SK Načeradec - Tělovýchovná jednota Sokol Maršovice 3:0 (0:0)

24.03.2014 14:41

Hráno:   23.3.2014, od 15:00 hod, 5°C, vítr, déšť

Hodnocení: Vzhledem, k postavení obou soupeřů v tabulce, byli hosté jasnými favority. Naši hráči měli ale obrovskou chuť odčinit srpnový debakl z 1.kola a chtěli všem dokázat, že i když netrénují, tak do míče umí kopnout! Začátek zápasu byl z naší strany trochu nervózní, se spoustou nepřesností. To však naštěstí netrvalo příliš dlouho. Ve 13´ vystřelil z cca 20 m Suchopar, ale brankář Maršovic vytěsnil míč na břevno. Nadále jsme byli podstatně více aktivní, 2x slabě zakončoval Urban, nepřesný byl i Čáp a Jeništa s Postřihačem, ale v největší šanci se ocitl ve 29´ stoper Dražďák. Tváří v tvář gólmanovi selhal, když trefil pouze jeho nohu - palič... Hosté zahrozili po RK ve 31´, ale jejich záložník nedokázal z cca 14 m ani vystřelit. Do přestávky pak byli aktivnější maršovičtí, ale jejich nakopávané míče na Žížalu naši s přehledem odebírali. Po pauze bylo všechno jinak. Domácí šli cílevědomě za svým cílem, hned si vytvořili 2 pološance, ale udeřilo až v 54´. Čáp naprosto přesně rozehrál TK na straně velkého vápna a levý obránce Franc si zcela osamoceně naběhl do vápna a pohodlně skóroval - 1:0. Bohužel po brance se dostavil cca 5 minutový herní útlum, ale hosté z něj nic nevytěžili. Přestože jsme opticky měli hru vcelku pod kontrolou, Maršovice se dostali v 68´ do jejich největší šance, ale Žížalovu prudkou přízemní střelu po zemi, vytěsnil Císař ramenem na RK. V 73´  našel pěkným centrem ze strany Postřihač Čápa - 2:0. V 77´ postupoval Jeništa, následovaný Postřihačem, sám na brankáře Maršovic, ten ho vytěsnil téměř do autu, ale jeho nahrávku zpět doklepl Postřihač do sítě - 3:0. Maršovičtí byli poté na ručník, ale svoje  tutovky zahodili  Jeništa, Postřihač a Suchopar. Hosté si tak odvezli "jenom" 3 branky. Pěkný výkon - škoda zahozených šancí v závěru, odveta mohla být ještě sladší! Je potřeba si vychutnat radost, protože nevím, kdy se zase v tomto složení kluci potkají na hřišti...

P.S. Když jsem po podzimním debaklu v Maršovicích napsal, že jsme prohráli s naprosto hratelným soupeřem, stal jsem se terčem posměchu. Po tomto zápase se snad jasně ukázalo, že jsem se tenkrát nezbláznil...

Nastoupili:


SK Načeradec: Císař – Voženílek, Štamberg, Dražďák, Franc – D. Čáp, Urban, Pokorný, Suchopár – Postřihač, Jeništa. Střídali: Smetana, Kříž.

Maršovice:   Filip – J. Zavadil, M. Hašek, Řezníček, Šach, D. Zavadil, Šetina, R. Hašek, Hampešt, Zderadička, Žížala. Střídal: Bačík.

Góly:    Franc, Čáp, Postřihač

Trenér:  Josef Štěpánek

Vedení mužstva: Grohman Marián, Zvára Martin, Ing. Postřihač

Rozhodčí:  Balík M - Cígler, Drnec

Z MARŠOVICKÉHO WEBU:

KATASTROFÁLNÍ ZAČÁTEK JARNÍ ČÁSTI SEZÓNY

 

 

    K prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu jsme zajížděli na hřiště do Načeradce kterému jsme v úvodním podzimním kole nadělili na domácím hřišti osmibrankový příděl a pokud si naši hráči mysleli že je nemůže v tomto zápase soupeř ničím překvapit tak po odehraných 90.minutách museli být stejně překvapeni jako hrstka našich nejvěrnějších fanoušků kteří nás i za velice nepříznivého počasí přijeli do Načeradce povzbudit.

