TJ Sokol Přestavlky - SK Načeradec 2:1 (2:0)

06.05.2014 08:16

Hráno:   3.5.2014, od 17:00 hod, 6°C, sychravo

Hodnocení:  Dlouhý víkend, pracovní povinnosti, zranění, trénink hasičů - to všechno bylo proti nám. V 10-ti se prostě okresní přebor hrát nedá...

Nastoupili:

SK Načeradec:  Císař – Voženílek, Dražďák, Štamberg, Suchopar – Čáp, Urban, Pokorný, Kříž – Jeništa + 2. poločas Postřihač st.

TJ Sokol Přestavlky: Bečvář – Mastný, Berka, Pantoflíček(80. Kroulík), Kučera, Kačírek, P. Mrázek, M. Mrázek, Brambora, Pohůnek (85. Bursík).

Góly:   Mastný, Mikulanda - Suchopar

Trenér:  Josef Štěpánek

Diváci: 80

BN DENÍK:

Maršovice zaváhaly a Divišov jde do čela

Ilustrační foto

Ilustrační foto Autor: Jana Říhová

6.5.2014 10:48

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor odjel 20. kolo. Předposlední Mezno si vyskočilo na lídra, Neveklov se po vlastním gólu proti Struhařovu úplně rozsypal.

 
 
 

VRCHOTOVY JANOVICE – JANKOV 2:2

Před slušnou diváckou návštěvou si domácí vytvořili v první úvodu dvě gólovky, ale Vrkoslav byl v koncovce nepřesný. Hosté zahrozili po čtvrthodině dělovkou Horčičky, která protáhla brankáře Vávru. Následně začali být Jankovští aktivnější a do přestávky potvrdil kanonýr Horčička dvakrát svoje kvality, když se nejprve trefil zblízka a poté po „kiksu" domácí obrany.
Do druhého poločasu nastoupili Janovičtí jako vyměnění. Hýřili aktivitou a zvláště kapitán Bureš rozhýbal hru zálohy. Kanonýr Němec se poprvé ještě v koncovce neprosadil, ale v 76. minutě již byl po rohu přesný. O chvíli později se nejlépe v pokutovém území zorientoval Sochůrek a zblízka vyrovnal na 2:2 . V závěru vsadili domácí vše na útok, ale v koncovce se již neprosadili. Naopak v 89. minutě se dostal do brejku Horčička, ale jeho „lob" vytáhl zázračným způsobem Vávra na břevno a poté míč uklidil Hrdlovič do bezpečí.

Branky: 76. Němec, 78. Sochůrek – 30. a 37. Horčička. Rozhodčí: Novák. ŽK: 1:3. Diváci: 110. Poločas: 0:2. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Bureš, Kadlec, Szekér, Rouš, Hrdlovič, Sochůrek (85. Kaprálek), Procházka (65. Trojan), Vrkoslav (40. Kleňha), Němec. Jankov: Nerad – Čermák, Peroutka, Vrzal, Veselý, Říha, Balík, Skála, Hynek, Horčička, Uhliar. Střídali: Hameršmíd, Kratochvíl.

DOLNÍ KRALOVICE – POPOVICE 2:0

Za chladného počasí začali domácí rychle diváky rozehřívat. Vrkoslav netrefil hlavou branku z pěti metrů, hosty pro změnu rozesmutněl Doležal výborným zákrokem. Podobně se vedlo na druhé straně P. Heřmánkovi proti přímému kopu Hanouska. V 19. minutě již kapituloval z penalty Bočka, nařízené za ruku. Po několika dalších šancích předvedli ve 38. minutě domácí parádní kombinační akci zakončenou gólovým doklepnutím Vrkoslava. V závěru poločasu dokázali Kralovičtí neuvěřitelně zahodit další dvě tutovky.
Ve druhé půli nejdříve domácí předvedli žalostnou koncovku v dalších dvou jasných šancích. Hosté odpověděli stejnou mincí po dvou rychlých protiútocích, které ukončil až brankář Doležal. V závěru získali Popovičtí poprvé v utkání územní převahu, ale bez většího efektu. Utkání zakončil popovický Žížala krásnou střelou z 25 metrů, které chybělo jediné, aby ji Doležal nestihl vytěsnit mimo branku.

Branky: 19. Boček, 38. Vrkoslav. Rozhodčí: Malý. ŽK: 4:4. ČK: 1:1. Diváci: 50. Poločas: 2:0. Dolní Kralovice: J. Doležal – Prchal (82. Holba), Jiří Marušák, Roháč (46. Maršoun) – Hanousek, Vrkoslav, Pitelka, Malina, Vošický – Boček, T. Jelínek (71. L. Jelínek). Popovice: P. Heřmánek – Hocek, Hovorka, Kašpar, M. Heřmánek (72. Leoš), D. Kropáček, Matuška, Žížala, T. Zach (46. Dvořák), F. Kropáček, O. Zach.

