SK - TJ Sokol Popovice 4:2 (0:1)

28.08.2015 08:34

Chotýšany dostaly nakládačku v Neveklově

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor Ferdinand rozjel nový ročník 2015/2016.

Nováček z Postupic inkasoval od Přestavlk dvakrát ze vzduchu.

Nováček z Postupic inkasoval od Přestavlk dvakrát ze vzduchu. Autor: Vratislav Kubásek

SOBĚHRDY – MEZNO 2:0

Domácí nastoupili ke svému historicky prvnímu utkání v Okresním přeboru s odhodláním. V první půli přitlačili hosty a vytvořili si několik slibných příležitostí ke vstřelení branky. Se střelami Bohaty a Priknera si hostující brankář Doskočil poradil, Špidra po centru M. Vilímka hlavičkoval sice do sítě, ale z ofsajdu. Až ve 34. minutě T. Vilímek našel „uličkou" Jonsztu, který se uvolnil na pravé straně, a jeho střelu z ostrého úhlu si srazili hosté do branky. Mezenští hrozili dlouhými balóny na rychlé útočníky, ale vážnější brankovou příležitost si nevytvořili.
Ve druhém poločase se ve hře objevovalo více nepřesností. V 72. minutě hostující obrana chybně rozehrála, míče se chopil Šašek, zatáhl jej do šestnáctky Mezna, zpětnou přihrávkou našel Černého, který střelou k tyči zvýšil na 2:0. V závěru ještě vyrazil brankář Doskočil míč na roh po krásné individuální akci Šaška.

Branky: 34. Jonszta, 72. Černý. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 2:3. Diváci: 50.Poločas: 1:0. Soběhrdy: P. Kovář – M. Vilímek, Procházka, Černý, Škvor – Hlavnička (81. V. Kovář), T. Vilímek, Bohata (60. Murgač), Jonszta – Špidra (69. Šašek), Prikner. Mezno: Doskočil – Beran, Bursík, Eliáš, Horvát, Kubec, Mazour, Ploc, Šváb, Helma, Ptáček.

VRCHOTOVY JANOVICE – KŘIVSOUDOV 3:1

Utkání přineslo otevřený a útočný fotbal, ale s hodně nepřesnostmi. V první šanci se objevil až ve 30. minutě domácí Rouš, ale z několika metrů přestřelil zívající branku. Z protiútoku nebyl přesný v koncovce ani Jakl. Ve 42. minutě byl v pokutovém území faulován Novotný a penaltu Bureš s přehledem proměnil – 1:0.
I ve druhém poločase pokračovala mužstva ve hře s otevřeným hledím. V 60. minutě předvedli domácí Suchan s Němcem super kombinaci, na jejímž konci zvýšil Hampl na 2:0. Hosté se ale stále tlačili vpřed, hlavně při rohových kopech bylo před domácí brankou rušno. Po jednom Hrdlovič zaskočil za gólmana na brankové čáře, ale v 71. minutě již Ptáček krásnou hlavičkou snížil na 2:1. Domácí ale obrat nepřipustili a v 87. minutě Němec po krásné přihrávce Bureše upravil z úniku na 3:1.
Branky: 42. Bureš (z PK), 60. Hampl, 87. Němec – 71. L. Ptáček.Rozhodčí: Hocek. ŽK: 2:5. Diváci: 63. Poločas: 1:0. Vrchotovy Janovice: Dán – Suchan, Kadlec, Kahoun, Rezek – Rouš (61. Szekér), Bureš, Sochůrek (11. Hrdlovič), Hampl – Novotný (66. Trojan), Němec (89. L. Dvořák). Křivsoudov: Anděl – F. Vopěnka, L. Ptáček, Veselka (63. Vašek), Nedbal, Sedláček, Štika, Křišta, Zeman, J. Vopěnka, Jakl.

DOLNÍ KRALOVICE – PRAVONÍN 1:5

V prvních sekundách utkání domácí namazali do běhu P. Hochovi, který únik vyřešil chytrým lobem nad vybíhajícího Doležala. Hosté tak opanovali úvodních deset minut a vypracovali si několik příležitostí. Kralovičtí pomalu získávali půdu pod nohama a najednou bylo živo i před druhou brankou. Ta však byla začarovaná, když J. Maršoun, Vrkoslav ani Bystričan v šancích neuspěli. Ve 35. minutě trestali hosté. Po rychlé kombinační akci až před branku předvedli snadné zakončení. Domácí byli zaskočeni a do poločasu dostali ještě další dvě branky po povedených kombinacích Pravonína.
Druhá půle začala ve znamení domácí snahy o úpravu nuly na jejich straně ukazatele skóre. Do šancí se však dostávali obtížně. V 72. minutě další nepřesností sami dopomohli hostím vsítit pátý gól. Až v závěru se dočkali, když po faulu na Vrkoslava proměnil penaltu Zubec.