  Zápas se odehrával na velice těžkém terénu,za neustálého silného větru,deště a ve druhém poločase i sněžení.Náš výkon ale ani jedna z těchto okolností neomlouvá.Stejně ani to že jsme k zápasu odjížděli pouze se 13hráči včetně dvou brankářů a nebýt toho že z B-mužstva nám přišli vypomoci 2 hráči tak jsme v podstatě nebyli schopni postavit plný počet hráčů do pole.Toto je ale věc na jinou diskusi a tu si bude muset vedení A-mužstva vyřešit samo.

  Zápas začal velkou řadou nepřesností na obou stranách ale domácí se přeci jen dostávali na dostřel naší branky.My jsme si prakticky nepřihráli a k ohrožení domácí branky jsme se tudíž nemohli dostat,přestože některé možnosti k rychlému brejku se nám naskytovali docela často.To by ale naše finální přihrávka nesměla být vždy minimálně o 20m delší  nežli bylo potřeba.V 11min. poprvé zahrozili domácí a Jeništovu velice nepříjemnou střelu z 22m Fillip jen konečky prstů vytlačil nad břevno své branky. Ve 27min.přišla další slabá chvilka našich zadních řad a po rychlé narážečce se domácí Urban ocitl zcela sám před Fillipem.Ten naštěstí včas proti soupeři vyběhl na jeho střelu nohami vyrazil na roh.V prvním poločase jsme se prakticky nedostali k ohrožení domácí branky.Vyjímkou byl závar po rohovém kopu ale ani Jirka Hampešt ani po něm Pepa Zavadil míč do branky domácího golmana Císaře neprotlačili.

  Ve druhém poločase se opět dostali do šance domácí ale tentokrát nezakončili přesně.V 53min.se začal naplňovat scénář který nikdo z nás nečekal,ale o který jsme si svou hrou koledovali po celý předešlý průběh zápasu.Po zbytečném faulu na naší levé straně a jeho následném rozehrání jsme v našem vápně nechali absolutně nepokrytého naběhnuvšího France a pro toho již nebyl problém poprvé překonat bezmocného Fillipa- 0:1.Po této brance byla na našich hráčích vidět určitá snaha o vyrovnání, ale obrovské množství nepřesností brzdilo naše útoky.Největší naše šance se zrodila v 70min. kdy dostal míč na pravou stranu Standa Šetina který krásnou tvrdou přihrávkou po zemi našel na malé vápno naběhnuvšího Pavla Žížalu.Ten bohužel ve 100% šanci trefil s jemnou tečí domácího golmana pouze tyč.O 2min.později tj.v 72min.bylo o výsledku rozhodnuto.Pomezní rozhodčí pustil evidentní ofsaid a po centru ze strany zůstal před Fillipem zcela nepokrytý Čáp a zvýšil na 0:2.To ale ze strany v tu dobu velmi aktivních domácích nebylo vše a v 78min.se dostali do úniku dokonce 2 hráči kteří postupovali na našeho brankáře kterého se štěstím nadvakrát překonali- 0.3.Kde v tu chvíli byli naši hráči nevěděli asi ani oni sami.Všichni jsme pak již jen tlačili čas aby už byl našeho utrpení konec.Závěrečný hvizd rozhodčího byl pro nás vysvobozením a každý soudný kdo toto utkání viděl musel sportovně přiznat že domácí hráči zvítězili naprosto zaslouženě.Takto se nehraje o první místo v tabulce a pokud se hodně rychle někteří ať už na hřišti tak především i mimo něj nevzpamatují tak na výsledky z podzimu můžeme rychle zapomenout.Mohu jen doufat,že toto vystoupení bylo pouze výjimkou na začátek soutěže a že horší výkon již předvést nedokážeme.

  V příštím kole přivítáme na našem hřišti hráče Popovic kterým máme co oplácet podzimní porážku z jejich hřiště.Tak se nám snad podaří to co dokázali hráči Načeradce udělat snámi a připíšeme si první jarní body před domácími fanoušky.

NAČERADEC  :  MARŠOVICE 

                     3  :  0      pol. 0:0

SESTAVA MARŠOVICE: Fillip- Zderadička,M.Hašek,Hampešt,Řezníček- Šach,R.Hašek,J.Zavadil (65´J.Bačík),Šetina- Žížala, D.Zavadil

ROZHODČÍ: M.Balík- Cígler,Drnec      ŽK: 2 : R.Hašek      diváků: 40

 

BN DENÍK

 

Úvod přinesl dvě obrovská překvapení

 
Fotbalisté Načeradce si před zápasem s Maršovicemi namazali nohy asi kvalitní emulzí, protože potom jezdili na hřišti jako pilky.
 
