SK Načeradec - TJ Sokol Mezno 3:3 (2:2)

29.05.2014 16:03

Hráno:   25.5.2014, od 17:00 hod, 16°C, zataženo

Hodnocení:

Domácí se dostali do vedení již v 6. minutě, po střele Jeništy, a z velkého tlaku si vypracovali další šance. Bohužel, po čtvrt hodině hry si obnovil zranění  Postřihač a střídající Hlinský hned nepochopitelně nahrál Meznu na vyrovnávací branku. Načeradští znovu přitlačili na pilu a po zásluze šli opět do vedení. Ve 43. minutě zaváhal Dražďák, Císař fauloval, a z penalty se Šimák nemýlil. Ve 2. poločase se obraz hry nezměnil. Načeradští šli do vedení hattrickem Jeništy, poté měl na noze další gól Urban, Suchopar a 2x Jeništa, ale po ojedinělém protiútoku vymyslel rozhodčí další penaltu a z nich se Šimák nemýlí. V závěru si domácí vytvořili velký tlak, ale Mezno se štěstím remízu udrželo.

SK Načeradec:  Císař – Smetana, Dražďák, Franc, Voženílek  –  Čáp, Urban, Kříž, Suchopar  –  Postřihač, Jeništa + Hlinský, Postřihač st

Nastoupili:

SK Načeradec:  Císař – Voženílek, Franc, Dražďák, Smetana – Čáp, Urban, Vobořil, Suchopar – Jeništa, Zvára S + Hlinský, Kříž, Zvára M

SOKOL Mezno: Ploc - Homola, Kulvajt, Hedvik, Mazour, Kubec, Heráň, Helma, Šimák, Skopec, Homola + Barták, Doskočil, Babický, Ptáček

Góly:   3x Jeništa - 2x Šimák pk, Helma 

Trenér:  Josef Štěpánek 

Diváci: 50

BN DENÍK:

Vlček pomohl Divišovu srazit Struhařov

Ilustrační foto

Ilustrační foto Autor: Ivan Vondrák

27.5.2014 11:26

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor odjel 23. kolo. Lídr z Divišova zvýšil náskok v čele na šest bodů, poslední Chotýšany se dočkaly první výhry na jaře, načeradský Jeništa a chotýšanský Hanibal vsítili hattricky.

 
 
 

MARŠOVICE – JANKOV 3:1

Maršovice zapomněly se špatné minulé výkony, vypracovaly si řadu šancí, přesto se musely o výhru strachovat. Již ve 14. minutě se ujaly vedení, když si D. Zavadil zpracoval dlouhý centr Zderadičky a z mírného úhlu z hranice šestáctky prostřelil Nerada. Poté začali domácí zahazovat šance, když hlavním spalovačem byl Laurich. Ten po Zavadilově přihrávce mířil vedle, po asistenci Žížaly zase do brankáře, Zavadilovu nabídku nestačil na zadní tyči uklidit do sítě Procházka, hlavička Hampešta po rohu šla vedle. Až v závěru poločasu přišla krásná přímočará akce – Laurich vyslal Žížalu, jehož centr uklidil D.Zavadil podél Nerada – 2:0.
Do druhého poločasu vstoupili hosté, do té doby prakticky neviditelní, se snahou o korekci skóre, což se jim podařilo Říhou po nedorozumění v domácí obraně. Maršovice se začaly obávat o výsledek a v 58. minutě je zachránil brankář Pechač, jenž zlikvidoval sólo Hynka. Na druhé straně dokázal Laurich zahodit nemožné, když po přihrávce Fillipa přestřelil z malého vápna branku a když i kanonýr Žížala selhal v koncovce, měl Jankov stále, o co hrát. Až v 83. minutě si domácí odechli, když po rychlém brejku dokázal Žížala nadvakrát dostat míč do sítě a zaokrouhlil tak počet gólů v sezoně na 30.

Branky: D. Zavadil 2, Žížala – Říha. Rozhodčí: Babický. ŽK: 0:3. Diváci: 110. Poločas: 2:0.Maršovice: Pechač – Zderadička, M. Hašek, Procházka (73. Hrebičík), Řezníček – Laurich (81. Šach), R. Hašek, Hampešt, J. Zavadil (59. Fillip) – Žížala, D.Zavadil. Jankov: Nerad – Hameršmíd, Kolář, Peroutka, Vrzal (85. Zajíc), Říha, Balík, Skála, Hynek (63. Šimánek), Horčička, Uhliar.

