Tělovýchovná jednota Jawa Divišov - SK Načeradec 5:1 (1:0)

02.04.2014 06:46

Hráno:   29.3.2014, od 15:00 hod, 19°C, polojasno

Hodnocení: Do Divišova jsme přijeli bez Pokorného, France a Voženílka. Přesto nám patřil úvod zápasu. V 7´ obešel Jeništa i brankáře, ale jeho slabou střelu domácí stačili vykopnout z brankové čáry... V 11´zachránil Císař, udeřilo ale ve 32´,  pomezní rozhodčí Hocek neodmával ofsajd a domácí útočník přehodil vyběhnuvšího Císaře - 1:0. Po přestávce jsme nastoupili plní odhodlání otočit výsledek, ale již ve 49´ přišla studená sprcha. Po nedorozumění stoperů běžel sám na Císaře Jíša a bylo 2:0. Poté jsme sice měli územní převahu, ale po další minele běžel domácí útočník v 57´ sám na Císaře a nemýlil se - 3:0. V 59´se nechal nesmyslně vyloučit Postřihač a už to bylo jen otázkou, kolikrát Císař inkasuje! V této sezóně jsme již po několikáté doplatili na velmi úzký kádr a slibované posily trenérem Štěpánkem ne a ne dorazit...

Nastoupili:

SK Načeradec: Císař – Smetana, Štamberg, Dražďák, Suchopar – D. Čáp, Urban, Postřihač, Žůrek – Vobořil, Jeništa. Střídali: Renč, Hlinský.

Divišov:  J. Hanuš – Martin Hanuš, Moravec, Jíša, Cacák, Vávra, Macháček, Vondrák, Lehán, Campodonico, Marek Hanuš. Střídali: Šmíd, Blažíček.

Góly:    Čáp

Trenér:  Josef Štěpánek

Diváci: 80

Vedení mužstva:  Ing. Postřihač

Rozhodčí:  Konvička - Hocek + Frydrychovský

 

BN DENÍK:

Žížala hattrickem smetl Popovice

Vrchotovy Janovice se rozešly s Pravonínem smírně 1:1.

Vrchotovy Janovice se rozešly s Pravonínem smírně 1:1. Autor: Ivan Klika

1.4.2014 11:12

Benešovsko – V okresním fotbalovém přeboru se odehrálo 15. kolo, ve kterém si tentokrát daly nejlepší celky Maršovice a Divišov pozor a nasypaly do sítí Popovic čtyři respektive Načeradce pět branek. Bůra se podařilo nastřílet i hráčům Mezna do sítě posledních Chotýšan.

 
 
 

MEZNO – CHOTÝŠANY 5:2

V prvním poločase se hrál bojovný zápas, ve kterém bylo k vidění mnoho nepřesností. Do vedení se dostali domácí po přímém kopu Šimáka, který gólman neudržel a Helma z dorážky pohodlně rozvlnil síť. Hosté odpověděli hlavičkou Khandla po rohovém kopu – 1:1. Poté opět udeřili domácí, když byl ve vápně faulován unikající Šimák a sám penaltu proměnil střelou do šibenice. Vzápětí přidal Helma třetí gól a zdálo se, že Mezno pohodlně dokráčí pro první jarní vítězství. Jenže zbytečně inkasovalo, když nedorozumění gólmana s obranou potrestal Korecký – 3:2.
Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe hosté, kteří si během chvilky vytvořili dvě gólové příležitosti, ale srovnat skóre nedokázali. A tak platilo staré známé přísloví „nedáš – dostaneš", když se přímý kop Šimáka dostal po lehké teči Kubece až za záda hostujícího gólmana. Poté přidal po rychlém protiútoku Šimák pátý gól a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto.

Branky: Helma 2, Šimák 2, Kubec – Khandl, Korecký. Rozhodčí: Milan Macháček. ŽK: 1:0. Diváci: 80. Poločas: 3:2. Mezno: Ploc – Kulvajt, Lukáš Homola, Barták, Skopec – Kubec, Ladislav Homola, Babický, Heráň – Šimák, Helma. Střídali: Hedvik, Mazour. Chotýšany: Šimánek – Jaroslav Sysel, Korecký, Šícha, Khandl – Josef Sysel, Neruda, M. Říha, Vaňkát – Matoušek, Povolný. Střídali: Hanibal, Filip, R. Říha.

DIVIŠOV – SK NAČERADEC 5:1

V prvním poločase byli hosté, kteří přijeli v oslabené sestavě, vyrovnaným soupeřem Divišova, jenž nastoupil pod novým trenérem Romanem Sedlaříkem. Ve 30. minutě ale ukázal Vondrák domácím cestu k vítězství, když z hranice pokutového území přehodil gólmana hostů Císaře.
Ve druhém poločase již Divišov opanoval hru a postupně přidal další čtyři branky. Nejprve Jíša po sóle z poloviny hřiště pohodově prostřelil gólmana, následně Vondrák, Vávra a Lehán zkopírovali Vondráka při prvním gólu a přelobovali Císaře, když zakončení Lehána bylo ozdobou utkání. Hosté dokázali domácího Hanuše překonat pouze Čápem po trestném kopu, když míč prošel hladovou zdí.

