SK Načeradec - TJ Sokol Pravonín 3:0 (1:0)

13.05.2014 06:38

 

Hráno:   11.5.2014, od 17:00 hod, 15°C, polojasno

Hodnocení: 

V derby patřilo úvodních 30 minut dobře hrajícímu Pravonínu, ale v brance domácích byl neprůstřelný Císař. Do vedení ale šli paradoxně Načeradští, když v 16. minutě, s pomocí obránce, zakončil ojedinělý protiútok šťastně Jeništa - 1:0. Chvíli na to si poranil koleno Štamberg a tak si domácí premiéru odbyl 15-letý Hlinský, který zaslouží pochvalu, protože beka odkopal opravdu "mazácky". Zhruba po půlhodině se hra začala vyrovnávat, ale ani jeden tým nebyl úspěšný v zakončení. Po přestávce se obraz hry úplně změnil a na hřišti jasně dominovali domácí. V 54´ skóroval po závaru před hostujícím brankářem pohotový Franc - 2:0. V 60´ stojí za zmínku málo vídané sólo Smetany z vlastní poloviny, ale jeho střela ze 13 metrů skončila na tyči! V 77´ nezaváhal Jeništa tváří v tvář Doškářovi - 3:0. Na hostujícího brankáře se i nadále valil jeden útok za druhým a nebýt žalostné koncovky načeradských hráčů, mohlo být skóre daleko vyšší než 3:0. To, co neproměnil Vobořil s Jeništou, to se opravdu nevidí každý den... Podařilo se nám tak přerušit sérii tří porážek v řadě.

Nastoupili:

 

SK Načeradec:  Císař – Franc, Dražďák, Štamberg, Smetana  – Čáp, Urban, Vobořil, Suchopar – Jeništa, Voženílek + Hlinský, Kříž

TJ Sokol Pravonín: Doškář – Hoch M, Lejček, Kodeda, Zavadil, Novák, Vlasák, Moravec, Javorský, Studnička, Hoch P + Ondrák, Sibal

Góly:   2x Jeništa, Franc

Trenér:  Josef Štěpánek

Diváci: 90

Rk.        Tým                  Záp     +    0   -   Skóre    Body

1.         Struhařov             11      7     2     2      28: 16  23

2.         Divišov                10      7     1     2      21: 9    22

3.         Maršovice           10      5     1     4      19: 15  16

4.         Jankov                10      4     3     3      17: 17  15

5.         Sokol Přestavlky 11      4     1     6      16: 26  13

6.         Dolní Kralovice    10      2     4     4      9: 16    10

7.         Jírovice               10      3     1     6      8: 17    10

8.         Pravonín             11      3     1     7      20: 33  10

9.         Vrch.Janovice     11      2     3     6      18: 29  9

10.       Neveklov             11      2     1     8      14: 32  7

11.       Popovice            10      1     0     9      7: 33    3

12.       Mezno               11      0     2     9      10: 48  2

13.       Chotýšany         11      0     2     9      8: 51    2

14.     SK Načeradec 10      0    0    10     8: 36    0
 

WEB Pravonína

21.kolo - mistrovské utkání

11.5.2014 - 17:00 hodin

rozhodčí: Mrázek - Novák, Mareš

výsledek - 3 : 0 

poločas - 1 : 0

žluté karty - Hoch M., Zavadil, Vlasák L.

sestava - Doškář - Zavadil, Novák, Hoch M., Kodeda - Studnička (56´Ondrák), Lejček, Vlasák L., Javorský - Moravec (70´Sibal Mich.), Hoch P.

komentář - Již ve 2´měl Lejček po chybě domácího stopera tutovku, postupoval sám na brankáře, ale výborného Císaře nepřekonal. Ve 14´ po špatné rozehrávce Nováka šel domácí útočník Jeništa z boku sám na brankáře, místo střely volil centr, který si Novák vrazil do branky - 1 : 0. Ve 24´dostal P.Hoch míč za obranu, ale branku netrefil. V prvním poločase jsme více měli míč na kopačkách, Načeradec čekala na naše chyby, jednu potrestala. Ve druhém poločase se hra více otevřela a to více vyhovovalo domácím. V 53´propadl centr za naše stopery na malé vápno a obránci nechali nadvakrát překonat Doškáře - 2 : 0. Poté se hra naší obrany úplně rozpadla a rychlonozí útočníci si dělali co chtěli, měli hodně šancí, které špatně řešily, až v 77´ se jim povedl brejk a dali na konečných a zasloužených - 3 : 0. My ve druhém poločase měli jen nějaké náznaky šancí, slabé střely, které v poklidu pochytal Císař. 