 
 

dnes 08:58

 

Fotbalisté Načeradce si před zápasem s Maršovicemi namazali nohy asi

kvalitní emulzí, protože potom jezdili na hřišti jako pilky. Autor: Petr Postřihač

 

Benešovsko – Po mírné zimě se otevřely jarní okresní fotbalové brány a hned první kolo přineslo obrovská překvapení na úkor favoritů Maršovic a Divišova. Jak skončily podzim, tak začaly jaro – tedy porážkami.

 
 
 

PRAVONÍN – MEZNO 4:3

Domácí začali utkání svižně a během deseti minut se dostali do třech vyložených šancí, které ovšem brankář Ploc skvělými zákroky vychytal. V 16. minutě, ale už nestačil na zakončení Studničky. Vedení domácím dlouho nevydrželo, když se přesně trefil do horního růžku brány Šimák z trestného kopu. Pravonín si ale nadále udržoval mírnou převahu, ale nedařilo se mu proměňovat střelecké příležitosti. Na druhé straně ani hosté nebyli bez šancí ke vstřelení gólu. Až těsně před koncem poločasu pohnul skórem domácí T. Babický.
Po přestávce pokračovala gólová přetahovaná. Nejprve po nedůsledné obranné hře domácích vyrovnal hlavou Helma. Následně se mužstva musela vyrovnávat se zhoršujícím terénem, který způsobil padající sníh s deštěm. V 62. minutě udělal zmrzlým divákům radost T. Babický, jenž z trestného kopu z 25 metrů vymetl pavouky v hostující svatyni. Mezenští se ale nevzdávali a po samostatné akci a povedené střele Helmy opět srovnali. Pravonínští se nechtěli s dělbou bodů smířit a střídající P. Hoch v 78. minutě opět rozjásal domácí fandy křížnou střelou k tyči a ustanovil tak skóre na konečných 4:3.

Branky: 43. a 62. T. Babický, 16. Studnička, 78. P. Hoch – 49. a 70. Helma, 22. Šimák. Rozhodčí: Špička. Poločas: 2:1. Pravonín: Janáček – Lejček, T. Babický, M. Hoch, Kodeda, Z. Ondrák, Studnička, Javorský, L. Vlasák, Moravec, M. Babický. Střídali: M. Sibal, Zavadil, P. Hoch. Mezno: Ploc – L. Homola, Kuvajt, Barták, D. Homola, P. Babický, Kubec, Heráň, Helma, Šimák, Skopec. Střídali: Doskočil, Mazour.

JÍROVICE – DIVIŠOV 2:1

Celé utkání se odehrálo v poměrně svižném tempu, o což se přičinila obě mužstva. Gólových šancí ale moc nebylo. Domácí šli do vedení těsně před koncem poločasu Krákorou, aby na začátku druhého dějství vyrovnal Vondrák. Následně měli více ze hry hosté, ale vítěznou branku nakonec vstřelili šťastnější domácí, když jim k ní velmi pomohl brankář Divišova Jan Hanuš. Ten při útoku hostů nepochopitelně začal z vlastní šestnáctky něco vyčítat rozhodčímu Kočímu, jenž následně odpískal nepřímý kop, který domácí Kulda proměnil v rozhodující gól. Ve zbytku zápasu si již Jírovice důrazem a nasazením výhru uhájily. Po zápase byl odvolán divišovský trenér Martin Svoboda.

Branky: Krákora, Kulda – Vondrák. Rozhodčí: Kočí. ŽK: 4:2. Diváci: 50. Poločas: 1:0. Jírovice: Beneš – Kořínek, Borkovec, Reinberger, Mizera, Krákora, Klepl, Sahula, Svoboda, Pazdera, Kulda. Střídali: Pěkný, F. Stibůrek, Pokorný, Holeš. Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš, Moravec, Jíša, Cacák, Vávra, Macháček, Vondrák, Pekárek, Lehán, Campodonico. Střídal: Šmíd.

SK NAČERADEC – MARŠOVICE 3:0

Domácí předvedli proti favoritovi soutěže výborný a naprosto zodpovědný výkon. Soupeře převyšovali ve všech řadách a kromě poslední čtvrthodiny prvního poločasu, měli neustálou převahu. Maršovičtí ohrozili branku jen sporadicky. Gólovou střelu Žížaly bezchybný Císař vytěsnil na tyč a zbytek střeleckých pokusů pro něj byly lahůdkou. To domácí byli daleko aktivnější a vypracovali si spoustu vyložených příležitostí. Ovšem kvůli špatné střelecké potenci a těžkému terénu si hosté odvezli domů „pouze" tři branky.
„Přestože jsme jeli na zápas jen ve dvanácti lidech, tak jsem si náš výkon představoval jinak. Domácí nás přehráli bojovností a hráči možná trochu zápas podcenili. Paradoxně je možná dobře, že jsme dostali ránu hned na začátku a kluci zase z oblak přistanou na zem,"zlobil se na mužstvo trenér lídra tabulky Jaroslav Žížala.