Branky: 80. Zubec (z PK) – 1. a 35. P. Hoch, 45. a 69. Javorský, 37. Vlasák. Rozhodčí: Hejný. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 0:4. Dolní Kralovice: J. Doležal – Zubec, Lebeda, Vrkoslav, Roháč – Vošický, J. Maršoun, Hanousek, Malina – Bystričan, Rud. Šaman (68. L. Doležal).Pravonín: Doškář – Ondrák, Lejček (80. Filip), Kodeda, Zavadil (61. Michal Sibal), T. Babický, Vlasák, Javorský, Hrubeš, Studnička (46. Marek Sibal), Hoch.

SK NAČERADEC – POPOVICE 4:2

Utkání se odehrálo ve velmi silném, nárazovém větru. Po oboustranně opatrné čtvrthodině převzali iniciativu po větru hrající hosté, ale jejich snaha většinou končila před domácí šestnáctkou. Ve 34. minutě, po závaru ve vápně, šli ale po zásluze po hlavičce Kašpara do vedení. Domácí pokračovali v ospalém výkonu a vše dovršil Hlinský, když zbytečně fauloval unikajícího útočníka a po zásluze inkasoval červenou kartu.
Do druhého poločasu nastoupili Načeradští jako vyměnění a během 25 minut, i v deseti, dokonali obrat. Ke zteči zavelel kanonýr Jeništa, bombou k tyči. Poté Postřihač uklidil do sítě od břevna odraženou střelu Šatného, následně po nádherné akci zvyšoval na 3:1 Pokorný a vše dovršil Vobořil, který poslal do sítě míč odražený od tyče, opět po bombě Šatného. V závěru domácí polevili a Kašpar po hrubce brankáře upravil na konečných 4:2.

Branky: 52. Jeništa, 56. Postřihač, 61. Pokorný, 76. Vobořil – 34. a 89. Kašpar. Rozhodčí: Švejda. ŽK: 1:1. ČK: 43. Hlinský (N). Diváci: 50.Poločas: 0:1. SK Načeradec: J. Smetana – Lalouček (76. Kříž), Štamberg, Janák, Hlinský – Suchopar (88. Čech), Šatný, Pokorný (70. Vobořil), Postřihač (83. Müller) – Novák (46. M. Smetana), Jeništa.Popovice: P. Heřmánek – Jiří Hovorka, Páv, Jakub Hovorka, Kašpar, Žížala (64. D. Kropáček), Korynta, Kaucký, Zach, Matuška, Papež.

POSTUPICE – PŘESTAVLKY 0:2

Domácí první zápas v okresním přeboru nezvládli. Nastoupili k zápasu vlažně a hosté je od začátku přehrávali. Domácí držel výborný brankář Kladiva, který chytil nejméně tři vyložené góly. Ani on ale nestačil na dvě zakončení Pohůnka po rohových kopech, které zápas do přestávky rozhodly.
Po přestávce se Postupičtí zlepšili, ale v pohodě hrající hosty brankově nepokořili.

Branky: 22. a 37. Pohůnek. Rozhodčí: Rezek. ŽK: 1:1. Diváci: 100.Poločas: 0:2. Postupice: Kladiva – Žížala, Řezníček, Zeman, Mareš, Brabenec, Vesecký, Slovák, Vycpálek, Chudlařský, Šetek. Sokol Přestavlky: Toman – Kučera, Kondáš, J. Mikulanda, Pivoňka, Jendele (90. Drazdík), Kačírek, P. Mrázek, Pohůnek (75. M. Mrázek), Brambora, Braný.

NEVEKLOV – CHOTÝŠANY 8:0

Domácí bez několika hráčů základní sestavy průběh utkání zcela ovládli. Od začátku diktovali tempo hry a zaslouženě vysoko vyhráli, když se hattrickem blýskl Petr Šmejkal. Hosté působili odevzdaným dojmem a zápas mohl skončit i vyšším rozdílem ve skóre. Za zmínku stojí i na okresní přebor vysoká návštěva asi 130 diváků.

Branky: 6., 26. a 89. P. Šmejkal, 21. a 33. Jaroslav Hlaváč, 18. Šiška, 69. Žák, 74. Čichovský. Rozhodčí: Hruška. ŽK: 0:1. Diváci: 130.Poločas: 5:0. Neveklov: Franěk – Šiška (70. Král), Chomát, P. Balík, M. Balík (46. Novák) – Žák, Hameta (46. Loucký), Jaroslav Hlaváč, Zimmel – P. Šmejkal, Čichovský. Chotýšany: Matoušek – Holejšovský (46. Nguyen), A. Korecký, Hanibal, Sysel, Š. Korecký, M. Říha, Vaňkát (46. Kuthan), Hladký (70. R. Říha), Straka, Filip.