 

BN DENÍK:

Pekárek vedl třináctigólovou kanonádu Divišova

Maršovice v místním derby remizovaly s Vrchotovými Janovicemi. Hostujícího Miloše Procházku dohání domácí Karel Laurich.

Maršovice v místním derby remizovaly s Vrchotovými Janovicemi. Hostujícího Miloše Procházku dohání domácí Karel Laurich. Autor: Zdeňka Hašková

včera 17:53

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor odjel 21. kolo. Mezno bude asi dlouho vzpomínat na výlet do Divišova, který po dalším zaváhání Maršovic zvýšil náskok v čele na tři body.

 
 
 

JANKOV – STRUHAŘOV 1:2

Prvních dvacet minut zápasu čtvrtého Mezna se třetím Struhařovem patřilo domácím, kteří aktivní hrou zatlačili hosty do obrany. Horčička ještě šanci neproměnil, ale při druhé již Skála rozvlnil síť za zády brankáře Pessra. Následné dvě šance Říhy a jedna Horčičky zůstaly nevyužity. Hosté se postupem času vymanili z tlaku, začali udával tempo zápasu a ve 38. minutě vyrovnali po závaru L. Syslem.
Druhý poločas již nepřinesl tolik příležitostí jako první, když většina akcí končila na dobrých obranách. Šachovou partii nakonec rozhodla střela J. Veselého do šibenice domácí branky. Po ní se Jankovští vrhli do útoku a po dlouhém autu mohl vyrovnat Říha, ale ani ve třetí šanci zápasu neskóroval. A když hosté ustáli i závěrečné závary, tak si odvezli domů tři body.

Branky: Skála – L. Sysel, J. Veselý. Rozhodčí: Bačinský. ŽK: 2:2. Diváci: 100. Poločas: 1:1. Jankov: Nerad – D. Čermák, Peroutka, Veselý, Hynek, Balík, Skála, Říha, Vrzal, Horčička, Uhliar. Střídali: M. Čermák, Hameršmíd, Kratochvíl. Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Dudík, Hroch, O. Veselý, D. Sysel, Kůstka, Zmek, L. Sysel, J. Sysel, Folprecht. Střídali: J. Veselý, Kocábek, Straka.

POPOVICE – PŘESTAVLKY 1:3

V bojích o záchranu tentokrát předvedly Popovice špatný výkon, který pomohl hostům k zisku všech bodů. Školácké chyby, nepokrytí hráčů při rohovém kopu a padající list Mastného přeletěl vše až do sítě – 0:1. Domácím se podařilo vyrovnat, když míč po centru Kašpara poslal z první do sítě Žížala. Kašpar z následného rohu mířil k tyči, ale Bečvář byl připravený. Pak přišel špatný a křečovitý výkon popovických hráčů. Přestavlckou dělovku ještě vytlačil P. Heřmánek na roh, ale o chvíli později se sečetly domácí chyby v obraně, což Mastný využil k zakončení do skoro odkryté brány. V závěru poločasu udržel domácí v naději brankář Heřmánek dvěma výbornými zákroky.
Ve druhé půli se Popovičtí neprobudili,naopak přišel kolaps. Hráči si nenahráli na krátkou vzdálenost, nechtěli kombinovat, a tak všechny míče létaly z první k soupeřově obraně, která po nich s přehledem zakládala protiútoky. V závěru ještě Přestavlky upravily výsledek na 1:3 skrytou střelou na zadní tyč.

Branky: Žížala – Mastný 2, Kačírek. Rozhodčí: Hruška. ŽK: 1:3. Diváci: 60. Poločas: 1:2. Popovice: P. Heřmánek – O. Zach, Vl. Slepička, D. Kropáček, F. Kropáček – Matuška, Borovec, M. Heřmánek, Žížala – Kašpar, Jakub Hovorka. Střídali: Filip, Kaucký, T. Zach. Sokol Přestavlky: Bečvář – Mastný, Berka, Pantoflíček, Kučera, Kačírek, P. Mrázek, M. Mrázek, Brambora, Pohůnek, Kroulík – Bursík.