Branky: Vondrák 2, Jíša, Vávra, Lehán – Čáp. Rozhodčí: Konvička. ŽK: 1:4. ČK: 0:1. Diváci: 80. Poločas: 1:0. Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš, Moravec, Jíša, Cacák, Vávra, Macháček, Vondrák, Lehán, Campodonico, Marek Hanuš. Střídali: Šmíd, Blažíček. SK Načeradec: Císař – Smetana, Štamberg, Dražďák, Vobořil – D. Čáp, Urban, Žůrek, Suchopár – Postřihač, Jeništa. Střídali: Hlinský, Renč.

MARŠOVICE – POPOVICE 4:1

V zápase se lídru tabulky podařilo napravit debakl z Načeradce. Maršovice vstoupily do utkání aktivně, ale hlavičky Žížaly a Hampešta ještě zařízení minuly. Na druhé straně se v 16. minutě krásně z voleje trefil po brejku a centru Matuška – 0:1. Domácí se rychle oklepali a tlačili se před branku předposledního celku, jenže Hampešt netrefil ze tří metrů branku, Žížala po sóle nastřelil nohy brankáře Heřmánka a v další šanci hlavičkoval vedle. Když už se zdálo, že hosté se štěstím první poločas dohrají bez inkasované branky, vyslal Zavadil centr na Žížalu a ten nadvakrát protlačil míč do sítě.
Po přestávce se hrálo za velké převahy domácích, která vygradovala v 52. minutě lobem kapitána R. Haška přes vyběhnuvšího Heřmánka – 2:1. Poté musel hostující gólman na brankové čáře napravovat svou chybu. V 74. minutě, ale již nestačil na volej Žížaly po krásné přihrávce Řezníčka. Čtvrthodiny před koncem zahrozili i hosté, ale střelu vyrazil Fillip na roh. Završení gólového účtu měl na svědomí kanonýr okresního přeboru Pavel Žížala, když v 79. minutě po faulu na Zavadila proměnil penaltu ve svůj třetí úspěch v zápase.

Branky: 45., 74. a 79. Žížala, 52. R. Hašek – 16. Matuška. Rozhodčí: Malíř. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 1:1. Maršovice: Fillip – Zderadička, M. Hašek, Procházka (73. Šetina), Řezníček – Šach (67. Laurich), R. Hašek, Žák (80. J. Zavadil), Hampešt – D. Zavadil, Žížala (85. Bartoš). Popovice: P. Heřmánek – Hocek, Jakub Hovorka, Kašpar, M. Heřmánek, Slepička, Filip (70. Zach), Matuška (77. F. Kropáček), Borovec, Žížala (67. Jiří Hovorka), Kaucký (57. D. Kropáček).

JÍROVICE – NEVEKLOV 1:1

Domácí vstoupili do utkání velmi dobře, hráli aktivně a byli odměněni gólem Mizery. Poté však přestali hrát a tím pomohli hostům, kteří zpočátku neměli čas na rozehrávku, dostat se do zápasu. Do konce prvního poločasu bylo Neveklovských plné hřiště a domácí si koledovali o vyrovnání.
Druhý poločas začal stejně, jak skončila první půle. Domácí se nepoučili a hosté se zaslouženě dočkali vyrovnání Bartůškem. I poté se tlačili před branku domácích a chtěli strhnout výhru na svoji stranu. Jírovičtí se trochu probrali až poslední čtvrthodině, hru vyrovnali a začali ohrožovat branku hostí. Na konci zápasu si obě mužstva připravila stoprocentní gólové šance, ale skóre se nezměnilo, proto utkání vítěze nenašlo.

Branky: Mizera – Bartůšek. Rozhodčí: Milan Macháček. ŽK: 2:0. Diváci: 60. Poločas: 1:0. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, Reinberger, Beneš, Sahula, Svoboda, Klepl, Kulda, Mizera, Pazdera. Střídali: Pěkný, F. Stibůrek, Pokorný, Holeš. Neveklov: Magnus – Havránek, Novák, Znamenáček, Čichovský, Hameta, Semerád, Vitouš, Rabiňák, Zimmel, Bartůšek. Střídali: J. Šmejkal, P. Šmejkal, J. Novotný, Šiška, Bočkay.

JANKOV – DOLNÍ KRALOVICE 3:0

Utkání začali domácí náporem, avšak ke vstřelení branky, jim bránila nepřesná kombinace útočných akcí, především ve finální fázi. Takže celý první poločas se v podstatě odehrál bez výraznějších šancí na obou stranách. Hosté hrozili pouze ze standardních situací.
Druhý poločas byl ze strany Jankova přece jen efektivnější. Skóre načal Veselý, který dalekonosný přímý kop posadil pod břevno hostujícího gólmana. O druhý gól se postaral kanonýr Horčička, kterého našel dlouhým výkopem gólman Nerad. Účet zápasu završil kapitán Skála, jenž se prosadil ve velkém vápně tečovanou střelou.
V zápase lze vyzdvihnout domácí obranu, která hosty nepustila do žádné vyložené šance. Ve druhém poločase konečně Jankovští protrhli střeleckou smůlu, která je doprovázela již v předchozím zápase v Popovicích, kdy nedokázali vstřelit branku ani z těch nejvyloženějších šancí, a že jich tam nebylo málo.

