SOKOL CHOTÝŠANY - SK Načeradec 1:5 (1:3)

20.05.2014 15:50
Hráno:   17.5.2014, od 17:00 hod, 9°C, silný déšť
 
Hodnocení: 
Do Chotýšan jsme jeli s jasným cílem - vyhrát. Absence Pokorného s Novákem a zraněných Postřihače se Štambergem jsme museli řešit povoláním veterána S. Zváry. Zápas se odehrál za prudkého deště, na podmáčeném terénu. Již ve jsme šli do vedení, po pěkné a chytré střele France - 0:1. Ve 13´ Franc nepochopitelně chyboval u rohového praporku a po centru, Dražďákem neobsazený útočník, vyrovnal - 1:1. Domácí jsme ještě více přitlačili a ve 20´ Suchopar propálil míč ze 14 metrů hradbou těl - 1:2. Ve 25´ Jeništa zvyšoval na 1:3. Hrálo se pouze na jednu branku, ale naši se předháněli ve spalování šancí - to, co nedal Vobořil s Jeništou bylo až nepochopitelné, ale terén byl opravdu přetěžký! Po poločasové pochvale (především Čáp, Suchopar a Urban hráli opravdu výborně) jsme nastoupili velice laxně a koledovali jsme si o branku. V 60´ dokonce chotýšanští kopali pokutový kop, ale Císař penaltu chytil. Zhruba po půlhodině hry jsme opět zabrali a v 68´ Jeništa zvýšil na 1:4. V 74´ velmi aktivní Suchopar po závaru zvýšil na konečných 1:5. I poté jsme se dostali do vyložených šancí, ale Urban, Jeništa ani Čáp už neskórovali. V závěru si odbyl premiéru v okresním přeboru i M. Zvára. Nebýt tak těžký terén, bylo by skóre mnohem vyšší...
 
Nastoupili:
 
SK Načeradec:  Císař – Voženílek, Franc, Dražďák, Smetana – Čáp, Urban, Vobořil, Suchopar – Jeništa, Zvára S + Hlinský, Kříž, Zvára M
 
SOKOL CHOTÝŠANY: Šimánek - Sysel, Korecký, Hanibal, Khandl, Starosta, Šícha, Říha, Kůt, Matoušek, Povolný + Říha, Hanibal, Filip, Kuthan
 
Góly:   2x Jeništa, 2x Suchopar, Franc
 
Trenér:  Josef Štěpánek
 
Diváci: 40
 
TABULKA VENKU - konečně body...
 
Rk. Tým             Záp + 0 - Skóre Body
1. Divišov                 11 8 1 2   22: 9 25
2. Struhařov             11 7 2 2 28: 16 23
3. Maršovice            11 5 1 5 20: 18 16
4. Jankov                 11 4 3 4 17: 21 15
5. Jírovice                11 4 1 6 15: 17 13
6. Sokol Přestavlky  11 4 1 6 16: 26 13
7. Dolní Kralovice     11 2 5 4 10: 17 11
8. Pravonín              11 3 1 7 20: 33 10
9. Vrch.Janovice      11 2 3 6 18: 29   9
10. Neveklov            11 2 1 8 14: 32   7
11. SK Načeradec  11 1 0 10 13: 37 3
12. Popovice            11 1 0 10 8: 37  3
13. Mezno               11 0 2 9 10: 48  2
14. Chotýšany         11 0 2 9 8: 51    2
 
BN DENÍK
 
Struhařov dal mat Maršovicím v závěru
 
 
Benešovsko – Okresní fotbalový přebor odjel 22. kolo. Kanonýr Zdeněk Pekárek vystřelil lídrovi z Divišova nejtěsnější výhru, Jírovice nasypaly do sítě Mezna sedm branek.
 
STRUHAŘOV – MARŠOVICE 3:1
 
Do utkání o druhé místo vstoupili lépe domácí, když se v 7. minutě ujali vedení po tečované střele O. Veselého. Další slibné akce ale nezakončili a hosté, hrající bez kanonýra okresního přeboru Žížaly, ve 22. minutě vyrovnali R. Haškem, který využil zaváhání domácí defenzivy, což je probudilo a začali být lepší.
Po přestávce se hrál vyrovnaný bojovný fotbal, se slibnými akcemi, ale dlouho bez využití. Až závěr se vydařil domácím na jedničku, když nejprve hlavičkoval přesně J. Veselý a za chvíli potvrdil výhru Struhařova Zmek dorážkou po Folprechtově hlavičce.
 