SK NAČERADEC – PRAVONÍN 3:0

V derby patřilo úvodních 30 minut dobře hrajícímu Pravonínu, ale v brance domácích byl neprůstřelný Císař. Do vedení ale šli paradoxně Načeradští, když v 16. minutě zakončil ojedinělý protiútok šťastně Jeništa s pomocí obránce. Zhruba po půlhodině se hra začala vyrovnávat, ale ani jeden tým nebyl úspěšný v zakončení.
Po přestávce se obraz hry úplně změnil a na hřišti jasně dominovali domácí. Na hostujícího brankáře se valil jeden útok za druhým a nebýt žalostné koncovky načeradských hráčů, mohlo být skóre daleko vyšší než 3:0. Domácím se tak podařilo přerušit sérii tří porážek v řadě.

Branky: Jeništa 2, Franc. Rozhodčí: Mrázek. Diváci: 90. Poločas: 1:0. Načeradec: Císař – Smetana, Novák, Štamberg, Franc – Čáp, Urban, Vobořil, Suchopar – Voženílek, Jeništa. Střídali: Hlinský, Kříž. Pravonín: Doškář – M. Hoch, Lejček, Kodeda, Zavadil, Novák, Vlasák, Moravec, Javorský, Studnička, P. Hoch. Střídali: Ondrák, Sibal.

DOLNÍ KRALOVICE – NEVEKLOV 1:0

Neveklovští přijeli do Kralovic bránit. S tím se domácí v nepříliš fotbalovém utkání, nedokázali srovnat a nevypracovali si moc velkých příležitostí. O dvě největší se v prvním poločase postarali paradoxně sami hosté, když nebezpečně ohrožovali vlastního gólmana. V útoku podnikli Neveklovští dva ojedinělé, ale velice nebezpečné protiútoky ukončil zázračnými zákroky gólman Doležal.
Ve druhé půli nudný fotbal trochu vylepšili zlepšeným výkonem domácí. Přesto se do stoprocentní šance dostali nejdříve hosté, kteří v 67. minutě opět ztroskotali na Doležalovi. Prakticky z protiútoku se špatně dohodl gólman hostí Magnus s obránci a Holba dalekonosnou střelou trefil odkrytou branku. Dalších několik příležitostí již Kralovickým navýšení skóre nepřineslo.

Branka: Holba. Rozhodčí: Hocek. ŽK: 1:2. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Dolní Kralovice: Doležal – Prchal, Jiří Marušák, Roháč – Zubec (46. Martin Dvořák), Vrkoslav, Pitelka, L. Jelínek (76. J. Lebeda), Vošický – Boček (83. Maršoun), T. Jelínek (46. Holba). Neveklov: Magnus – Zimmel, Havránek, Novák, Znamenáček, Čichovský, Šmejkal (83. Novotný), Semerád, Král, Rabiňák, Šiška.

JÍROVICE – CHOTÝŠANY 3:0

V prvním poločase se domácí přizpůsobili hře hostí, a tak bylo na hřišti spousty nepřesností, nesmyslných individuálních akcí, žádný pohyb ani myšlenka. Přesto se jednou Jírovičtí trefili a hosté nedokázali proměnit dvě slibné akce.
Ve druhé půli se domácí trochu probrali, začali kombinovat, zlepšili pohyb a z několika mnoha šancí přidali ještě dvě branky. Kromě třech vstřelených gólů, nastřelili čtyřikrát břevno a také jim vadila prázdná hostující branka. Pro Chotýšany, které se ve druhém poločase skoro nedostaly z vlastní poloviny hřiště, byl nakonec výsledek utkání milosrdný.

Branky: Mizera 2, Kulda. Rozhodčí: Pessr. ŽK: 2:0. Diváci: 20. Poločas: 1:0. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, Pokorný, Pěkný, Klepl, Kulda, Krákora, Mizera, Pazdera, F. Stibůrek. Střídali: Sahula, Holeš. Chotýšany: Šimánek – Sysel, Korecký, Hanibal, Starosta, Filip, Šícha, Poupě, M. Říha, Kůt, T. Matoušek, Střídali: R. Říha, Khandl.