Branky: Franc, Čáp, Postřihač. Rozhodčí: Balík. Poločas: 0:0. SK Načeradec: Císař – Voženílek, Štamberg, Dražďák, Franc – D. Čáp, Urban, Pokorný, Suchopár – Postřihač, Jeništa. Střídali: Smetana, Kříž. Maršovice: Filip – J. Zavadil, M. Hašek, Řezníček, Šach, D. Zavadil, Šetina, R. Hašek, Hampešt, Zderadička, Žížala. Střídal: Bačík.

NEVEKLOV – CHOTÝŠANY 0:0

V prvním poločase měli více ze hry domácí, ale za celý poločas si vypracovali jen jednu šanci, kterou zazdil Znamenáček.
Ve druhém poločase pokračoval nezáživný fotbal, ve kterém si vypracovali několik zajímavých situací hosté, kteří dvakrát trefili konstrukci Magnusovy svatyně. Nejprve po zbytečném faulu Hamety napálil z 30 metrů míč do tyče Khandl a podruhé, po hrubé chybě Havránka, trefil míč do tyče Povolný. Největší šanci domácích ve druhém poločase opět neproměnil Znamenáček, který sám před brankářem neuspěl. Vzhledem k vývoji utkání je remíza spravedlivá.

Rozhodčí: Babický. ŽK: 0:1. Diváci: 80. Neveklov: Magnus – Zimmel, Semerád, Rabiňák, Novák – Havránek, Znamenáček, Čichovský, Hameta – Bartůšek, Šiška. Střídali: Vitouš, J. Šmejkal, P. Šmejkal. Chotýšany: Šimánek – Josef Sysel, Korecký, Khandl, Kuthan, Jaroslav Sysel, Neruda, Říha, Vaňkát , Matoušek, Povolný, Střídali: Filip, Aleš Hanibal.

POPOVICE – JANKOV 0:0

Derby za pěkné divácké kulisy začalo hodně opatrně. Bylo plno nepřesností, hra kouskovaná, nakopávaly se míče za obranu, a tak šance nepřicházely. Až v závěru poločasu mohly jít do vedení Popovice ze standardní situace, ale prodloužený centr Kašpar nasměroval těsně nad břevno.
Začátek druhého dějství se nesl ve stejném duchu a mužstva jen stěží hledala cestu k soupeřovým brankám. Od 65. minutě přišel tlak Jankova. Nejprve předložil Horčička míč na podnose Kratochvílovi, ale ten nechal již ve skoro prázdné bráně vyniknout gólmana P. Heřmánka. Následně se neujaly šance hostů ze závarů po rohových kopech ani střela Skály. Na druhé straně stojí za zmínku jen standardní situace, po které prolétl míč celým malým vápnem bez zakončení. A tak se body dělily.

Rozhodčí: Švejda. ŽK: 3:2. Diváci: 100. Popovice: P. Heřmánek – Vl. Slepička, Hocek, Jakub Hovorka, Kašpar – D. Kropáček (70. Jiří Hovorka ), Borovec, M. Heřmánek, Žížala – Matuška, F. Kropáček (55. Filip). Jankov: Nerad – Hameršmíd, Čermák, Beran, Uhliar, Vrzal, Balík, Skála, Říha, Kratochvíl, Horčička.

DOLNÍ KRALOVICE – STRUHAŘOV 3:3

Úvodní minuty patřily hostům, ale do větší šance se nedostali. Pak již převzali iniciativu domácí. V 19. minutě si výborně zpracoval míč ve vápně Vošický a střelou na bližší tyč otevřel gólový účet zápasu. Za několik okamžiků prošel malým vápnem prudký míč až k Šamanovi a ten ho napálil k protilehlé tyči. V závěru poločasu se hosté dostali do ojedinělé akce, ze které jim rezultoval pokutový kop, který Zd. Pessr proměnil – 2:1.
Po přestávce opět začali aktivněji hosté. Domácí podnikli pouze několik nebezpečných úniků. Udeřilo však na druhé straně, když se ujala kolmá nahrávka mezi obránce a D. Sysel vyrovnal. Následně vytáhl zázračný zákrok struhařovský brankář P. Pessr proti střele Vrkoslava. A když vychytal Šamana a Hanouska mohli hosté pokračovat v obratu. Za zálohy se probil Folprecht a nechytatelnou střelou z 20 metrů potřetí rozvlnil domácí sít. Kralovičtí se však nepoložili a jejich nápor v závěrečných deseti minutách nakonec slavil úspěch. Po rohovém kopu Hanouska se na zadní tyči ocitl před prázdnou brankou Pitelka a hlavou pohodlně usměrnil míč do sítě.