PŘESTAVLKY – SK NAČERADEC 2:1

Hosté nastoupili do utkání pouze v deseti hráčích, a tak si domácí vytvořili tlak a hned spálili tři šance. Dočkali se v 9. minutě, když se po rozehraném rohu prosadil Mastný. Ve 21. minutě vysunul M. Mrázek za obranu J. Mikulandu a ten placírkou vymetl šibenici hostujícího brankáře – 2:0. Následně vysunul Kačírek do brejku Kačírek, po jehož zpětné přihrávce napálil Mastný hráče stojícího na brankové čáře. Neproměňování šancí mohlo nakonec domácí mrzet.
Hosté do druhé půle doplnili stav a přehrávali uspokojené a chodící přestavlcké hráče. Brankář Bečvář domácí zákroky držel až do 67. minuty, kdy ho překonal spoluhráč J. Mikulanda, jenž si srazil míč do vlastní brány po centru. V 74. minutě mohl vyrovnat Urban, ale Kučera jeho střelu srazil na roh. Vzápětí mohl
pojistit vedení P. Mrázek, ale sólo zakončil vedle. V závěru se mohli zaslouženého vyrovnání dočkat hosté, ale závar před domácí brankou v gól nepřetavili.

Branky: 9. Mastný, 21. J. Mikulanda – 67. vlastní J. Mikulanda. Rozhodčí: Hocek. Diváci: 85. Poločas: 2:0. Přestavlky: Bečvář – Mastný, Berka, Pantoflíček (80. Kroulík), Kučera, Kačírek, P. Mrázek, M. Mrázek, Brambora, Pohůnek (85. Bursík). Načeradec: Císař – Štamberk, Dražďák, Suchopár, Pokorný, Urban, Čáp, Kříž, Jeništa, Voženílek, Postřihač.

NEVEKLOV – STRUHAŘOV 0:4

Neveklov nastoupil bez pěti hráčů základní sestavy a s trenérem v sestavě, což se projevilo na jeho hře. V prvním poločase se hrálo za mírné převahy hostů, ale dobře organizovaná obrana domácích je do žádné vyložené šance nepustila. První větší měli Neveklovští, ale hlavičku Šišky na zadní tyči, po rohu Čichovského, P. Pessr v pohodě lapil. Ve 40. minutě si vybral slabší chvilku domácí stoper Novák, který netrefil míč na malém vápně naplno a jeho lehce tečovaný odkop skončil ve vlastní brance.
Gól zlomil Neveklovským vaz. Ve druhém poločase Struhařov kontroval hru a po hrubých chybách domácích navyšoval skóre, které se zastavilo na čísle čtyři. Postupně se trefili Folprecht, O. Hroch a J. Sysel. Hlavně branka Hrocha stála za to. Vystihl přihrávku na polovině hřiště a krásnou střelou vymetl všechny pavučiny v Magnusově brance.

Branky: vlastní Novák, J. Sysel, O. Hroch, Folprecht. Rozhodčí: Kromka. ŽK: 1:1. Diváci: 62. Poločas: 0:1. Neveklov: Magnus – Semerád, Novák, Rabiňák, Zimmel – Čichovský, Král, Šmejkal, Loucký – Šiška, Jakub Novotný. Střídal: Jan Novotný. Struhařov: P. Pessr – Hovorka, Dusík, Kůstka, O. Hroch – Straka, Veselý, Zmek, J. Hroch – J. Sysel, D. Sysel. Střídali: Folprecht, O. Hroch, Strnad, L. Sysel.

PRAVONÍN – JÍROVICE 0:3

Hosté od začátku vystavěli proti domácím útokům pevnou obrannou hradbu, na jejíž zdolání nemohli najít recept. Jírovičtí několik brejků také nedokázali využít. V závěru poločasu se dostali Jírovičtí kuriózně do vedení, když míč po centru skončil na tyči, následně trefil brankáře a skončil v síti.
Ve druhém dějství se domácí sice snažili o zvrat, ale nadále se jim herně nedařilo. Naopak hosté pokračovali v koncentrovaném výkonu, který potvrdili gólem Pokorného. V 66. minutě se červenalo na obou stranách, když M. Babický fauloval ve středu hřiště a hostující hráč to velmi jadrně komentoval. Domácí se následně sice dostali konečně do šancí, ale nebylo jim souzeno. Naopak po standardní situaci upravil hlavou D. Stibůrek na konečných 0:3.