DOLNÍ KRALOVICE – PRAVONÍN 1:2

Utkání soupeřů ze středu tabulky přineslo téměř vyrovnanou partii. Domácí kombinovali, hosté těžili z výškové převahy a při dlouhých míčích před branku několikrát nebezpečně hlavičkovali. Ve 36. minutě podnikly domácí gólovou akci. Míč putoval od Prchala k hlavou prodlužujícímu Šamanovi, nahrávajícímu Bočkovi a do odkryté branky střílejícímu Martinu Dvořákovi. Od další pohromy zachránil hosty asistent rozhodčího, který ukončil odmáváním ofsajdu(?) sólo Bočka. Kralovickým se nelíbilo i posuzování faulů hlavním rozhodčím Kočím, jenž rozdával žluté karty jen za komentáře hráčů. To se stalo osudným Bočkovi, který zbytečným zakopnutím míče prakticky rozhodl o osudu utkání. Po jeho vyloučení Pravonínští v 69. minutě tečovanou střelou M. Babického vyrovnali a v 75. minutě po akci středem hřiště až před branku, rozhodli o svém vítězství Zavadilem.

Branky: 36. Martin Dvořák – 69. M. Babický, 75. Zavadil. Rozhodčí: Kočí. ŽK: 5:2. ČK: Boček (DK). Diváci: 50. Poločas: 1:0. Dolní Kralovice: Doležal – Prchal, Pitelka, Roháč (62. Maršoun) – Vošický, Vrkoslav, Hanousek, Malina (72. Zubec), Martin Dvořák (76. L. Jelínek) – Boček, Šaman (46. T. Jelínek). Pravonín: Doškář – M. Hoch, Lejček, Zavadil, T. Babický, Vlasák, M. Babický (84. Sibal), Moravec, Javorský (62. Kodeda), P. Hoch (62. Hrubeš), Novák.

POPOVICE – CHOTÝŠANY 0:4

Dvanácté Popovice zcela propadly s posledními Chotýšany, které se tak těšily z první výhry na jaře. Na začátku byli domácí aktivnější při kombinaci, drželi míč na svých kopačkách a Kašpar mohl otevřít skóre, jenže hlavičkoval do břevna a po sóle ho zastavil brankář Šimánek. A tak přišlo osvědčené pravidlo „nedáš – dostaneš„. Hosté po prvním rohovém kopu otevřeli skóre a do poločasu vsítil Hanibal druhý gól.
V druhé půli hrály Popovice ve velké křeči, přišla zranění klíčových hráčů na hřišti a do otevřené obrany se hostům podařilo vsítit ještě dvě branky.

Branky: Adam Hanibal 3, Sysel. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 1:1. Diváci: 40. Poločas: 0:2.Popovice: P. Heřmánek – O. Zach, Hocek, D. Kropáček, F. Kropáček – Kaucký, Dvořák, Borovec, Žížala – Kašpar, Jakub Hovorka. Střídali: Filip, Matuška, Vl. Slepička, T. Zach. Chotýšany: Šimánek – Sysel, Filip, Adam Hanibal, Khandl, Starosta, Šícha, M. Říha, Kůt, Matoušek, Povolný. Střídali: R. Říha, Aleš Hanibal, Kuthan.

PŘESTAVLKY – NEVEKLOV 0:1

Domácí začali dobře, ale Kučerův projektil vyrazil Magnus na roh a ani další dvě šance po centrech gólem neskončily. Postupem času ale ztráceli půdu pod nohama, hosté byli iniciativnější, rychlejší a nechyběl jim pohyb bez míče.
Bouřka v přestavlcké kabině nepomohla, domácí po přestávce hru nezlepšili a podali jeden z nejslabších jarních výkonů, i přestože si šance vypracovali. Jenže v největší Pohůnek zakončil sólo vedle branky. V 64. minutě přišlo rozhodnutí zápasu, kdy neveklovský Hameta proměnil pokutový kop. Černý den pro Přestavlky podtrhl v závěru utkání brankář Bečvář, který si obnovil zranění ramene.

Branka: Hameta (z PK). Rozhodčí: M. Balík. Diváci: 60. Poločas: 0:0. Sokol Přestavlky:Bečvář (A. Bursík) – I. Novák, Pivoňka (Blokeš), Berka, J. Mikulanda – Kučera, Kačírek, P. Pantoflíček (M. Mrázek), Brambora – Pohůnek, Mastný. Neveklov: Magnus – Zimmel, Havránek, Loucký, Novák, Hameta, Šmejkal (75. Bočkay), Semerád, Bartůšek, Rabiňák, Šiška.

SK NAČERADEC – MEZNO 3:3

Načeradští se dostali do vedení již v 6. minutě po střele Jeništy, a z velkého tlaku si vypracovali další šance. Jenže po čtvrt hodině si obnovil zranění Postřihač a střídající Hlinský hned nepochopitelně nahrál Helmovi na vyrovnávací branku. Domácí znovu přitlačili na pilu a po zásluze šli opět do vedení Jeništou. Ve 43. minutě zaváhal Dražďák, Císař fauloval a z penalty se Šimák nemýlil.
Ve druhém dějství se obraz hry nezměnil. Načeradští šli do vedení Jeništou (hattrick) a poté neproměnili šance Urban, Suchopar a dvakrát Jeništa, což se jim stalo osudným. Po ojedinělém protiútoku hostů přišla další penalta a Šimák se z nich nemýlí. V závěru si Načeradští vytvořili velký tlak, ale Mezno se štěstím důležitou remízu udrželo.