Branky: Vošický, Rudolf Šaman, Pitelka – Z. Pessr (z PK), D. Sysel, Folprecht. Rozhodčí: Rezek. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 2:1. Dolní Kralovice: J. Doležal – Prchal, Pitelka, Roháč – Hanousek, Vrkoslav, L. Jelínek (46. Šnajdr), Malina, Vošický – Rudolf Šaman, J. Boček (46. D. Zubec). Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Z. Pessr, Dudík, D. Sysel, Kůstka, Zmek, Zmek, L. Sysel, J. Sysel, Folprecht, Straka. Střídali: J. Veselý, O. Veselý, Kaucký.

PŘESTAVLKY – VRCHOTOVY JANOVICE 3:1

Úvod zápasu patřil hostům, tři rohové kopy domácí se štěstím odvrátili a Vrkoslav ze strany pálil vedle. Když už hosté dopravili míč do sítě, tak z ofsajdu. Na to odpověděl domácí Brambora, ale jeho centr pouze olízl břevno. V 11. minutě se vyznamenal brankář Toman, když skvěle vytáhl hostující hlavičku, která již směřovala do branky. Domácí mohli jít do vedení P. Mrázkem, ale nejprve po zpětné přihrávce Kučery pálil vedle a poté přehodil brankáře hostů i branku. Ve 33. minutě se branky dočkali Janovičtí, když střelu Sochůrka z trestného kopu Toman neudržel.
Ve druhém poločase hostům došly síly a domácí je pohybem a kombinační hrou jasně přehrávali. Vyrovnání se ale dočkali až v 71. minutě, když se po rohovém kopu dostal odražený míč k J. Mikulandovi a ten tvrdou střelou vyrovnal na 1:1. Přestavlky mohl dostat do vedení Blokeš, ale míč napálil pouze do brankáře Vávry. Vzápětí se na levé straně uvolnil Kačírek a jeho centr nekompromisně hlavou uklidil pod hostující břevno Pohůnek a rozjásal tak domácí příznivce 2:1. V závěru byl po uvolnění faulován P. Mrázek a sám z penalty upravil na konečných 3:1. Snížit mohl ještě Sochůrek, ale jeho pěknou střelu vytlačil Toman konečky prstů na břevno.

Branky: J. Mikulanda, Pohůnek, P. Mrázek (z PK) – Sochůrek. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 2:0. Diváci: 95. Poločas: 0:1. Sokol Přestavlky: Toman – Sisel, Berka, Pantoflíček, J. Mikulanda, Kučera, Kačírek, P. Mrázek, M. Mrázek (68. Pohůnek), Brambora (90. Velebil), Mastný (46. Blokeš). Vrchotovy Janovice: Vávra – Bureš, Střihavka, Kadlec, Suchan, Bursík, Sochůrek, Vrkoslav, Němec, Hrdlovič, Rouš. Střídali: Sázavský, Pichl, Bursík, Klenba.

1. Maršovice⋌ 14 11 0 3 46:8  33
2. Divišov⋌ 14 10 1 3 37:12 31
3. Struhařov⋌ 14  8 3 3 31:18 27
4. Jankov⋌ 14  8 2 4 25:20 26
5. Jírovice⋌ 14  8 2 4 17:15 26
6. Pravonín⋌ 14  7 0 7 40:39 21
7. Sokol Přestavlky⋌ 14  6 2 6 24:27 20
8. Neveklov⋌ 14  5 3 6 29:30 18
9. Dolní Kralovice⋌ 14  4 4 6 20:22 16
10. SK Načeradec⋌ 14  5 1 8 32:38 16
11. Vrchotovy Janovice⋌ 14  5 1 8 27:33 16
12. Mezno⋌ 14  3 3 8 16:27 12
13. Popovice⋌ 14  3 2 9 15:41 11
14. Chotýšany⋌ 14  1 4 9 20:49 7

 

Autor: Pavel Šimáček

 

 

Zpět