MARŠOVICE – CHOCERADY 1:0

Zápas, do kterého domácí vstupovali jako favorité, moc fotbalové krásy nepřinesl. Na mužstvech bylo až příliš znát, že je začátek sezónya mají do optimální formy ještě hodně daleko. V úvodu sice domácí získali mírnou územní převahu, ale ke střele na hostující branku se nemohli přes dobře pracující obranu Chocerad propracovat. Až ve 25. minutě musel brankář Holub zasahovat proti střele D. Zavadila. Rozhodující moment přinesla 40. minuta, když nováček v domácím dresu, sedmnáctiletý Dvořák, krásnou střelou placírkou rozvlnil síť – 1:0. V závěru ještě trefil D. Zavadil míčem tyč. Hosté se do zakončení za poločas nepropracovali.
Ve druhém mohli domácí potvrdit vedení mezi 56. – 60. minutou. Nejdříve osamoceného Bačíka vychytal Holub, další šanci „spálil" D. Zavadil. Na maršovické kopačky se začala vkrádat nervozita a strach o výsledek. Hosté toho začali využívat a stále častěji se dostávali před Pechačovu branku. Ten zabrnkal na nervy všech domácích fanoušků v 65. minutě, kdy se mu nepovedl odkop od branky, ale nakonec dokázal s vypětím všech sil svou chybu napravit a před dotírajícím Kůdelou odkopl míč na roh. V další šanci zastavil hosty praporek pomezního rozhodčího, a tak se na stavu již nic nezměnilo.

Branka: 40. Dvořák. Rozhodčí: Babický. ŽK: 2:3. Diváci: 80. Poločas:1:0. Maršovice: Pechač – Zderadička, Bartoš, Procházka (84. Kopka), Řezníček – Šach, Hašek, Dvořák, Hrebičík (55. J. Zavadil) – D. Zavadil (80. Šetina), Bačík (70. Laurich). Chocerady: Holub – Benák, Klír (87. L. Javůrek), Sisel, Pavlíček (55. Martin Balvín), M. Javůrek, Šmejkal, Kadlec, Kůdela (65. Veselý), Drazdík, Mařinec.

 

Z webu Popovic...

SK Načeradec : Popovice - 4:2

Naše "A" zajíždělo na první kolo k neoblíbenému soupeři z Načeradce. I když je zdejší hřiště propozičně podobné tomu našemu, neumíme, proti tomuto celku hrát a co pamatuji, v okresním přeboru jsme zde ještě nevyhráli. 
V první půli se hrál vyrovnaný fotbal. Domácí zahrozili dvěma výpady po křídlech, ale v zakončení nebyli úspěšní. Naše mužstvo hrozilo ze standartních situací a rohových kopů. Na pátý pokus z rohového kopu se nejlépe zorientoval Jan Kašpar a procedil míč až do sítě - 0:1. V tu chvíli jsme byli lepším mužstvem. Po krásné rychlé souhře na tři doteky netrefil Papež centr Matušky. Rozhodnuto mohlo být ve 44. minutě, kdy se po chybě domácí obrany řítil sám na bránu Ondřej Zach a domácí hráč zatáhl za záchrannou brzdu v podobě podražení. Okamžitá červená karta a standartní situace z hranice pokutového území. Projektil Jana Matušky těsně minul prostor brány a tak jsme šli do kabin  za stavu 0:1. To jsme ale ještě nevěděli, že nás dvě zahozené šance budou opravdu mrzet.
V druhé půli jsme měli přidat pojistku a oslabeného soupeře přehrát po všech stránkách. Místo toho jsme hráli náš klasický druhý poločas. Bez soubojů, všude druzí, do předu bez nápadu. 
Hned v úvodu přišla nešťastná tečovaná střela, která zapadla do naší sítě. Po-té měl Jeništa tolik času, že si vysoký centr nejen zpracoval, ale stihl se i otočit a krásně vypálit, střelu Heřmánek vyškrábl pouze na tyč a dorážející hráč měl snadnou pozici - 2:1. Následně přišel nedůraz na pravé straně, ztracený míč, centr do našeho vápna, špatný odkop a střela z úhlu, která opět skončila v síti. 55. minuta a domácí byli rázem na koni. Na druhé straně jsme byli úspěšní po křídlech. Ke střele se dostal Jakub Hovorka, ale vychytal ho domácí brankář. David Kropáček pálil z dobré pozice hodně mimo. A tak přišla domácí pojistka. Opět přečíslení naší obrany, střela do břevna a dorážka pod přesouvajícího se brankáře - 4:1. Nutno podotknou, že domácí chodili do útoků v hojném počtu a přečíslovali naší obranu. Dorážející hráče nestíhala dorážet naše záloha a dle mého názoru padaly laciné branky, i když všechny střely domácích byly exkluzivní. 
Snížit mohl z dobré nahrávky Matušky opět Papež, ale jeho střela z malého vápna mířila mimo. Hodně vidět byl Jan Kašpar, který se z pozice obránce dostával do řady zakončení. Jeho průnik ještě zneškodnil brankář. Z následného rohového kopu se trefil k tyči a výsledek tak kosmeticky upravil na 4:2.

 

Zpět