Branky: Jeništa 3 – Šimák 2 (obě z PK), Helma. Rozhodčí: Žarnecki. Diváci: 50. Poločas: 2:2.Načeradec: Císař – Smetana, Dražďák, Franc, Voženílek – Čáp, Urban, Kříž, Suchopar – Postřihač, Jeništa. Střídali: Hlinský, Postřihač st. Mezno: Ploc – Homola, Kulvajt, Hedvik, Mazour, Kubec, Heráň, Helma, Šimák, Skopec, Homola. Střídali: Barták, Doskočil, Babický, Ptáček.

DIVIŠOV – STRUHAŘOV 2:1

Ve šlágru kola se hrál zajímavý fotbal. Už ve 2. minutě měli hosté velkou šanci, když rychlou akci po rychlé levé straně zakončili střelou z šestnáctky do tyče. Domácí byli chvilku zaskočení, ale na koně je dostala až chyba gólmana Pessra, který centr na hranici penalty jen lehce vyrazil do strany, míč se dostal k Lehánovi, jenž křížnou střelou přes dva obránce otevřel skóre. Divišov branka uklidnila, měli více ze hry a ve 32. minutě orazítkoval Macháček dělovkou břevno.
Na další šance si diváci počkali až do druhého poločasu. Nejprve mohl navýšit skóre Campodonico, ale při blafáku Pessrovi mu utekl míč do zámezí. A tak po chvíli přepustil místo bývalému reprezentantovi a svému bratranci, Stanislavu Vlčkovi, který si přijel spravit náladu při záchranářských pracích ve Slavii.
Domácí i nadále stupňovali tempo a zaslouženě se v 71. minutě dočkali druhé branky, když po faulu na Jíšu proměnil penaltu Vondrák. Divišovským divákům na chvíli zkazil bujarou náladu O. Veselý, který hlavou po standardní situaci snížil na 2:1. Domácí se však nenechali rozhodit, snaživého soupeře už do výraznější akce nepustili a na čele tak tři kola před koncem zvýšili náskok na šest bodů.

Branky: 24. Lehán, 71.Vondrák (z PK) – 76. O. Veselý. Rozhodčí: Malíř. ŽK: 1:2. Diváci: 150.Poločas: 1:0. Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš, Macháček (62. L. Svoboda), Marek Hanuš, Blažíček (67. Moravec) – Lehán, Jíša, Vávra, Vondrák – Campodonico (59. Vlček), Zd. Pekárek.Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Dudík, Hroch, O. Veselý, D. Sysel (46. J. Veselý), Kůstka, L. Sysel (46. Straka), Kocábek, J. Sysel, Folprecht (56. Zmek).

JÍROVICE – VRCHOTOVY JANOVICE 1:3

Na podmáčeném hřišti zvítězili šťastnější hosté, kteří o své výhře rozhodli po přestávce, i když zápas dohrávali o deseti.

Branky: Pokorný – Vrkoslav 2, Němec. Rozhodčí: Špička. ŽK: 2:5. ČK: 0:1. Poločas: 1:1.Jírovice: Ellschlöger – Svoboda, Borkovec, D. Stibůrek, Pokorný – Kulda, Holeš, Mizera, Bubeník – Pěkný, F. Stibůrek. Střídali: Beneš, Reintberger. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Kadlec, Bureš, Čedík – Szekér, Rouš, Hrdlovič, Procházka – Vrkoslav, Němec. Střídali: Sázavský, Bursík, Sochůrek, Kaprálek, Střihavka.

1. Divišov⋌ 23 18 2  3 74:19 56
2. Maršovice⋌ 23 16 2  5 77:21 50
3. Struhařov⋌ 23 15 4  4 56:26 49
4. Jankov⋌ 23 12 3  8 42:34 39
5. Jírovice⋌ 23 12 3  8 34:28 39
6. Sokol Přestavlky⋌ 23 10 3 10 35:44 33
7. Pravonín⋌ 23 10 1 12 55:59 31
8. Vrch. Janovice⋌ 23  8 6  9 48:44 30
9. Dolní Kralovice⋌ 23  8 6  9 32:32 30
10. SK Načeradec⋌ 23  9 2 12 54:52 29
11. Neveklov⋌ 23  8 5 10 46:50 29
12. Popovice⋌ 23  5 2 16 24:65 17
13. Mezno⋌ 23  4 5 14 30:74 17
14. Chotýšany⋌ 23  2 4 17 29:88 10

 

Autor: Pavel Šimáček

 

Zpět