Branky: Veselý, Horčička, Skála. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 0:1. Diváci: 60. Poločas: 0:0. Jankov: Nerad – Hameršmíd, D. Čermák, Peroutka, Veselý, M. Čermák, Balík, Skála, Říha, Vrzal, Horčička. Střídali: Šimánek, Kratochvíl. Jírovice: Dvořák – Maršoun, L. Jelínek, Pitelka, Vošický, Roháč, Vrkoslav, Hanousek, T. Jelínek, Šaman, J. Boček. Střídal: M. Boček.

STRUHAŘOV – PŘESTAVLKY 5:0

Hosté byli domácím vyrovnaným soupeřem pouze v úvodu utkání. Skóre otevřel ve 24. minutě i s přispěním hostující teče D. Sysel. Následně již byli Struhařovští lepším mužstvem a ve 42. minutě přidali druhý gól Folprechtem po přihrávce D. Sysla.
Po přestávce již domácí na hřišti dominovali a díky O. Veselému, J. Veselému po přihrávce Hrocha a Folprechtem, uzavřeli již v 75. minutě skóre na konečných 5:0.

Branky: 42. a 75. Folprecht, 24. D. Sysel, 46. O. Veselý, 73. J. Veselý. Rozhodčí: Švejda. Diváci: 80. Poločas: 2:0. Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Zd. Pessr, Dudík, J. Sysel, Folprecht, Straka, Kůstka, O. Veselý, D. Sysel, J. Veselý. Střídali: O. Hroch, Zmek, L. Sysel. Sokol Přestavlky: Toman – M. Mrázek, Berka, Pantoflíček, Mikulanda, Kučera, Kačírek, P. Mrázek, Blokeš, Brambora, Pohůnek. Střídali: Mastný, Velebil.

VRCHOTOVY JANOVICE – PRAVONÍN 1:1

Po úvodním oťukávání přišel v 11. minutě blesk z čistého nebe. Na levé straně se uvolnil Vrkoslav a valil na brankáře Svitáka, jenže cestu mu v šestnáctce zatarasil nedovoleným zákrokem T. Babický. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík a osvědčený exekutor Střihavka prudkou střelou k levé tyči dostal domácí do vedení. O chvíli později se vyznamenal na druhé straně gólman Vávra, když vytlačil zázračně na roh přímý kop T. Babického. Pravonínský šutér ale chtěl napravit faul při prvním gólu, a to se mu ve 29. minutě povedlo, když z dalšího trestného kopu vymetl pravou šibenici Vávrovy branky – 1:1. V závěru poločasu se dostal do netradičního zakončení hlavou zkušený Sochůrek, ale Sviták míč v klidu polapil. Následný rohový kop stejného hráče propadl malým vápnem a skončil těsně vedle pravé tyče.
Ve druhém poločase pokračoval vyrovnaný fotbal, ale s nepřesným zakončováním akcí a také začalo přibývat faulů. Na každé straně stála za zmínku jen jedna akce. Domácí Vrkoslav zamířil z malého vápna ve skluzu vedle po centru Sázavského. Úmysl Pravonína skórovat vystihl brankář Vávra včasným vyběhnutím proti M. Babickému. V závěru zápasu chtěli trenéři sérií střídání zvrátit vývoj utkání ve svůj prospěch, ale gólu se už do konce utkání diváci nedočkali.

Branky: 11. Střihavka (z PK) – 29. T. Babický. Rozhodčí: Bačinský. ŽK: 2:3. Diváci: 70. Poločas: 1:1. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Kadlec, Bureš, Szekér – Střihavka, Sochůrek (77. Čedík), Procházka (46. Sázavský, 76. Bursík), Hrdlovič – Rouš, Vrkoslav. Pravonín: Sviták – Lejček, T. Babický, M. Hoch, Kodeda – Vlasák, M. Babický, Síbal (66. Zavadil), Javorský – Studnička, Hoch (77. Kopecký).

1. Maršovice⋌ 15 12 0  3 50:9  36
2. Divišov⋌ 15 11 1  3 42:13 34
3. Struhařov⋌ 15  9 3  3 36:18 30
4. Jankov⋌ 15  9 2  4 28:20 29
5. Jírovice⋌ 15  8 3  4 18:16 27
6. Pravonín⋌ 15  7 1  7 41:40 22
7. Sokol Přestavlky⋌ 15  6 2  7 24:32 20
8. Neveklov⋌ 15  5 4  6 30:31 19
9. Vrch. Janovice⋌ 15  5 2  8 28:34 17
10. Dolní Kralovice⋌ 15  4 4  7 20:25 16
11. SK Načeradec⋌ 15  5 1  9 33:43 16
12. Mezno⋌ 15  4 3  8 21:29 15
13. Popovice⋌ 15  3 2 10 16:45 11
14. Chotýšany⋌ 15  1 4 10 22:54 7

 

Autor: Pavel Šimáček

Zpět