Branky: 7. O. Veselý, 85. J. Veselý, 89. Zmek – 22. R. Hašek. Rozhodčí: Švejda. Bez karet. Diváci: 90. Poločas: 1:1. Struhařov: P. Pessr – Straka, Dudík, Hovorka, Hroch, Folprecht, Kůstka, O. Veselý, Kocábek, J. Veselý, D. Sysel. Střídali: Zmek, J. Sysel. Maršovice: Pechač – M. Hašek, Procházka, Řezníček, Šach, Šetina, Bartoš, R. Hašek, Laurich, Hampešt, Zderadička.
 
PŘESTAVLKY – DOLNÍ KRALOVICE 1:1
 
Zápas začali domácí aktivně a zejména P. Mrázek ostřeloval hostující branku. V 9. minutě běžel Pantoflíček sám na Doležala, ale zapomněl míč v louži. Tlak domácích sílil a blízko gólu byli ve 29. minutě, když centr Brambory vyrazil brankář do tyče a dorážku Pantoflíčka z metru opět zastavila louže. Pak nepochopitelně domácí oslabil P. Mrázek. Hosté si z přesilovky vytvořili šanci, ale hlavička na zadní tyči v brance neskončila. Domácí ještě zahrozili střelami Berky a Kačírka.
Ve druhém poločase se hrál, i přes početní výhodu hostí, vyrovnaný fotbal. Pivoňkovu dělovku kralovický Doležal vyrazil, na druhé straně pálil Boček vedle. V 75. minutě se hosté šťastně ujali vedení, když Bočkovu střelu Toman neudržel a míč skončil za jeho zády. Vyrovnat mohl M. Mrázek, ale proti byl brankář Doležal, hostující Boček pálil do tyče přestavlcké branky. V poslední minutě si všichni domácí hráči naběhli na trestný kop Kačírka, jenž posadil míč na hlavu Pohůnka a ten vyrovnal na 1:1.
 
Branky: 90. Pohůnek – 75. Boček. Rozhodčí: Rezek. ČK: P. Mrázek (P). Diváci: 40. Poločas: 0:0. Sokol Přestavlky: Toman – I. Novák, Berka, J. Mikulanda, Pivoňka, Brambora, Kačírek, P. Mrázek, M. Mrázek, Pohůnek, Pantoflíček. Střídali: Kroulík,Velebil. Dolní Kralovice: Doležal – Maršoun, Pitelka, Prchal, Malina, Marušák, Vošický, Vrkoslav, Hanousek, Dvořák, Boček. Střídali: Jelínek, Roháč.
 
PRAVONÍN – POPOVICE 4:1
 
Do zápasu vstoupila mužstva s nasazením, ve středu hřiště se odehrávalo nespočet osobních soubojů, což moc střeleckých příležitostí nepřineslo. To změnil L. Vlasák, když lobem z dálky překvapil brankáře Popovic. Další ojedinělé šance polapili dobří brankáři. Až v 35. minutě zakončil gólově kombinační akci Moravec – 2:0.
Do druhého poločasu vstoupili hosté s odhodláním, ale zmrazil je ve 49. minutě P. Hoch křižnou střelou k tyči, po pěkné samostatné akci a obejití dvou protihráčů. Následně Popovičtí otevřeli hru, jenž přinesla útočný fotbal, ve kterém měli navrch domácí, vytvářeli si příležitosti a jen brankář Heřmánek zabránil hostujícímu debaklu. A když na druhé straně snížil hlavou Jakub Hovorka po starndardní situaci, mohlo být drama. To ale rychle utnul Lejček, jenž podél brankáře zakončil parádní kombinaci čtvrtým gólem.
 
