TJ Sokol Jankov - SK Načeradec 5:0(3:0)

02.04.2015 17:14

Mezno ani na patnáctý pokus nezabralo Benešovsko – Okresní fotbalový přebor Ferdinand měl na pořadu 15. kolo. 

 JÍROVICE – NEVEKLOV 0:3 

V první půli byli hosté aktivnější, měli více ze hry, ale domácí důslednou obranou jim nic nedovolili. Naopak se Jírovičtí dostali do dvou velice nebezpečných brejků, ale po samostatných únicích je vychytal brankář Franěk. Ve druhé půli se už projevila dobrá fyzická připravenost hostů, kteří byli ve všech ukazatelích lepší. Bylo jen otázka času, kdy dokážou svůj tlak a připravené gólové šance proměnit. To se jim nakonec třikrát podařilo a zaslouženě si odvezli všechny body. Branky: Znamenáček, Hameta, Jaroslav Hlaváč. Rozhodčí: Babický. ŽK: 3:2. Diváci: 65. Poločas: 0:0. Jírovice: Ellschlöger – D. Stibůrek, Borkovec, Beneš, Němec, Mizera, Bubeník, Kulda, Pazdera, F. Stibůrek, Klepl. Střídali: Skopec, Reinberger, Pěkný, Svoboda, Klucký. Neveklov: Franěk – M. Balík, Zimmel, Znamenáček, Čichovský, Hameta, Šmejkal, Žák, Jaroslav Hlaváč, P. Balík, Vrkoslav. Střídali: Šiška, Jan Hlaváč, Novotný.

PRAVONÍN – DOLNÍ KRALOVICE 0:1

Od počátku bylo k vidění vyrovnané utkání, v němž se kombinační hra dařila více hostům, kteří pozorně bránili a využívali každé příležitosti k rychlým útočným akcím. Domácí se sice tlačili k soupeřově bráně, ale nemohli se dlouho dostat do patřičného tempa a souhra často vázla na nepřesných přihrávkách už ve středu hřiště. A tak se ve 35. minutě prosadil hostující J. Maršoun po velké chybě domácí obrany a samostatnou akci gólově zakončil podél vybíhajícího brankáře. Ve druhém poločase domácí hodně přidali na důrazu a přesnosti přihrávek. Dostali hosty pod trvalý tlak, ale jeho soustředěnou obranu s dobře chytajícím Doležalem se jim nedařilo překonat. Při vyložených „loženkách" Zavadila, Sibala, P. Hocha byl brankář neprůstřelný. Naopak mohli v závěru inkasovat, když otevřenou obranou proběhl Šaman a jen výborný zákrok Doškáře zabránil navýšení skóre Kralovic. Branka: J. Maršoun. Rozhodčí: Hocek. ŽK: 1:1. Poločas: 0:1. Pravonín: Doškář – V. Zavadil, M. Hoch, Hrubeš, Kodeda, Z. Ondrák, Javorský, L. Vlasák, Lejček, P. Hoch, Babický. Střídali: Stránský, Marek Sibal, Březina. Dolní Kralovice: J. Doležal – O. Pitelka, Zubec, Malina, Marušák, Vošický, Roháč, Vrkoslav, Hanousek, J. Maršoun, Rud. Šaman. Střídali: M. Maršoun, Mareš, L. Jelínek. 

KŘIVSOUDOV – CHOCERADY 3:1 

Za nepříznivého počasí se hrál svižný fotbal, kterému ale chyběla přesnost. Domácí se dostali do vedení po ostrém centru L. Ptáčka, když si míč do vlastní branky umístil Bürgel. Choceradský Kůdela si po půlhodině hry chtěl vykoledovat penaltu po souboji s brankářem Ptáčkem, od rozhodčího Švejdy se však dočkal pouze žluté karty. Druhou branku Křivsoudov vstřelil po rychlém brejku. Sedláček našel na půlce Štiku, který vyzval přihrávkou k úniku Vondráka, jenž zachoval v koncovce klid a přehodil padajícího Holuba. V závěru poločasu si oba hráči akci zopakovali, tentokrát chyběl k zakončení Vondrákovi krůček, odražený míč před prázdnou brankou uskočil Jaklovi a následná střela L. Ptáčka skončila v rukou Holuba. Zkraje druhé půle skórovali hosté, když Kůdela využil chyby brankáře K. Ptáčka a zakončoval snadno do prázdné branky. Očekávaný tlak hostů se nekonal, místo toho útočili domácí. Jakl hlavičkou po centru L. Ptáčka sice ještě vedení nezvýšil, to se mu však podařilo o chvilku později, když proměnil samostatný únik. V další šanci Zeman trefil tyč, a když v poslední minutě nedotáhl ke gólu sólo Sedláček, zůstal konečný stav v souboji nováčků 3:1. Branky: vlastní Bürger, Vondrák, Jakl – Kůdela. Rozhodčí: Švejda. Diváci: 80. Poločas: 2:0. Křivsoudov: K. Ptáček – Zelenka, F. Vopěnka, Doležal, Zeman, Vondrák, J. Vopěnka, Štika, L. Ptáček ml., Jakl, Sedláček. Střídali: Křišta, L. Ptáček st. Chocerady: Holub – Benák, L. Javůrek, M. Javůrek, Bürgel, Mařinec, Kupka, Pešta, Šmejkal, Pavlíček, Kůdela. Střídali: Klír, Zhydyk, Krch. 

