střídali: Postřihač st., Suchopár, Kříž.

VRCHOTOVICE JANOVICE – KŘIVSOUDOV 6:0

Vrchotovy Janovice ukázaly nováčkovi z Křivsoudova, v čem je náročný okresní přebor. Hosté sice předváděli dobrý fotbal, ale vyprávějte to někomu, když dostanete šestku. Domácí hráli s chutí a ukázali hostům, jak se střílí góly. A tak Křivsoudov, který si vybral nováčkovskou daň, odjel domů s tenisovým kanárem.

Branky: Sochůrek 2, Pichl 2, Bureš (PK), Novotný. Rozhodčí: Rezek. ŽK: 1:3. Diváci: 80.Poločas: 2:0. Vrchotovy Janovice: Procházka – Suchan, Bureš, Kadlec, Szekér – Trojan, Zeman, Hrdlovič, Procházka – Sochůrek, Novotný. Střídali: M. Písařík, Pichl, Brzoň, L. Dvořák, Bursík. Křivsoudov: Veselka – F. Vopěnka, Ptáček ml., Zelenka, Doležal, Sedláček, Štika, Vondrák, Zeman – J. Vopěnka, Jakl. Střídali: Š. Vopěnka, Ptáček st.

Autor: Pavel Šimáček

Zpět