MARŠOVICE – VRCHOTOVY JANOVICE 1:1

V místním derby se nehrál příliš pohledný, ale spíše bojovný fotbal s celou řadou nepřesností. Domácí, oslabení o několik hráčů základní sestavy (zranění), prakticky celý zápas dobývali hostující branku, ale jejich snaha se povětšinou utápěla v nepřesnostech a nebýt zahozené penalty hostí, mohl pro druhý celek tabulky zápas skončit i hůře než remízou.
Do první velké šance se dostal domácí R. Hašek, ale po krásném zpracování pálil z pěti metrů vedle. Poté dvakrát zahrozili hosté, ale M. Procházka ani Hrdlovič nezakončili přesně. Až v 21. minutě se po chybě Žáka krásně z 22 metrů trefil Hrdlovič k tyči – 0:1. Vzápětí si ale na centr R. Haška naběhl Bartoš a z voleje vyrovnal na 1:1. Netrvalo dlouho a po zbytečném faulu Žáka zahrával hostující Bureš penaltu, ale Pechač jeho úmysl vystihl a míč vyrazil. Do konce poločasu měli ještě domácí několik náznaků šancí, ale vyloženou příležitost neměli.
Po přestávce se hrálo podle stejných not, domácí se snažili něco vymyslet, ale janovická obrana v pohodě odolávala a hlavička T. Procházky na zadní tyči byla nebezpečná, když míč letěl vedle. Největší šanci měl v 54. minutě Šach, ale zamířil jen do břevna janovické branky a dorážka Lauricha šla vysoko nad. A tak si hosté odvezli jako první v sezóně z Maršovic zasloužený bod.

Branky: 22. Bartoš - 21. Hrdlovič. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 1:2. Diváci: 150. Poločas: 1:1. Maršovice: Pechač - Zderadička (87. Hrebičík), M. Hašek, T. Procházka, Řezníček - Šach, R. Hašek, Žák, Šetina (79. J. Zavadil) – Bartoš, Laurich (63. Bačík). Vrchotovy Janovice: Vávra - Bureš, Čedík (77. Trojan), Kadlec, Suchan, Szekér, Litoš (90. Střihavka), Hrdlovič, M. Procházka (87. Nerad), Rouš, Kleňha (70. Kaprálek).

DIVIŠOV – MEZNO 13:1

Lídr z Divišova předvedl málo vídanou třináctigólovou kanonádu do sítě předposledního Mezna, když se střelecky zaskvěl, autor čtyř branek Zdeněk Pekárek, jenž se dostal tak v sezoně na metu 24 branek. Domácí začali zostra a už ve 20. minutě vedli po pěkných akcích 5:0 a ve zbytku zápasu je stále bavilo střílet góly. Hosté sice nic nezabalili, snažili se o aktivní fotbal, ale divišovští střelci trestali každé jejich zaváhání v obraných řadách. Čestný úspěch Mezna zaznamenal Helma, když snižoval na 10:1 po sólu z půlky hřiště.

Branky: Zd. Pekárek 4, Jíša 2, Vávra 2, Vondrák 2, Lehán, Campodonico, Marek Hanuš – Helma. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 2:0. Diváci: 80. Poločas: 8:0. Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš, Marek Hanuš, Macháček, Blažíček – Lehán, Vávra, Jíša, Vondrák – Zd. Pekárek, Campodonico. Střídali: M. Bumbálek, L. Svoboda, Moravec. Mezno: Doskočil – Lukáš Homola, Babický, Barták, Hedvik – Mazour, Kubec, Heráň, Helma – Šimák, Ladislav Homola. Střídali: Šváb, Skopec.

1. Divišov⋌ 21 16 2  3 71:18 50
2. Maršovice⋌ 21 15 2  4 73:17 47
3. Struhařov⋌ 21 14 4  3 52:23 46
4. Jankov⋌ 21 12 3  6 41:27 39
5. Jírovice⋌ 21 11 3  7 26:25 36
6. Sokol Přestavlky⋌ 21 10 2  9 34:42 32
7. Dolní Kralovice⋌ 21  8 5  8 30:29 29
8. Vrch. Janovice⋌ 21  7 6  8 45:42 27
9. SK Načeradec⋌ 21  8 1 12 46:48 25
10. Pravonín⋌ 21  8 1 12 49:57 25
11. Neveklov⋌ 21  6 5 10 41:50 23
12. Popovice⋌ 21  5 2 14 23:57 17
13. Mezno⋌ 21  4 4 13 27:64 16
14. Chotýšany⋌ 21  1 4 16 24:83 7

 

Autor: Pavel Šimáček

Zpět