JANKOV – SK NAČERADEC 5:0 

Lídru tabulky se opět podařil úvod. V 5. minutě otevřel skóre Uhliar, když dorazil do prázdné brány nepříliš povedený odkop hostujícího brankáře. Poté sice na chvilku převzali herní iniciativu Načeradští, ale akce nedokázali dotáhnout do žádné šance. Celý zápas též poznamenal velmi těžký terén, kvůli kterému bylo spousty nepřesností v kombinacích. Druhý gól vstřelil Horčička, který zakončil sérii tří střel a až ta poslední prošla do sítě. Třetí gól přidal Říha, který zakončil z hranice malého vápna nejhezčí kombinaci domácích. Druhý poločas již pevně ovládli domácí, kteří však pálili jednu šanci za druhou. Horčičku, Uhliara, Skálu i střídajícího Veselého vychytal parádními zákroky Smetana. I přesto se ještě dvakrát měnilo skóre po střelách Vrzala a Horčičky. Hosté, i když se snažili, nebyli schopni si vytvořit do konce zápasu již žádnou šanci. Branky: Horčička 2, Uhliar, Říha, Vrzal. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 3:0. Jankov: Nerad – Hameršmíd, Čermák, Kolář, Peroutka, Balík, Skála, Říha, Horčička, Vrzal, Uhliar. Střídali: Veselý, Kratochvíl, Procházka, Zajíc. SK Načeradec: J. Smetana – M. Smetana, Vobořil, Lalouček, Postřihač st., J. Novák, Suchopar, Postřihač, Urban, Zvára, Voženílek. Střídali: Pokorný, Vrána. 

VRCHOTOVY JANOVICE – PŘESTAVLKY 2:0 

Mužstva začala zápas s otevřeným hledím. Defenzivní činnosti ale dominovaly a hra se tak převážně odbývala mezi šestnáctkami. Za zmínku stojí jen dělovka Bureše ve 20. minutě, která orazítkovala přestavlckou tyč. V závěru poločasu se domácí postupně dostávali více do tempa a výsledkem byla branka Němce ve 42. minutě. Druhý poločas byl rovněž aktivní. Hned v úvodu vytáhl Bečvář střelu Novotného na rohový kop, na druhé straně se vyznamenal domácí Vávra při hlavičce Mastného. Po hodině hry založili Janovičtí autovým vhazováním rychlou akci a po „malé domů" se v koncovce Němec nemýlil – 2:0. Hosté odpověděli akcí středem hřiště, ale dělovku P. Mrázka skvěle vytáhl Vávra na roh. V závěru zápasu si mužstva vytvořila spíše jen pološance, a tak se skóre již nezměnilo. Branky: 42. a 60. Němec. Rozhodčí: Novák. ŽK: 1:2. Diváci: 60. Poločas: 1:0. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Kahoun, Kadlec, Procházka – Trojan (63. Hampl), Bureš, Lacina (81. Čedík), Rouš (85. M. Bursík) – Novotný, Němec (78. L. Dvořák). Přestavlky: Bečvář – Kondáš, Mastný, Pantoflíček, M. Mrázek, Kučera, Kačírek, P. Mrázek, Pohůnek, Brambora, Sisel. Střídající: Mikulanda, Bursík, Drazdík.