Branky: L. Vlasák, Moravec, P. Hoch, Lejček – Jakub Hovorka. Rozhodčí: Rathan. ŽK: 2:2. Poločas: 2:0. Pravonín: Doškář – Zavadil., Novák, M. Hoch, Kodeda, P. Hoch, Javorský, L. Vlasák, Ondrák, Lejček, Moravec. Střídali: T. Babický, Studnička, Sibal. Popovice: P. Heřmánek – Hocek, Jakub Hovorka, Kašpar, V. Slepička, Dvořák, D. Kropáček, Matuška, Borovec, Žížala, Kaucký. Střídali: Jan Hovorka, M. Heřmánek.
 
NEVEKLOV – JANKOV 4:0
 
Domácí nastoupili v kompletní sestavě, naopak hosté měli kanonýra Hořčičku pouze na lavičce. Za vytrvalého deště vstoupil do zápasu lépe Neveklov a jeho snaha vedla k vedoucí brance. V 16. minutě vyslal krásnou přihrávkou Bartůšek a Šiška se tváří v tvář brankáři nemýlil. Ve 23. minutě opět velmi aktivní Bartůšek poslal klasickou ,,českou uličkou" Čichovskému, jenž střelou na bližší tyč zvýšil na 2:0. Následně Šiška neproměnil sólo, které ani nezakončil a Čichovský po přihrávce Bartůška sám před brankářem zklamal. Poté začali být aktivnější hosté, ale vyloženou šanci měli jen Hynek, ale sóle zakončil slabě do náruče Magnuse. Ve 40. minutě se po dlouhé době dostali do útoku domácí, Čichovský si po přihrávce Šmejkala za obránce, pohrál s brankářem a do prázdné branky zvýšil 3:0.
Do druhého poločasu nastoupili hosté již s Hořčičkou a hned to na jejich hře bylo znát. Byli lepší, ale dobře organizované domácí obrana je do vyložené příležitosti nepustila. Naopak ojedinělou šanci domácích ve druhém poločase zakončil po samostatné akci Bartůšek čtvrtým gólem.
 
Branky: Čichovský 2, Šiška, Bartůšek. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 1:3. Diváci: 32. Poločas: 3:0. Neveklov: Magnus – Zimmel, Semerád, Znamenáček, Havránek – Bartůšek (80. Jan Novotný), Hameta (70. Bočkay), Šmejkal (75. Jakub Novotný), Novák (46. Loucký) – Šiška (65. Rabiňák), Čichovský. Jankov: Nerad – Čermák, Kratochvíl, Vrzal, Říha, Čermák, Balík, Skála, Hynek, Uhliar. Střídali: Hameršmíd, Hořčička.
 
CHOTÝŠANY – SK NAČERADEC 1:5
 
Utkání hrané na podmáčeném terénu nenabídlo mnoho pohledných fotbalových akcí. Hosté ale byli po většinu zápasu aktivní a všechny svoje šance dotáhli do úspěšného konce.
Branky: M. Říha – Suchopar 2, Čáp, Jeništa, Voženílek. Rozhodčí: Milan Macháček. ŽK: 0:1. Poločas: 1:3. Chotýšany: Šimánek – Sysel, Korecký, Adam Hanibal, Khandl, Starosta, Šícha, M. Říha, Kůt, Matoušek, Povolný. Střídali: R. Říha, Aleš Hanibal, Filip, Kuthan. Načeradec: Císař – Smetana, Vobořil, Dražďák, Suchopar, S. Zvára, Urban, Čáp, Franc, Jeništa, Voženílek. Střídali: Postřihač, Hlinský, Kříž, M. Zvára.
 
VRCHOTOVY JANOVICE – DIVIŠOV 0:1
 
Na na podmáčeném a kluzkém trávníku se ujali taktovky domácí. Předváděli rychlý fotbal a dařili se jim přihrávky z obrany na polovinu soupeře. Vážnější střelu ale vyslal až ve 27. minutě z dálky Němec, ale J. Hanuš míč vyrazil ze šibenice na rohový kop. Divišovský gólman si poradil robinzonádou i s trestným kopem Hrdloviče k tyči. Na druhé straně zahrozil jen kanonýr Pekárek, jehož ránu vyboxoval Vávra do bezpečí.
Po změně stran přidali hosté na důrazu a často ostřelovali janovickou branku. Capodonicovu prudkou střelu po úniku zpacifikoval brankář Vávra, který si poradil i s trestným kopem jmenovce Vávry k tyči, když míč vyrazil na roh. V 70. minutě přišlo rozhodnutí zápasu. Po rychlé akci na jeden dotyk a diskutabilní nahrávce od Campodonica (ruka), poslal míč do sítě z malého vápna kanonýr Pekárek. Janovičtí se snažili v závěru vyrovnat, ale Hrdlovič vypálil po průniku vedle a když ani hlavička Bureše neskončila v divišovské síti, tak si lídr tabulky odvezl všechny body.
 