Branky: vlastní, Pokorný, D. Stibůrek. Rozhodčí: Milan Macháček. ČK: 1:1. Poločas: 0:1. Pravonín: Doškář – Zavadil, T. Babický, M. Hoch, Kodeda, D. Vlasák, Studnička, Javorský, L. Vlasák, Sibal, M. Babický. Střídali: Lejček, V. Vlasák, Ondrák. Jírovice: Ellschlöger – Kořínek, Borkovec, D. Stibůrek, Svoboda, Pokorný, Klepl, Kulda, Mizera, F. Stibůrek. Střídal: Pěkný.

MEZNO – MARŠOVICE 3:3

Začátek zápasu napovídal, že hraje předposlední Mezno s lídrem z Maršovic. Hosté byli více nebezpeční, ale velkou šanci kanonýr Žížala neproměnil. Mezenští se postupem času osmělovali, ale střely z dálky Pechače vážněji neohrozily. Do vedení tak šel lídr, když si míč po dlouhém autu a odrazu našel Žížala a z malého vápna vsítil 29 gól v sezoně. Ihned po rozehrání našel Kubec rozběhnutého Ladislava Homolu a ten výstavní ranou ze střední vzdálenosti vyrovnal. Po rozehrání hostů se nepovedená střela odrazila ke kapitánovi R. Haškovi a ten se z velkého vápna nemýlil – 1:2. Vzápětí Mazour nacentroval a Šimák hlavou přeloboval vyběhnutého Pechače a zakončil gólovou divočinu – 2:2. Domácí byli v euforii, zatlačili hosty, ale Helma a Šimák velké šance nedali. Až další spolupráce jim vyšla. Šimák rozehrál přímý kop nakrátko na Helmu a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.
Ve druhém dějství Mezenští nepovolili hostům očekávaný tlak. Maršovičtí byli zaskočení, nervózní a nedařila se jim kombinace. A tak na druhé straně mohl zvýšit po presinku Šimák, ale ve vyložené šanci selhal. Následovaly na obou stranách standardní situace, které gólem nekončily, když v největší šanci hlavičkoval Žížala do spojnice břevna a tyče. Když se už utkání blížilo k překvapivému konci, tak se v šestnáctce objevil Procházka a umístěnou ranou srovnal na konečných 3:3.

Branky: Helma, Ladislav Homola, Šimák – R. Hašek, Procházka, Žížala. Rozhodčí: Rosenvald. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 2:2. Mezno: Doskočil – Mazour, Kulvajt, Lukáš Homola, Barták – Heráň, Ladislav Homola, Kubec, Hedvik – Helma, Šimák. Střídali: Babický, Šváb. Maršovice: Pechač – Procházka, Řezníček, Zavadil, Šach – Bartoš, R. Hašek, Laurich, Zderadička – Žížala, Žák. Střídali: Šetina, Hampešt, M. Hašek.

CHOTÝŠANY – DIVIŠOV 1:6

Derby začalo lépe pro poslední domácí, když se v 5. minutě krásně trefil z dálky Poupě. Chotýšanští vedení drželi, ale v závěru poločasu hosté nejprve vyrovnali a následně z penalty stav otočili. Druhá půle již byla v režii Divišova, který vstřelil ještě čtyři branky a dalším zabránil dobrý gólman Šimánek.

Branky: Poupě – Zd. Pekárek 3, Vondrák 2, Marek Hanuš. Rozhodčí: Malíř. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Chotýšany: Šimánek – Poupě, Tůma, Hanibal, Kůt, Filip, Šícha, R. Říha, M. Říha, Vaňkát, T. Matoušek. Střídali: Holejšovský, M. Matoušek, Vobecký. Divišov: Jan Hanuš – Martin Hanuš, Blažíček, Cacák, Vávra, Macháček, Vondrák, Zd. Pekárek, Lehán, Campodonico, Marek Hanuš. Střídali: Šmíd, Moravec, L. Svoboda, M. Bumbálek.

1. Divišov⋌ 20 15 2  3 58:17 47
2. Maršovice⋌ 20 15 1  4 72:16 46
3. Struhařov⋌ 20 13 4  3 50:22 43
4. Jankov⋌ 20 12 3  5 40:25 39
5. Jírovice⋌ 20 10 3  7 23:25 33
6. Sokol Přestavlky⋌ 20  9 2  9 31:41 29
7. Vrch. Janovice ⋌ 20  7 5  8 44:41 26
8. Dolní Kralovice⋌ 20  7 5  8 29:29 26
9. Pravonín⋌ 20  8 1 11 49:54 25
10. Neveklov⋌ 20  6 5  9 41:49 23
11. SK Načeradec⋌ 20  7 1 12 43:48 22
12. Popovice⋌ 20  5 2 13 22:54 17
13. Mezno⋌ 20  4 4 12 26:51 16
14. Chotýšany⋌ 20  1 4 15 24:80 7

 

Autor: Pavel Šimáček

Zpět