 MARŠOVICE – POPOVICE 3:2

 Do utkání vstupovaly Maršovice jako jasný favorit a začátek zápasu nenapovídal, že by měly mít problémy. Již v 9. minutě pronikl do šestnáctky Laurich a jeho střílený centr dorážel do opuštěné branky Žížala – 1:0. V 16. minutě zahrával Šach roh a míč propadl s jemnou tečí Lauricha až za Heřmánkova záda – 2:0. Zdálo se, že se hosté nevzmohou na odpověď a další hřebíček do jejich rakve mohl zatlouci opět Žížala, ale po sóle minul branku. A tak ve 35. minutě udeřili z čista jasna hosté, jmenovitě Kopecký, který zakroutil míč z trestného kopu k tyči, když Pechačovi prudká střela podklouzla pod rukou. Těsně před odchodem do kabin ještě domácí Šach orazítkoval popovickou pravou tyčku. Druhá polovina zápasu začala pro domácí katastrofálně. Fatální hrubku vyrobil stoper Hampešt, jeho „malou domů" bez problémů zachytil popovický Papež a trefil se mezi nohy vyběhnuvšího Pechače – 2:2. Domácí se vrhli do útoku, ale Laurich, Řezníček ani Žížala nepohnuli ukazatelem skóre. Až v 67. minutě se dočkali. Žížala unikl po levé straně a jeho střílený centr z malého vápna napálil do sítě Laurich – 3:2. V závěru zápasu se Maršovičtí dostávali přes otevřenou popovickou obranu do velkých šancí, ale Šach ani ze sóla Žížala již stav nezměnili. A tak se domácím podařilo těsně zvítězit, ale předváděná hra měla do lehkosti z podzimu hodně daleko. Branky: 16. a 67. Laurich, 9. Žížala – 35. Kopecký, 46. Papež. Rozhodčí: Rosenvald. ŽK: 1:3. Diváci: 100. Poločas: 2:1. Maršovice: Pechač – Zderadička, Hampešt, Bartoš, Řezníček - Šach, J. Zavadil (66. H. Bačík), R. Hašek, Šetina - Žížala, Laurich (72. Zoul). Popovice: P. Heřmánek - Jiří Hovorka, Jakub Hovorka, Kašpar, Slepička, Dvořák, Papež, Kaňka, Kaucký, Zach, Kopecký. Střídali: Breburda, Kropáček. 

STRUHAŘOV – MEZNO 2:0

Favorit začal utkání velkou převahou, která ovšem trvala pouze deset minut. Poté se zatím nebodující hosté osmělili, hra se vyrovnala a nebylo poznat, že spolu hrají týmy z opačných konců tabulky. Domácí přivedl do vedení v 18. minutě Kůstka, jehož první střelu ještě hosté zablokovali, ale dorážka už si cestu do sítě našla. Ve 23. minutě se netradičně, pravačkou, trefil D. Sysel – 2:0. Mezenští sice také nacházeli mezery ve struhařovské obraně, ale bez brankového efektu. Ve druhém poločase trefili domácí po střelách z dálky dvakrát tyč hostující branky a nevyužili několik slibných příležitostí. Mezenští zahodili jednu velkou šanci, ale samostatný únik zlikvidoval brankář Pessr. V závěru utkání běžel sám na hostujícího brankáře D. Sysel, ale těsně minul branku. Domácí si tedy připsali další tři body a hosté na své první si musí počkat minimálně týden. Branky: 18. Kůstka, 23. D. Sysel. Rozhodčí: Garaja ml. Bez karet. Diváci: 70. Poločas: 2:0. Struhařov: P. Pessr – J. Sysel, Zd. Pessr, Dudík, Hovorka – O. Hroch, Kůstka, Zmek, Koblasa – D. Sysel, J. Veselý. Střídali: Kocábek, Michálek, J. Hroch, M. Strnad. Mezno: Smetana – Doskočil, Mazour, Heráň, Horvát, Mikolášik, Kubec, Beran, D. Helma David, Skopec, Homola. Střídali: Růžička, Ploc, F. Helma.

 1. Jankov⋌ 15 14 0  1 47:10 42 

2. Maršovice⋌ 15 13 1  1 56:19 40 

3. Struhařov⋌ 15 12 1  2 37:16 37 

4. Vrch. Janovice ⋌ 15  9 1  5 36:22 28 

5. Křivsoudov⋌ 15  8 2  5 32:33 26 

6. Neveklov⋌ 15  7 3  5 32:21 24 

7. Dolní Kralovice⋌ 15  6 2  7 22:24 20 

8. Pravonín⋌ 15  6 2  7 22:31 20 

9. Chocerady⋌ 15  5 3  7 23:29 18 

10. Sokol Přestavlky⋌ 15  4 4  7 17:25 16 

11. SK Načeradec 15  3 2 10 23:46 11 

12. Jírovice⋌ 15  2 4  9 13:27 10 

13. Popovice⋌ 15  2 3 10 23:41  9 

14. Mezno⋌ 15  0 0 15 17:56  0 31.3.2015 

Autor: Pavel Šimáček

 

 

 

Zpět