Branka: 70. Zd. Pekárek. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 3:3. Diváci: 65. Poločas: 0:0. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Kadlec, Bureš, Trojan (78. Bursík) – Szekér, Rouš, Hrdlovič, Procházka (73. Kaprálek) – Kleňha (68. Vrkoslav), Němec (83. Dvořák). Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš, Blažíček, Moravec, Jíša (87. M. Bumbálek), Vávra, Macháček, Vondrák (91. Helikar), Pekárek, Lehán, Campodonico (80. L. Svoboda).
 
MEZNO – JÍROVICE 0:7
Na podmáčeném hřišti se očekával bojovný zápas, který přinesl i hezké akce a sedm gólů v domácí síti. Mezenští chtěli odčinit výprask z Divišova (1:13), na Jírovice vlétli, kombinovali, ale Mazour po trestném kopu tváří v tvář Ellschlögerovi selhal a neuspěl ani Ladislav Homola. To hosté byli úspěšnější, Pazderu ještě po sóle vychytal Doskočil, ale Holeš po zblokovaném centru již domácího gólmana prostřelil. Mezenští se sice snažili, ale chyběl jim klid v koncovce. A tak opět udeřili hosté Pazderou, jenž dorazil do sítě míč vyražený Doskočilem po ráně F. Stibůrka po brejku.
I po přestávce měli Mezenští chuť se stavem něco udělat, ale nebylo jim přáno, když pokusy Helmy, Kubece ani Homoly neměly přílišnou razanci. A tak Jírovice po dalším brejku vsítil F. Stibůrek třetí gól. Hřiště se začalo proměňovat v bazén, což vadilo hlavně Helmovi, jenž byl v několikrát zastaven loužemi. Naopak Jírovickým těžký terén nevadil, po sérii rohů a centrů z křídel se prosadili dvakrát Pazdera, Holeš a F. Stibůrek – 0:7. A když vychytal Ellschlöger střelu Helmy z přímého kopu, tak mohly Jírovice slavit vysokou výhru i čisté konto.
 
Branky: Pazdera 3, Holeš 2, F. Stibůrek 2. Rozhodčí: Kromka. ŽK: 0:4. Diváci: 70. Poločas: 0:2. Mezno: Doskočil – Skopec, Kulvajt, Hedvik, Barták – Heráň, Ladislav Homola, Kubec, Mazour – D. Helma, Šimák. Střídali: Šváb, F. Helma. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, D. Stibůrek, Klepl – Kulda, Holeš, Mizera, Pazdera – Pěkný, F. Stibůrek. Střídal: Reintberger.
 
1. Divišov⋌                22 17 2  3 72:18 53
2. Struhařov⋌            22 15 4  3 55:24 49
3. Maršovice⋌           22 15 2  5 74:20 47
4. Jankov⋌                22 12 3  7 41:31 39
5. Jírovice⋌               22 12 3  7 33:25 39
6. Sokol Přestavlky⋌ 22 10 3  9 35:43 33
7. Dolní Kralovice⋌    22  8 6  8 31:30 30
8. SK Načeradec⋌  22  9 1 12 51:49 28  
9. Pravonín⋌             22  9 1 12 53:58 28
10. Vrch. Janovice⋌  22  7 6  9 45:43 27
11. Neveklov⋌           22  7 5 10 45:50 26
12. Popovice⋌          22  5 2 15 24:61 17
13. Mezno⋌             22  4 4 14 27:71 16
14. Chotýšany⋌       22  1 4 17 25:88     7
 
Autor: Pavel Šimáček
 
 
Zpět